Ρεσιτάλ Άγγελου Αναστασιάδη με το 5-3-2

Ο Τσάρλυ τονίζει τη σημασία να έχει μια ομάδα καλό προπονητή στον πάγκο της και σχολιάζει το ρεσιτάλ του Άγγελου Αναστασιάδη στον φετινό ΠΑΟΚ.

Ρεσιτάλ Άγγελου Αναστασιάδη με το 5-3-2

Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που πέρασαν αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά πόσο σημαντικό είναι να έχεις καλό προπονητή. Είδαμε οι αγώνες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ να έχουν ένα κοινό στοιχείο.

Στο πρώτο ημίχρονο και οι τρεις είχαν καλύτερο αποτέλεσμα από ότι άξιζαν. Ο μόνος όμως που επένδυσε πάνω στο αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Αναστασιάδης.

Ο Μίτσελ την Τρίτη έκανε τις αλλαγές μόλις το παιχνίδι γύρισε. Ο Αναστασίου έπαιζε 4-4-2 με τον Πράνιτς δίδυμο στον άξονα με τον Λαγό.

Τον εξέθεσε και μετά τον διαπόμπευσε

Το μόνο που αποφάσισε να κάνει, είναι να διαπομπεύσει τον Λαγό που ο ίδιος τον εξέθεσε βάζοντας τον σε 4-4-2 δίπλα στον Πράνιτς. Δεν ήθελε καν να αφήσει να περάσουν τα λίγα δεύτερα που απόμεναν για να λήξει το ημίχρονο. Αποφάσισε όλη η Ελλάδα να τον δει να του φωνάζει. Λες και υπάρχει αμυντικό χαφ στον κόσμο να παίξει δίδυμο με τον Πράνιτς και να μπορεί να ανταποκριθεί αντιμέτωπος συνεχώς με παραπάνω ποδοσφαιριστές έτοιμους και ικανούς να δημιουργήσουν συνεργασία. Ο Αναστασίου κράτησε τον Πράνιτς στον αγωνιστικό χώρο, πέρασε τον Δώνη και δεν άλλαξε σύστημα. Δεν γνωρίζω αν στο τέλος του αγώνα τα άκουσε ο Δώνης, η αλήθεια πάντως είναι πως έβγαλε ο Πράνιτς το ενενηντάλεπτο παίζοντας σε κομβικό χώρο, έχοντας τις λιγότερες απλές επαφές με την μπάλα από όσους ξεκίνησαν και με μηδέν τάκλιν.

Το παλιό κλασικό 5-3-2

Ο Αναστασιάδης αντίθετα έδωσε την μάχη του. Είδε πως στο πρώτο ημίχρονο από τύχη δεν είχε μείνει η ομάδα του πίσω στο σκορ και στην επανάληψη πέρασε τον Μαντούρο, έβγαλε τον Περέιρα και ακολούθησε το παλιό κλασικό 5-3-2. Όχι το σύγχρονο και καλά για να επιτεθούμε, το old time classic με βάθος για να δέσει η άμυνα. Ο Άγγελος είχε διαγνώσει πως η Φιορεντίνα να μεν αναπτύσσεται από τα άκρα αλλά οι Κουαρδάδο, Βάργκας δεν τελειώνουν μόνοι τους φάση, όλοι ψάχνουν τον Γκόμες. Ο Γκόμες έχασε τα άχαστα στο πρώτο μέρος αλλά συνεχώς ερχόταν σε φάση για γκολ. Ο Αναστασιάδης μπορεί να δήλωσε στο τέλος πως δεν υπάρχουν καλές και κακές τακτικές και αυτό που μετρά είναι το πώς αποδίδονται από τους παίκτες αλλά η αλήθεια είναι πως αν δεν έμπαινε το ψηλό κορμί του Τζιόλη μέσα στην περιοχή, αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ δεν θα έπαιρνε.

Με το 5-3-2 ο ΠΑΟΚ έγινε πιο συμπαγής, απέκτησε μεγαλύτερη ασφάλεια με τον παίκτη παραπάνω μέσα στην περιοχή και σιγά σιγά κέρδισε μέτρα. Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με τον Αθανασιάδη και παρότι έγινε φιλότιμη προσπάθεια να μας βγάλουν τυφλούς δυστυχώς ο Κλάους ήταν ελάχιστα μπροστά και σωστά ακυρώθηκε το γκολ.

Το 0-1 τελικά ήρθε από τον Μάρτενς όπου κατάφερε να αξιοποιήσει ένα όμορφο γύρισμα του Αθανασιάδη. Και δύστυχος η ισοφάριση μετά από ένα φτηνό χάσιμο μπάλας του Σπυρόπουλού και από μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πασκουάλ. Σε ένα σημείο που είχε δέσει τόσο καλά η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ και φαινόταν αδύνατον σε κανονική ροη αγώνα να σκοράρει η Φιορεντίνα.

Έχει δημιουργήσει συνειδητοποιημένους αναπληρωματικούς

Είναι μεγάλη δουλειά που ο Άγγελος έχει φτιάξει αναπληρωματικούς. Προσέξτε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα ήρθε χωρίς τα τέσσερα μεγαλύτερα του όπλα. Ο φετινός ΠΑΟΚ στηρίζεται στην ανάπτυξη και στο παιχνίδι που δημιουργεί από τα άκρα με εκφραστές του τους Ράτς, Σκόνδρα, Μακ. Ενώ δένει και σκληραίνει σαν ομάδα από όσα παίρνει από τα τρεξίματα και την φυσική δύναμη του Κάτσε. Στο Αρτέμιο Φράνκι κανένας από τους τέσσερεις δεν ήταν διαθέσιμος. Ό Άγγελος όμως έχει πετύχει να δημιουργήσει συνειδητοποιημένους αναπληρωματικούς. Ο Αναστασιάδης ξεκίνησε με μικρό ρόστερ, βελτίωσε ατομικά τους παίκτες του, τους έφερε σε σωστή ατομική κατάσταση, όλη τους είναι σήμερα στα ιδανικά κιλά και σε θέση να πιάσουν το αγωνιστικό τους ταβάνι.

Στην συνέχεια βρήκε το αγωνιστικό σχήμα, τακτική και ενδεκάδα που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ και το επόμενο βήμα ήταν να φτιάξει αναπληρωματικούς. Πολύ συχνά τονίζει την ανάγκη που υπάρχει να βοηθήσουν τα παιδιά από το πάγκο. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως οι Γκολάσα, Μάρτενς, Σπυρόπουλος, Κίτσιου, Παπαδόπουλος, Μαντούρο, Περέιρα δεν ανήκουν στις αρχικές επιλογές του Άγγελου αλλά όλη τους είναι σε θέση να προσφέρουν αδιαμαρτύρητα. Ο Μάρτενς σκόραρε, γνωρίζει όμως πως δεν θα είναι βασικός την Κυριακή, όπως και ο Γκολάσα που κράτησε μπάλα και βοήθησε στην ανάπτυξη ξέρει ότι την Κυριακή ο Κάτσε θα πάρει την θέση του.

Όμορφο ταξίδι χάρη στον Άγγελο

Δεν γνωρίζω πως θα είναι το Μάιο η ομάδα. Αν δηλαδή θα έχει κατακτήσει κάτι, αλλά το σίγουρο είναι πως χάρη στον Αναστασιάδη το ταξίδι θα είναι πολύ όμορφο. Έχει κάνει δουλειά που αν όμοια της είχε γίνει από κάποιον ξένο προπονητή θα είχαν γραφτεί για αυτόν ύμνοι. Ο Άγγελος μπορεί να λέει πως έχει αφήσει την ομάδα στην παναγία αλλά μέσα του ξέρει πως έχει κάνει πολύ σκληρή δουλειά για να φτάσει με μία ομάδα που το καλοκαίρι έχασε σχεδόν όλο τον βασικό κορμό και δουλεύει με δύο μόνο στόπερ ένας εκ των οποίον ο Κατσικάς να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και να παίρνει ισοπαλία στην έδρα της Φιορεντίνα.

Διαβάστε ακόμη:

Φιορεντίνα - ΠΑΟΚ 1-1 (VIDEOS)

Έτσι περνάει ο ΠΑΟΚ

Αναστασιάδης: "Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK