Ο ΠΑΟΚ έδειξε πόσο έχει πέσει το επίπεδο

Κανείς δεν είπε πως ο ΠΑΟΚ ήταν φαβορί κόντρα στην Σάλκε, όμως κόντρα στους Γερμανούς αποδείχθηκε πως το ταβάνι του δικέφαλου είναι... χαμηλότερο απ ότι είχαν εκτιμήσει κάποιοι. Ο Τσάρλυ γράφει για την εύκολη ήττα του Δικεφάλου του Βορρά, τις αστοχίες του Ιβιτς και τις προοπτικές.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÓÁËÊÅ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SCHALKE (MOTION TEAM)
matos MOTIONTEAM

Οι δύο αγώνες των Ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ αποδεικνύουν πόσο έχει πέσει το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος, πόσο χαμηλού επιπέδου είναι το ποδόσφαιρο που παρακολουθούμε στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ο μόνιμος πρωταθλητής Ολυμπιακός, που και φέτος κάνει περίπατο, δεν μπορεί να επιβληθεί της 9η ομάδας του τούρκικου πρωταθλήματος με μηδαμινή εμπειρία στην Ευρώπη και ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε θέση να είναι ανταγωνιστικός με τον 11ο της Μπουντεσλίγκα.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

Δεν περίμενε κανείς από τον ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση από την Σάλκε. Είναι νωρίς για αυτή την ομάδα που δημιουργεί ο Ίβιτς, να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τέτοιου βεληνεκούς αντιπάλους.

Όμως είδαμε τον ΠΑΟΚ που έχει σαν όπλο την ταχύτητα, που για τα δικά μας δεδομένα είναι με διαφορά η πιο γρήγορη του Ελληνικού πρωταθλήματος, να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της Σάλκε. Για την ακρίβεια η διαφορά ήταν τεράστια.

ΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ

Το παιχνίδι ΠΑΟΚ - Σάλκε αποδεικνύει πως συνολικά το ποδόσφαιρο μας έχει κάνει όχι βήματα, αλλά άλματα προς τα πίσω. Πολλές φορές οι Ελληνικές ομάδες δεν τα κατάφερναν στο τέλος, με αντιπάλους του επιπέδου της Σάλκε, αλλά υπήρχαν διαστήματα που τις κοίταγαν στα μάτια και αναδείκνυαν αδυναμίες.

Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ το 2013, με τον Στέφενς προπονητή, είχε δώσει πραγματική μάχη σε δύο προκριματικά παιχνίδια με την ίδια ομάδα και εκείνη την εποχή η Σάλκε ήταν σε ανώτερο επίπεδο από το σημερινό. Δεν έχουμε κάτι να αναλύσουμε από το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ίβιτς έχασε σε όλους τους χώρους κατά κράτος.

Εφάρμοσε ακριβώς την ίδια τακτική με την Σάλκε και έχασε σε όλους τους χώρους. Έπαιξε με τριάδα στην άμυνα και έφαγε το πρώτο τέρμα ακριβώς από αυτό που θέλει να προστατευτεί ένας προπονητής που παίζει με τρία καθαρά στόπερ, χάνοντας κεφαλιά σε στημένο και στη συνέχεια οι Μυστακίδης, Κρέσπο έχασαν την κίνηση του Μπαργκστάλερ και το ριμπάουντ.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΑΚΧΟΦ

Στον άξονα η τριάδα του ΠΑΟΚ ήταν εντελώς ακίνδυνη. Ό Ιβιτς δείχνει τεράστια εμπιστοσύνη στον Σάκχοφ που δεν προσφέρει το παραμικρό, πρόκειται για έναν άχρωμο ποδοσφαιριστή χωρίς κάποιο φανερό προσόν. Δεν είναι δυνατός, δεν καλύπτει χώρους, δεν έχει σίγουρη μεταβίβαση, δεν διαθέτει μεταφορά μπάλας. Κάποιες φορές στο χαμηλού επιπέδου Ελληνικό πρωτάθλημα κρύβονται οι αδυναμίες του. Στον χθεσινό αγώνα, που ήταν πιο υψηλού επιπέδου, φαινόταν σαν να μην μπορούσε να κάνει το παραμικρό στο γήπεδο.

Ο Τσίμιροτ δεν μπορούσε να βγει επιθετικά και ο Μπίσερσβαρ έδειξε πως έχει ποιότητα προσόντα, αλλά για παιχνίδια που διεξάγονται σε χαμηλό τέμπο.

Ο δημιουργός του ΠΑΟΚ εκτέθηκε σε αγώνα υψηλού επιπέδου, είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να βγάλει την ποιότητα του σε ένα χαμηλό επίπεδο ποδοσφαίρου. Δεν ξέρω αν υπήρχε διάταξη που θα μπορούσε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να είναι λίγο πιο ανταγωνιστικός, αλλά ο Ίβιτς απέτυχε να παρουσιάσει μία ομάδα που θα άντεχε στο ρυθμό της Σάλκε.

ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Πιστεύω πως έπρεπε να ξεκινήσει ο Ενρίκε, που προέρχεται από πρωτάθλημα υψηλού ρυθμού και είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να βγάλει συνεχόμενα τρεξίματα και την ένταση που χρειαζόταν το παιχνίδι.

Έκανε και ένα αδικαιολόγητο για μένα λάθος. Έβγαλε πολύ νωρίς, στο 55ο λεπτό, τον καλύτερο του παίκτη, τον Μυστακίδη. Ο Μυστακίδης είναι ένα τεράστιο ταλέντο και ένα κεφάλαιο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γράφω από πέρυσι και είναι θετικό πως τον υπολογίζει όλο και περισσότερο ο Ιβιτς. Διαθέτει τεχνική κατάρτιση, ποιότητα, μπορεί να κρατά την μπάλα σε μικρό χώρο, έχει πολλούς τρόπους κοντρόλ απελευθέρωσης και εκτέλεσης. Από την στιγμή που εντελώς αδικαιολόγητα και λες και δεν έβλεπε το παιχνίδι ο ΊΒιτς, έβγαλε τον Μυστακίδη και πέρασε τον Τζάλμα Κάμπος στη θέση του, οι Γερμανοί δεν ένιωσαν την παραμικρή απειλή.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΦΕΤΙΝΟΣ ΜΑΤΟΣ

Αυτό που δεν μπορούσε να περιμένει ο Ίβιτς, ήταν πως ο Μάτος θα παίξει τόσο άσχημα. Έχασε κατά κράτος τη μάχη της πλευράς από τον Κολάσινατς. Στην τακτική των δύο προπονητών ο παίκτης πλευράς ήταν ένας, ο ΊΒιτς δεν φοβάται να παίξει με τρεις στόπερ και τρεις χαφ, καθώς πιστεύει πως οι Μάτος, Λέοβατς μπορούν να ανταποκριθούν. Για την ακρίβεια ο Μάτος είναι και το μεγαλύτερο όπλο στο φετινό ΠΑΟΚ. Στο παιχνίδι με την Σάλκε, ο Κολάσινατς του έκανε δύσκολη την ζωή και είδαμε τον χειρότερο Μάτος από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως το όπλο του ΠΑΟΚ είναι οι πάσες και είχε ποσοστό εύστοχων μόλις 41,7%, δηλαδή οι περισσότερες επιλογές του ήταν λανθασμένες. Μικρό το κακό για τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν περίμενε κανείς να περάσει την Σάλκε, αλλά νομίζω πως δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες του. Και έχω την αίσθηση πως αποδείχτηκε πως ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά και ακόμα περισσότερες ποιοτικές προσθήκες το καλοκαίρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK