Ο ΠΑΟΚ αιωρείται πάνω από την τρύπα που ο ίδιος άνοιξε

Η παγίδα του περυσινού περιστατικού με τον Βλάνταν Ίβιτς και ο ΠΑΟΚ που κινδυνεύει να πέσει σ' αυτήν για έναν ηλίθιο. Ο Τσάρλυ θυμάται τι έγραφε πριν από 9 μήνες για το ντέρμπι που διακόπηκε στη Λεωφόρο και κάνει τις συγκρίσεις με το σήμερα, γράφοντας για το άδικο μέτρο της αφαίρεσης βαθμών!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Τούμπα ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Νιώθω την ανάγκη ν' αρχίσω αναδημοσιεύοντας ένα κομμάτι από κείμενο που είχα γράψει στο Contra.gr στις 23 Μαΐου, την επόμενη από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ από την Λεωφόρο.

Ο τίτλος ήταν πως ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να κάνει την Τούμπα εκκλησία. Το παρακάτω κομμάτι μοιάζει προφητικό.

" Με την επιλογή του ΠΑΟΚ να το πάει μέχρι τέρμα αλλά και να κυνηγά όσο δεν πάει τιμωρία του Ολυμπιακού στα δικαστήρια, από εδώ και μπρος θα πρέπει να φροντίσει η Τούμπα να είναι εκκλησία. Καθώς όπως ήταν άσχημη η εικόνα του να δέχεται μπουκάλι ο Ιβιτς, το ίδιο άσχημο ήταν που είχαν σκάσει κάποτε γυαλιά στον Μιραλάς, που είχε φάει μπουκάλι στην πλάτη του Σίλβα, δυναμιτάκι πρόσφατα στο κόρνερ ο Βιγιαφάνες και φυσικά έχουν υπάρξει και ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις.

Νομίζω πως αν συμβεί πλέον οτιδήποτε από όλα αυτά, θα φροντίσουν οι αποστολές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να μην συνεχιστούν οι αγώνες.

Καταλαβαίνει ο καθένας πως ο ΠΑΟΚ με την απόφαση του, έδωσε μία γραμμή. Η οποία είναι και η σωστή, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Και πλέον ανοχές δεν θα υπάρχουν, η κάθε αφορμή θα είναι αιτία για να διακοπεί το παιχνίδι. Οπότε από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να κυνηγάει τις τιμωρίες των αντιπάλων ομάδων θα πρέπει πρώτα από όλα να φροντίσει να κάνει την Τούμπα εκκλησία.

Αν τα καταφέρει, έπραξε ορθά και υπερασπίστικε τον προπονητή του και τα συμφέροντα του. Επειδή με τα όσα έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν φαντάζει δύσκολο, φοβάμαι πως ο ΠΑΟΚ θα το βρει μπροστά του. Και στο μέλλον μπορεί να κινδυνεύσει να χάσει κάτι πιο σημαντικό από ότι θα χάσει τώρα ο Παναθηναϊκός, μακάρι να κάνω λάθος καθώς είναι για το καλό του ποδοσφαίρου να γίνει μία νέα αρχή".

Λάθος δεν έκανα τελικά και ο ΠΑΟΚ ζει την ίδια ιστορία από την ανάποδη. Αυτήν τη φορά ο οπαδός με το καλό σημάδι ήταν στις δικές τους εξέδρες και το ίδιο έργο το έπαιξαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Είχαν δει την ταινία, ήξεραν πώς να το πάνε μέχρι τέλους. Όπως και στη Λεωφόρο τον περασμένο Μάιο, έτσι και στην Τούμπα δεν είχαν δημιουργηθεί συνθήκες ικανές να φέρουν την διακοπή ενός παιχνιδιού.

Ασφαλώς και δεν μπορώ να γνωρίζω την κατάσταση του προπονητή του Ολυμπιακού. Όμως το κλίμα που υπήρχε στην Τούμπα δεν ήταν τέτοιο που θ' απέτρεπε τους "ερυθρόλευκους" από το να μπουν και να παίξουν. Όπως και τον περασμένο Μάιο στη Λεωφόρο, υπήρξε ένα μεμονωμένο περιστατικό, ένας ηλίθιος πέταξε αντικείμενο και βρήκε στόχο, δεν υπήρχε τίποτα που μαζικό, που να βάλει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των φιλοξενούμενων.

Από την στιγμή που γνωρίζει πως κάτι ανάλογο έχει συμβεί και λογικά θα ξανασυμβεί και στο δικό σου γήπεδο, το ηθικό είναι να μείνει και να αγωνιστείς.

Άλλωστε μέχρι πέρυσι είχαν συμβεί πολλά ανάλογα περιστατικά σε ντέρμπι και πάντοτε, οι ομάδες έκαναν τα στραβά μάτια. Ο ΠΑΟΚ τον περασμένο Μάιο έγινε η πρώτη ομάδα που έβαλε ένα τέλος κι άνοιξε έναν νέο δρόμο. Δρόμο τον οποίο ακολούθησε ο Ολυμπιακός και τον βάζει σε μεγάλες περιπέτειες. Είναι άδικο και σκληρό για έναν μεγάλο σύλλογο που έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα 33 χρόνια, να κινδυνεύει να χάσει το τίτλο στα χαρτιά από έναν ηλίθιο.

Συνολικά και για όλες τις περιπτώσεις, πιστεύω πως δεν είναι σωστό το μετρό με τις αφαιρέσεις των βαθμών. Τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα και είναι σε λανθασμένη λογική να τιμωρούνται οι ποδοσφαιριστές και τα προπονητικά επιτελεία από πράξεις ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Δεν έχει λογική η δουλειά μηνών να ορίζεται από το κακομαθημένο που πήρε το διαρκείας του πατέρα του και πέταξε ένα μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο, πόσο μάλλον να βάζει ένας ηλίθιος σε κίνδυνο το όνειρο 33 ετών.

Είναι σκληρό και άδικο, δυστυχώς όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο έφθασε σε ένα σημείο να χρειάζεται άδικα μέτρα. Ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο έκανε την αρχή, ο Ολυμπιακός τον ακολούθησε και έριξε τον ΠΑΟΚ στην παγίδα που ο ίδιος δημιούργησε. Θέλω να σημειώσω πως η διακοπή ενός παιχνιδιού ή η απόφαση για να μην αρχίσει θα πρέπει να εφαρμόζεται ως ακραίο μέτρο, όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που απαγορεύουν την διεξαγωγή του.

Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν αυτές οι συνθήκες στη Λεωφόρο και στην Τούμπα. Στην είσοδο των δύο ομάδων ο κόσμος πειθάρχησε στην επιθυμία της διοίκησης να μην ανάψουν πυρσοί και το αντικείμενο που βρήκε στο πρόσωπο τον Γκαρθία ήταν στο πλαίσιο ενός ηλίθιου τελετουργικού. Δεν υπήρχε τίποτα γενικευμένο, ούτε συνθήκες που να φοβίζουν πως είναι πιθανό να υπάρξουν επεισόδια. Υπάρχει μία υπερβολή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK