Ο Ουζουνίδης βρήκε τη φόρμα του, αλλά οι δυνατότητες του ρόστερ είναι συγκεκριμένες

Ο Παναθηναϊκός πέταξε ένα ημίχρονο και δύο βαθμούς στην Λαμία, όμως ξανακέρδισε το μεγαλύτερο όπλο του, τον προπονητή του. Από εκεί και πέρα οι δυνατότητες του ρόστερ είναι συγκεκριμένες. Πού πρέπει να επενδύσουν οι "πράσινοι" για βελτίωση. Ο Τσάρλυ αναλύει.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέταξε ένα ημίχρονο στην Λαμία. Υπήρξε μεγάλη προσπάθεια στην επανάληψη τόσο από τον προπονητή όσο και από τους παίκτες, η εικόνα άλλαξε, ήρθε η ισοφάριση και χάθηκαν στο τέλος τρεις ευκαιρίες με τον Μόλίνς για να γίνει η ανατροπή.

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε να διαχειριστεί δύο κομβικές απουσίες. Στο αμυντικό κομμάτι του Μολέδο και του Σιλά. Το δίδυμο Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος ήταν μονόδρομος, για να υπάρχει αμυντική ισορροπία και σταθερά ένας παίκτης μπροστά από την άμυνα προτίμησε τον Ρεις, στην θέση του Σιλά.

Επιλογή λογική στο τακτικό σκέλος αλλά για ακόμα μία φορά αποδέχτηκε πωςoΠαναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει σημαντικά πράγματα από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΑ

Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ήταν αρκετά μεγάλο στην πίεση των παικτών της Λαμίας στην αρχική του ανάπτυξη.

Έχοντας στο κέντρο της άμυνας τους Κουτορουμπή, Κολοβέτσιο που έπαιζαν σαν φοβισμένοι, τον Ρέις που ήταν ανύπαρκτος στον άξονα και δεν πρόσφερε το παραμικρό και τον Κουρμπέλη που δεν βγήκε όπως όφειλε μπροστά για να βοηθήσει στην μεταφορά μπάλας, ο Παναθηναϊκός έμενε χαμηλά και έκανε πολλά λάθη.

Έχει έτσι κι αλλιώς θέμα όταν η τελευταία γραμμή άμυνας του μένει χαμηλά, έλειπε και ο Μολέδο οπότε έμοιαζε αδύνατον να ανταποκριθεί στις συνθήκες του πρώτου ημιχρόνου. Και όπως γίνεται πάντα όταν ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει σε χαμηλά μέτρα δέχθηκε γκολ με περίεργο τρόπο.

ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΕΞΟΔΟΣ ΡΕΪΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΥΝΙΕ

Στην πράξη πετάχτηκε ένα ημίχρονο, στην επανάληψη όμως υπήρξε αντίδραση. Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την ομάδα που είδαμε σε Πλατανιά, Κέρκυρα και Αγρίνιο έχει βελτιωθεί.

Το πιο σημαντικό είναι πως έχει μάθει ο Ουζουνίδης τους παίκτες του. Ξέρει τι να κάνει και σε τι αλλαγή να πάει για να διορθώσει την εικόνα. Σίγουρα πέρα από την είσοδο του Ρέις και την είσοδο του Μιουνιέ υπήρξε και μία πνευματική αλλαγή καθώς άρχιζαν να κερδίζουν μάχες οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο Μουνιέ έκανε το καλύτερο του 45 λεπτό από την ήμερα που ήρθε στην χώρα μας και βοήθησε στο να κερδηθούν μέτρα, να αποκτήσει πλάτος και ταχύτητα.

ΕΔΩΣΕ ΜΑΧΗ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Ο Ουζουνίδης έδωσε την δική του μάχη από τον πάγκο, στο 63λεπτό αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την κούραση των χαφ του Τεννέ και να φέρει τον Βιγιαφάνες στον άξονα.

Έψαξε περισσότερο πλάτος και ταχύτητα στα άκρα βάζοντας με τον Καμπέσας και δεύτερο καθαρό εξτρέμ. Έπαιξε από το 63ολεπτό μέχρι το 72ένα 4-1-4-1 με δύο δεκάρια και δύο εξρέμ.

Διαπίστωσε όμως πως παρότι υπάρχει κατοχή και χώρος για ανάπτυξη και κυκλοφορία στον άξονα η μπάλα δεν μπαίνει στην περιοχή. Πήρε μια απόφαση που τακτικά δεν μπορεί να έχει εφαρμογή σε πολλά παιχνίδια ούτε για λίγα λεπτά, για τις συγκεκριμένες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί φάνηκε η ενδεδειγμένη.

ΡΙΣΚΑΡΕ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΜΟΛΙΝΣ

Επένδυσε στο γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές του Τεννέ έβγαζαν πολύ κούραση και δεν υπήρχε σοβαρός φόβος για να δεχτεί η ομάδα του αντεπίθεση. Έπαιξε για 20 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις ταυτόχρονα, με δύο δεκάρια, δύο εξτρέμ και δύο επιθετικούς.

Με αυτήν την ειδική κατάσταση, περνώντας τον Πίσπα στο πλευρό του Μόλινς, κατάφερε να τον ελευθερώσει. Ο Βιγιαφάνες από τον άξονα του πέρασε την κάθετη για το 1-1 και στην πίεση του Παναθηναϊκού η παρουσία και δεύτερου επιθετικού έδινε την δυνατότητα να φθάνει πιο εύκολα η μπάλα στον Μόλινς που είχε δοκάρι και άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να κάνει το 1-2.

ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Αυτές είναι οι δυνατότητες του ρόστερ του Παναθηναϊκού και τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά από την σφαλιάρα στο Αγρίνιο ο Ουζουνίδης κάνει το καλύτερο δυνατόν. Είχα γράψει μετά από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό πως ο Ουζουνίδης είναι ντεφορμέ, είναι φανερό πως πλέον γνωρίζει καλά το ρόστερ του και έχει βρει την φόρμα του.

Από εκεί και πέρα οι δυνατότητες του ρόστερ είναι συγκεκριμένες. Είναι καλό να επενδύσει το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού στο καλό ημίχρονο του Μουνιέ, καθώς αν βρει τον πραγματικό του εαυτό, θα αποτελέσει μία σπουδαία προσθήκη και θα κουμπώσει καλύτερα το σχέδιο του Ουζουνίδη. Είναι σίγουρο για παράδειγμα πως αν πίστευε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πως ο Γάλλος είναι καλά, δεν θα έδινε φανέλα βασικού τον Ρέις και θα πήγαινε στο παιχνίδι με την Λαμία, με την ενδεκάδα που άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Δηλαδή με Λουντ στον άξονα και Μουνιέ, Βιγιαφάνες στις πλευρές.

Ο Παναθηναϊκός κρατάει πως τουλάχιστον έδειξε θέληση, υπήρξε βελτίωση στην κυκλοφορία μπάλας, στο τελευταίο εικοσάλεπτο και πάθος για την ανατροπή. Φαίνεται πάντως πως θα δυσκολευτεί αρκετά να καταφέρει να κερδίσει εκτός έδρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK