Όσοι κοροϊδεύουν τον Καλάθη, ειναι στο σινεμά

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Νικ Καλάθη που άδικα έχει ακούσει... τόσα όλο αυτό το διάστημα. Οι αριθμοί άλλωστε λένε την αλήθεια.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Δεν είχα σκοπό να γράψω. Άλλωστε έβραζα στον πυρετό και δεν έκατσα να δω το παιχνίδι στο Βελιγράδι. Κοιμήθηκα πολλές ώρες και ήμουν ζαβλακωμένος. Μετά τον αναγκαστικό μεσημεριανό ύπνο, άνοιξε το κινητό και μπήκα στο FB. Διαβάζοντας για τον Καλάθη, κανείς που δεν έχει παρακολουθήσει Ευρωλίγκα θαρρεί πως πρόκειται για κάποιον... ανάπηρο.

Στην συνέχεια είδα και την βολή που έκανε air-ball, αλλά και τα διάφορα ανέκδοτα και γεμάτα ευφυΐα σχόλια που γράφτηκαν για τον γκαρντ του Παναθηναϊκού. Κάποιοι φαίνεται πως έχουν κοντή μνήμη. Κρίνουν μόνο όσα παρακολουθούν, ενώ το παρελθόν ακόμα και αν είναι έντονο και πρόσφατο το ξεχνάνε. Ο Καλάθης έχει γίνει κάτι σαν μόδα, είναι ωραίο να σχολιάζεται με απαξίωση παρότι η προσφορά του είναι αδιαμφισβήτητη.

Διάβασα πολλά έξυπνα ποστ, το διαδίκτυο το κατέκλεισε το μονό μεταξύ Καλάθι και Τζεντίλε που θα ερχόταν 0-0. Για τον Τζεντίλε δεν θα σχολιάσω, η μεταγραφή ακόμα δεν έχει βγει, θα αφήσουμε τον χρόνο να δώσει τις απαντήσεις του. Ο Καλάθης όμως μέχρι και πριν 3 αγωνιστικές ήταν τρίτος, πίσω από Ντε Κολό, Λάνκφορτ στο σύστημα αξιολόγησης index του ΝΒΑ!

Γιατί πολλές φορές δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για να αποδείξεις τα αυτονόητα, σας το κάνω εύκολο. Δείτε τα στατιστικά του αθλητή που κοροϊδεύετε, όσοι βέβαια το κάνετε. Αυτά είναι τα 15 παιχνίδια του πρώτου γύρου, μέχρι δηλαδή να ντεφορμαριστεί. Νομίζω ότι τα νούμερα που διαβάζεται δεν μπορούν να ανήκουν σε μπασκετομπολίστα που να αμείβεται φθηνά.

Όσοι κοροϊδεύουν τον Καλάθη, ειναι στο σινεμά

Δείτε την εικόνα σε καλύτερη ανάλυση πατώντας ΕΔΩ.

ΗΤΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΝΤΕΦΟΡΜΑΡΙΣΤΕΙ

Πράγματι στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου περνά ένα ντεφορμάρισμα. Αν δείτε τον χρόνο που έπαιζε και τα πόσα πράγματα έκανε στο παιχνίδια γίνεται αντιληπτός ο λόγος που έχει έρθει αυτή η φθορά. Ο Καλάθης κάλυπτε για μεγάλο διάστημα και το κενό του Τζέιμς και μόνιμα την έλλειψή δεύτερου πόιντ γκαρντ.

Ο Παναθηναϊκός ζήταγε από αυτόν να κάνει τα πάντα και σε ολόκληρο το πρώτο γύρο έκανε τα πάντα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν 1ος παίκτης σε όλες τις κατηγορίες. Ας τελειώσει λοιπόν αυτό το παραμύθι. Στον αθλητισμό υπάρχει και το ντεφορμάρισμα, δικαιούται ένας αθλητής που κάνει τα πάντα σε μία ομάδα και είναι καταπονημένος από συνεχόμενα παιχνίδια.

Και η άσχημη περίοδος είναι μέσα στον αθλητισμό. Πιθανότατα κάποιοι έχουν την τάση να κοροϊδεύουν, να κριτικάρουν, χωρίς να νοιάζονται για την πραγματική εικόνα. Διάβασα τόσα αλλόκοτα σχόλια που το μόνο που θεωρώ πως χρειάζεται για να γίνει αντιληπτό πως δεν γνωρίζουν για ποιόν παίκτη μιλάνε, είναι να δουν τα νούμερα του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Σίγουρα ο Καλάθης δεν είναι Διαμαντίδης, αλλά κανένας δεν θα βρεθεί να προσφέρει όσα ο Διαμαντίδης, ούτε ο Μπεργκ άλλωστε είναι Βαζέχα, είναι ο καλύτερος όμως που θα μπορούσε να βρει ο συρρικνωμένος Παναθηναϊκός του Αλαφούζου. Ο Καλάθης είναι ένας γκαρντ γεμάτος ενέργεια.

Παίζει πάνω από 30 λεπτά μέσο όρο και έχει μικρότερο μέσο όρο λαθών από 2 ανά παιχνίδι. Παίζει άμυνα τον καλύτερο επιθετικό της αντίπαλης ομάδας, μπορεί να πιέσει πάνω στην τρίπλα σκοράρει μέσο όρο 11,6 πόντους στην Ευρωλίγκα, δίνει 5,9 ασίστ, είναι πολύ καλός σε ριμπάουντ και κλεψίματα, μέχρι πρόσφατα σε όλες αυτές τις κατηγορίες ήταν πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού.

Είναι ευλογία για μία ομάδα και όχι πρόβλημα. Αν δεν τον είχε φέτος ο Πασκουάλ με δυσκολία θα είχε φτάσει στις νίκες της Αρμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα έδωσε όλα αλλά και πάλι του έλειπε κάτι του Παναθηναϊκού: Ηττα στο Βελιγράδι
Πασκουάλ: "Μας "σκότωσαν" ο Σιμόνοβιτς και η ατμόσφαιρα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK