Παραμένει αργός ο Ολυμπιακός, αλλά είναι μαζεμένος

Ο Τσάρλυ σχολιάζει τη νέα νίκη του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα και τις αλλαγές που έχει κάνει ήδη ο Λεμονής στο παιχνίδι του.

Παραμένει αργός ο Ολυμπιακός, αλλά είναι μαζεμένος

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του υπό τις οδηγίες του Τάκη Λεμονή. Κανένας δεν αμφέβαλε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το ζητούμενο ήταν να έρθει γρήγορα και μέσα από ένα συμμάζεμα που να τον φέρει πιο έτοιμο στα παιχνίδια με την ΆΕΚ. Στοίχημα που δεν είναι ακόμα η ώρα να πούμε αν κερδήθηκε πάντως ακόμα δεν έχει χαθεί. Η αλήθεια πάντως είναι πως στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός έχει το μέγεθος να είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση και να μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι ανταγωνιστές του πρέπει να είναι καλοί, όχι για να το κατακτήσουν αλλα για να μπορέσουν να το διεκδικήσουν.

ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Ολυμπιακός σε μία χρονιά που δεν βλεπόταν, που όχι μόνο έχασε και τα τρία ντέρμπι στον δεύτερο γύρο αλλά σε αυτά δεν δημιούργησε ούτε μία φάση κατακτά ένα εύκολο πρωτάθλημα. Τίτλο που πήρε λόγω κεκτημένης ταχύτητας από τους προηγούμενους, από τα ερασιτεχνικά λάθη των ανταγωνιστών του το καλοκαίρι που πέρασε και από το γεγονός πως επίσης οι ανταγωνιστές του άργησαν να αντιληφθούν πόσο κακός είναι. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΆΕΚ έχασαν μία τεράστια ευκαιρία. Του χρόνου αποκλείεται να είναι τόσο κακός ο Ολυμπιακός. Αυτά όμως έχουμε χρόνο για να τα συζητήσουμε.

Ο Λεμονής ανέλαβε με κύριο στόχο να παρουσιάσει ανταγωνιστικό τον Ολυμπιακό στο κύπελλο και μετά από τρία ντέρμπι που χάθηκαν με προσβλητικό τρόπο για την ιστορία του συλλόγου να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού.

ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Είναι δεδομένο πως θαύματα δεν γίνονται, ο Λεμονής, προσπαθεί να βελτιώσει τον Ολυμπιακό κάνοντας τον πιο σκληρό και πιο άμεσο στο παιχνίδι του μετά από κλέψιμο.

Στην Κέρκυρα πάρκαρε τους μικρούς και πήγε με την εμπειρία και με την προσωπικότητα. Να σημειώσουμε εδώ πως από την ημέρα που ανέλαβε φρόντισε να έχει πολλά τετ α τετ με τα βαριά χαρτιά του Ολυμπιακού. Είτε είναι σε άμεση θέση να βοηθήσουν είτε όχι, ο Λεμονής έδειξε πως τους σέβεται και πήγε σε απευθείας συζητήσεις με τους Καμπιάσο, Μαρίν, Καρντόσο.

Ο Λεμονής έχει την εμπειρία να καταλάβει πως αυτή την εποχή, δεν μπορεί να διδάξει αυτοματισμούς, πάει με την προσωπικότητα κάποιον ποδοσφαιριστών, προσπαθεί να τους κάνει όλους χρήσιμους. Θυμίζω ο Βούζας ακύρωσε τον μοναδικό αναπληρωματικό φορ που είχε στο ρόστερ του.

ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝ

Την μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τους προκατόχους του την έχει πάρει από τον Μαρίν. Ο Γερμανός έχει αδυναμίες, αλλά και πλεονεκτήματα. Από την πρεμιέρα με την Βέροια έδειξε την ικανότητα που έχει να πλησιάζει τον συμπαίκτη του και να παίζει μαζί του.

Μπορεί ξεκινώντας από τα άκρα να μπαίνει πιο μέσα να ακουμπά την μπάλα στον πιο κοντινό του παίκτη και να κόβει κάθετα για να την ξαναπάρει μέσα στην περιοχή.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Μαρίν βλέποντας τον τρόπο που λειτουργεί ήμουν σίγουρος πως είναι ικανός να συνεργαστεί με τον Φορτούνη, που με τον Μπέντο βρισκόταν μόνιμα κοντά στην αντίπαλη περιοχή και σε κοντινή απόσταση με τον Ιντέγιε. Στο ρόστερ έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχαν πολλοί με ικανότητα στην ατομική ενέργεια, οπότε θεωρούσα δεδομένο πως ο Πορτογάλος τεχνικός θα προσπαθήσει να βγάλει συνεργασίες των Φορτούνη, Μαρίν.

Στην πράξη αποδέχτηκε πως έκανα λάθος, για έναν περίεργο λόγω ο Μπέντο, όχι μόνο δεν σκέφτηκε να δουλέψει συνεργασίες μεταξύ Φορτούνη, Μάριν αλλά από τον Γερμανό δημιουργικό εξτρέμ δεν ήθελε να πάρει το παραμικρό και τον εξαφάνισε.

ΠΑΤΑ ΜΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο Λεμονής μπορεί να είναι παλιάς εποχής προπονητής, όμως επαναλαμβάνω την δουλειά την ξέρει και έχοντας δουλέψει στον Ολυμπιακό στο παρελθόν με μεγάλους παίκτες, έχει μάθει και να ξεχωρίζει και να σέβεται την ποιότητα. Και από τους ακραίους παίκτες του Ολυμπιακού μόνο ο Μάριν μπορεί να πατήσει με μπάλα περιοχή και να περάσει κάθετη.

Ένας από τους λόγους, ο κυριότερος όσο αφορά το παιχνίδι του Ολυμπιακού που οι ερυθρόλευκοι πάτησαν στην Κέρκυρα περισσότερο περιοχή, είχε να κάνει με το γεγονός πως ο Μάριν έμπαινε πιο μέσα έψαχνε την κάθετη, το κόψιμο και την συνεργασία με συμπαίκτη του που βρισκόταν ψηλά. Όταν μπήκε και ο Ανσαριφάντ η διαφορά ήταν τεράστια και οι συνεργασίες πολύ πιο εύκολες.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΡΓΟΣ

Εδώ θέλω να σημειώσω, πως δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω και να γράφω μόνο με βάση την εικόνα και το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός παραμένει αργός, το τέμπο του ήταν υπερβολικά αργό και έκανε πιο εύκολη την κυριαρχία του η κατάσταση του αντιπάλου. Η ομάδα του Γρηγορίου συνολικά μοιάζει από την στιγμή που σώθηκε σαν να το έχει κλείσει το μαγαζί. Η ανάπτυξη σε ρυθμό ιδέες και επιλογές ήταν ομάδας χαμηλότερης κατηγορίας.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Στέκομαι σε αυτό το κομμάτι, γιατί ο Λεμονής σαν στόχο έχει να σκληρύνει τον Ολυμπιακό, να τον κάνει πιο αποδοτικό σε παιχνίδι χωρίς μπάλα και να προσπαθήσει να κρύψει το έλλειμμα δημιουργίας με γρήγορη μετάβαση μετά από κλέψιμο. Στο συγκεκριμένο κομμάτι στο παιχνίδι με τον ανώτερο από την Κέρκυρα στην κατοχή Πλατανιά, δυσκολεύτηκε πολύ και φάνηκε πως χρειάζεται πολλή δουλειά.

Ο τεχνικός πάντως του Ολυμπιακού ζητά την καλή λειτουργία χωρίς μπάλα και επιθετική λειτουργία με γρήγορη πάσα μετά από κλέψιμο.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Για να έχει συνοχή ο Ολυμπιακός ζητά η άμυνα να ξεκινά από τον επιθετικό, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει, η τελευταία γραμμή άμυνας έχει κατέβει πιο χαμηλά, με στόχο την προστασία των στόπερ, ενώ στα αριστερά προτιμά τον σαφώς πιο σοβαρό και πειθαρχημένο Ντε Λα Μπέγια από τον Σισοκό. Για την ακρίβεια τους Σισοκό, Παρέδες δεν θέλει να τους βλέπει.

ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ

Ο Λεμονής ήρθε αργά και ανέλαβε δύσκολη αποστολή, έχει κάνει τα αναμενόμενα, αυτά που περιμέναμε από έναν έμπειρο άνθρωπο για να μαζέψει την κατάσταση. Θαύματα δεν γίνονται, ο Ολυμπιακός να παίξει καλά δεν μπορεί, αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει είναι να βρει σκληράδα, καλύτερη αμυντική λειτουργία με στόχο, να κάνει λιγότερα λάθη από την ΑΕΚ στους δύο ημιτελικούς.

Περιμένω μήπως στους ημιτελικούς δούμε και έναν διαφορετικό σχηματισμό με δημιουργία τριάδας. Στα δύο πάντως παιχνίδια που έχει δώσει αυτό που έχει αλλάξει από πλευρά λογικής, είναι τα μέτρα, που όλοι όταν αμύνονται πλέον βρίσκονται πιο χαμηλά και έχουν αναλάβει σημαντικό ρόλο σε παιχνίδι χωρίς μπάλα και στο επιθετικό κομμάτι την διαφορά την κάνει η παρουσία του Μαρίν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK