Ο Σαμπάολι παίζει... άμυνα τον Μέσι!

Ο Τσάρλυ σχολιάζει την εθνική Αργεντινής και αναρωτιέται γιατί ο Σαμπάολι συνεχίζει ότι και οι προκάτοχοί του. Δηλαδή να... κόβει τα "φτερά" του Μέσι, αφήνοντάς τον ολομόναχο χωρίς στήριξη μέσα στο γήπεδο. Τονίζει επίσης πως οι "αλπισελέστε" διαθέτει έναν παίκτη που μπορεί να... ελευθερώσει τον Λιονέλ αγωνιστικά και ψυχικά.

Ο Σαμπάολι παίζει... άμυνα τον Μέσι!

Αυτό που συνέβη με την Αργεντινή ήταν ενοχλητικό. Να ξεκαθαρίσω την θέση μου, δεν ανήκω σε αυτούς που με το ζόρι θέλουν να επιβάλουν πως ο Μέσι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.

Για την ακρίβεια είναι μία συζήτηση που μου προκαλεί αηδία, δεν έχει νόημα, ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει την προσωπικότητα του και κάνει την πορεία του, δεν είναι καλλιστεία για να ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο πιο όμορφος.

Το να αναζητάς ποιος είναι ανώτερος σε ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε διαφορετικές εποχές, είναι εξορισμού λανθασμένο. Απλά ένιωσα την ανάγκη πριν γράψω αυτό το κείμενο να τοποθετηθώ σε αυτό το θέμα.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΜΕΣΙ

Για να είσαι ο καλύτερος όλων των εποχών πρέπει να έχεις προσόντα τα οποία είναι πέρα από τα αγωνιστικά, στα οποία ο Μέσι υστερεί πολύ. Γνωρίζουμε πλέον πως δεν έχει την ικανότητα να εμπνεύσει, να ηγηθεί ενός γκρουπ και να κάνει τους συμπαίκτες του να παίξουν καλύτερα από ότι μπορούν και να πιστέψουν πως με αυτόν οδηγό θα κυνηγήσουν υπερβάσεις.

Το γεγονός αυτό για έναν τόσο μεγάλο αθλητή αποτελεί ένα τεράστιο μειονέκτημα, όμως αυτό που συμβαίνει με την Εθνική Αργεντινής καταντά κουραστικό. Για όνομα του θεού κύριε Σαμπάολι, βοηθήστε τον Μέσι.

Ο ΣΑΜΠΑΟΛΙ... ΜΑΡΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΙ

Είτε είναι ο καλύτερος όλων των εποχών είτε όχι, με βεβαιότητα είναι ο καλύτερος της εποχής μας, δεν είναι τρόπος αυτός που χρησιμοποιείτε. Ο Σαμπάολι κατέβασε μία σύνθεση, που ήταν σαν να φώναζε πως το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο αντίπαλος για να αντιμετωπίσει την Αργεντινή είναι να μαρκάρει τον Μέσι.

Μία διάταξη που στο κέντρο είχε για αμυντικό χαφ τον εδώ και πολλά χρόνια στόπερ Μασεράνο και τον Μπίλια δίπλα του. Ο Μέσι λοιπόν είχε πίσω του δύο ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να παίξουν κάθετα και να βγουν μπροστά του για τους πασάρει όταν η αντίπαλη ομάδα προσαρμόζεται σε αυτόν.

Στο ένα άκρο είχε τον Ντι Μαρία που είναι ένα καλό “εργαλείο”, αλλά δεν θα σου ανοίξει άμυνες, δεν ειδικεύεται στην ατομική ενέργεια και στα δεξιά τον Μέσα που το παιδί μπορεί να έχει ταλέντο, αλλά δεν γίνεται να κρατά στον πάγκο τον Ντιμπάλα.

Σε όλα αυτά προσθέστε πως το δίδυμο μπακ των Ταλιαφίνκο, Σάλβιο δεν είναι πολύ απειλητικό με τα ανεβάσματα του. Είναι σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να κερδίσεις με μεγάλα νούμερα κατοχής να σου ανεβαίνουν τα μπακ και να μπορούν να δημιουργήσουν.

Η Αργεντινή ούτε αυτό έχει. Στην πραγματικότητα ο Σαμπάολι κατεβάζει ένα πλάνο, που... μαρκάρει τον Μέσι.

Μία σύνθεση που στην πραγματικότητα έδινε τη δυνατότητα στους Ισλανδούς να προσαρμόσουν απόλυτα το παιχνίδι τους πάνω του. Αρκούσε να έχουν πολλούς παίκτες γύρο του καθώς δεν του έδινε η ομάδα του το δικαίωμα ούτε καν να πασάρει στο χώρο, δεν υπήρχαν οι κατάλληλες κινήσεις. Σίγουρα, θα μπορούσε να βάλει το πέναλτι και να δώσει την νίκη, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο, ακόμα και να κέρδιζε η Αργεντινή είδαμε ένα πλάνο το οποίο δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει το παραμικρό στην διοργάνωση. Κατανοώ πως η Αργεντινή έχει σαν ομάδα την δυσκολία να έχει πολλούς καλούς επιθετικούς. Διαβάζεις τα ονόματα των Μέσι, Αγκουέρο, Ντιμπάλα, Ιγκουαίν, Ικαρντί και σκέφτεσαι πως γίνεται να μην μπορούν να δημιουργήσουν μία αξιόλογη ομάδα. Στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για παίκτες που παίζουν σε δύο ρόλους και δεν χωράνε όλοι μαζί σε μία ενδεκάδα.

ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΝΤΙΜΠΑΛΑ

Όμως για όνομα του Θεού, δεν χρειάζεται να έχεις βγάλει τη σχολή της Κολωνίας, να έχεις τα γονίδια του Βαϊσβάλερ για να καταλάβεις πως ο Μέσι έχει ανάγκη να απαλλαγεί από όλο αυτό το βάρος, πως έχει ανάγκη να βρεθεί ένας ακόμα πόλος ώστε να ελευθερώσει τον ίδιο.

Και η Αργεντινή διαθέτει ακριβώς τον παίκτη που χρειάζεται για να μην επιτρέπει στον αντίπαλό την εύκολη προσαρμογή στον Μέσι. Είναι εκνευριστικό που ο Σαμπάολι δεν τον βλέπει τον Ντιμπάλα.

Δεν είναι δυνατόν να κρατά αυτόν τον ποδοσφαιριστή στον πάγκο για να παίζει ο Μέσα και να μην σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει ούτε ως αλλαγή. Ο Ντιμπάλα θα δημιουργούσε αυτόματα ένα χώρο που θα ανάγκαζε τους Ισλανδούς και όσους επιλέγουν να παίξουν σε τόσο χαμηλά μέτρα άμυνα να πάνε πάνω του και αμέσως αυτό θα δημιουργήσει ελεύθερα μέτρα στον Μέσι, που θα του επιτρέψουν να κάνει την διάφορα και να συνεργαστεί.

ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης της εποχής μας, οπότε είναι χαζό να συζητάμε αν μπορεί να πάρει το Μουντιάλ, αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι πως δεν μπορεί μόνος του, μιλάμε για ένα άθλημα 11 παικτών και για έναν περίεργο λόγο σε κάθε διοργάνωση, οι προπονητές της Αργεντινής, είναι σαν να τον βάζουν στην πιο δύσκολη αποστολή.

Σαν να του λένε απέδειξε πως μπορείς να κάνεις ακριβώς ότι ο Μαραντόνα, να πάρεις τη μπάλα σε δύο παιχνίδια από το κέντρο και να τους περάσεις όλους. Δεν ξέρω αν μπορεί στην σύγχρονη εποχή ο Μεσι να πάρει σε δύο παιχνίδια την μπάλα από το κέντρο και να περάσει όποιον βρει μπροστά του, ακόμα και ο Μαραντόνα που το έκανε στη δική του, στον τελικό βρήκε τρία τέρματα από τους συμπαίκτες του.

Ο Ζιντάν που έβαλε αυτός τα δύο τέρματα στον τελικό με την Βραζιλία, έζησε την αντίθετη διαδρομή, τον έφτασαν μέχρι εκεί οι συμπαίκτες του κι αυτός καθάρισε στο μεγάλο παιχνίδι, στον Μέσι του λένε κάνει τα πάντα μόνος σου και τον οδηγούν σε αποτυχία.

Σε αυτήν την αποστολή υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει τα στοιχεία να τον βοηθήσει να συνεργαστεί μαζί του, να δημιουργήσει στιγμές που θα φέρνει πάνω του την αντίπαλη άμυνα, ικανός να παίξει στον κενό χώρο και να δημιουργήσει ακόμα μία ποιοτική απειλή, ελευθερώνοντας τον Μέσι. Ας πει κάποιος στον Σαμπάολι, πως είναι αστείο να βλέπει ο Ντιμπάλα από τον πάγκο τον Μέσα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK