Σε ρόλο Μαραντόνα, έκανε όργια!

Ο Τσάρλυ σχολιάζει το clasico και καταγράφει τα δεδομένα του αγώνα που οδήγησαν στο "διπλό" της Μπαρτσελόνα.

Σε ρόλο Μαραντόνα, έκανε όργια!

Ζήσαμε ένα εντυπωσιακό clasico που κρίθηκε με buzzer beater του μεγάλου Μέσι. Μία εντυπωσιακή παράσταση από τον Μέσι. Ο Ενρίκε τον χρησιμοποίησε στην κορυφή του ρόμβου και ο Μέσι έκανε όργια. Σκόραρε δύο τέρματα πήρε την αποβολή του Ράμος, κανονικά και του Κασεμίρο που δεν την έδωσε ο διαιτητής.

ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΒΡΑΔΙΑ ΟΙ ΡΟΝΑΛΝΤΟ, ΜΠΕΝΖΕΜΑ

Η Ρεάλ είχε μία τεράστια ευκαιρία να σφραγίσει το τίτλο μετά από 5 χρόνια. Το φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του Ζιντάν το έχει βάλει σε απόλυτο στόχο πάνω και από την κατάκτηση ενός ακόμα Τσαμπιονς Λιγκ. Υποδεχόταν την Μπαρτσελόνα με τις καλύτερες προϋποθέσεις σε ένα χρονικό σημείο που δημιουργούσε ένα ευνοϊκό για αυτήν μομέντουμ και θα ήταν το αφεντικό ακόμα και με ισοπαλία.

Στην πράξη εμφανίστηκε κουρασμένη, είχε σε πολύ άσχημη ημέρα τους Ρονάλντο, Μπενζεμά, έχασε γρήγορα τον Μπέιλ και δεν βρήκε λύση στον περιορισμό του Μέσι και στην μεγάλη πίεση που συνολικά δεχόταν ο Κασεμίρο.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΡΟΜΒΟΥ

Ο Ενρίκε με την συνολική διαχείριση του έχει κάνει πού κακό στην Μπαρτσελόνα και συνολικά το πρόσωπο που δείχνουν οι Καταλανοί είναι απελπιστικό. Πολλές φορές σε κάνει να αναρωτιέσαι πως γίνεται μία ομάδα που έχει στην επίθεση του Μέσι, Νειμάρ, Σουάρες να αντιμετωπίζει τόσα πολλά μεσοαμυντικά προβλήματα.

Προβλήματα που εμφανίστηκαν και στο Μπερναμπέου, η διαφορά όμως ήταν πως ο ρόμβος που εφάρμοσε ο Ενρίκε δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα στη Ρεάλ. Έχοντας ο Κασεμίρο στον χώρο ευθύνης του τον Μέσι, εκτέθηκε άσχημα. Δεν μπορούσε να τον μαρκάρει, έφτανε συνεχώς δεύτερος στην μπάλα και θα έπρεπε να έχει αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο, ήταν άδικο που δεν αποβλήθηκε και δικαιολογημένα διαμαρτυρόντουσαν στο ημίχρονο οι παίκτες του Ενρίκε.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΡΙΚΕ

Όμως δεν ήταν το μόνο πρόβλημα ότι έπεφτε συνεχώς ο Μέσι στον χώρο του Κασεμίρο και δεν μπορούσε να τον μαρκάρει. Ο Ενρίκε αποφάσισε να έχει μόνιμα ψηλά το επιθετικό του δίδυμο και το Μέσι, κάτι που δυσκόλευε σε μεγάλα διαστήματα την ανάπτυξη της Ρεάλ. Πολλές φορές ο Κασεμίρο φοβόταν να ζητήσει μπάλα και συχνά στην πίεση είχε λανθασμένες επιλογές και επέτρεπε στην Μπαρτσελόνα να βρίσκει σημαντικά διαστήματα υπεροχής και πίεσης.

Επίσης η λανθασμένη συμπεριφορά στο μαρκάρισμα του Μέσι, πρόσφερε ελεύθερα μέτρα μπροστά από τα στόπερ στον Μέσι που ερχόταν με φόρα από πίσω και οι στόπερ της Ρεάλ είχαν δύο φορ να αντιμετωπίσουν.

Ο ρόλος που πήρε ο Μέσι από τον Ενρίκε και η κακή του αντιμετώπιση του έδωσε εύκολα καθαρά τελειώματα, δημιούργησε πολλά προβλήματα στο αμυντικό πλάνο της Ρεάλ, την δυσκόλεψε στην αρχική ανάπτυξη και σε συνδυασμό με την απόφαση να μένουν ψηλά οι Σουάρες, Αλκάθερ έδωσε την δυνατότητα για γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στη επίθεση στην Μπαρτσελόνα.

ΤΗΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Μέσι στην τελευταία φάση τιμώρησε την αδικαιολόγητη επιπολαιότητα που έδειξαν οι παίκτες της Ρεάλ που αντί να εκμεταλλευτούν το δώρο που πήραν της ισοφάρισης και να κρατήσουν την μπάλα για να πάρουν μία ισοπαλία χρυσάφι που θα τους κλείδωνε τον τίτλο, πούλησαν την κατοχή και ανέβηκαν αδικαιολόγητα ψηλά.

Αυτή είναι και η διαφορά της φετινής Γιουβέντους, που πιστεύω πως στο Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξει τον ρόλο της. Το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο έχει φύγει από τους προπονητές και έχει πάει στο ατομικό ταλέντο, βλέπουμε ομάδες να σκοράρουν με συνέπεια όπως η Μάντσεστερ Σιτι, η Ντόρτμουντ αλλά να μην μπορούν με τίποτα να διαχειριστούν αποτέλεσμα, να μην έχουν την ποδοσφαιρική γνώση να διαχειρίζονται υπέρ τους τις ειδικές καταστάσεις. Σε τοπ επίπεδο μόνο η Γιουβέντους ξέρει να παίζει και με τον χρόνο και έχει την γνώση να κλειδώνει το αποτέλεσμα, όταν της δίνετε η ευκαιρία. Για να προλάβω τα σχόλια την Ατλέτικο δεν την βάζω στην κουβέντα επειδή πάει αυστηρά με αμυντική προσέγγιση.

Η Ρεάλ έκανε έγκλημα που δεν πάγωσε τον ρυθμό στο τέλος, είχε την μπάλα στην κατοχή της και πήγε σε μακρινή μπαλιά για να επιτεθεί, ανέβασε στο πλάγιο τις γραμμές, δεν έκανε φάουλ για να σταματήσει την κούρσα του Ρομπέρτο και ο Μέσι την τιμώρησε.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΜΕΣΙ

Η αλήθεια είναι πως με την εικόνα που είχε ο αγώνας ήταν δίκαιο που κατέληξε στην Μπαρτσελόνα, γιατί ήταν ανώτερη και είχε το αστέρι της σε τεράστια μέρα. Ο Μέσι για την ακρίβεια είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις στο ποδόσφαιρο που μπορείς να πεις χωρίς να υπερβάλεις ότι ένας ποδοσφαιριστής πήρε ένα ματς μόνος του. Το πήρε μόνος του, έκανε τα πάντα παίζοντας ουσιαστικά σαν δεκάρι, στον ρόλο του Μαραντόνα, που μας θύμισε το παλιό ποδόσφαιρο που ο μεγάλος παίκτης έπαιζε δεκάρι και έκανε τα μαγικά σε δύσκολους χώρους ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου. Όλα αυτά φυσικά γινόντουσαν πιο εύκολα σε εποχές που το ποδόσφαιρο ήταν πιο αργό.

Ο Ενρίκε για να βάλει τον Αλκάθερ πήγε σε ρόμβο και ο Μέσι εκτός από τα δύο γκολ την αποβολή τους Ράμος, την αποβολή του Κασεμίρο που πήρε και δεν δόθηκε, του καταγράφηκαν 7 επιτυχημένες ντρίπλες, του έκαναν 6 φάουλ, είχε 6 τελικές τις 4 στο τέρμα. Συνολικά ήταν μαγικός. Κατάφερε να μικρύνει τις πολλές αδυναμίες της ομάδας του και να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα σε μία μεγάλη νίκη που γεμίζει με άγχος την Ρεάλ και βάζει για τα καλά την Μπαρτσελόνα στην μάχη του τίτλου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Ρεάλ τώρα πρέπει να πιεστεί πολύ για να πετύχει τον Νο1 φετινό της στόχο, ενώ έχει και τους δύο ημιτελικούς με την Ατλέτικο.

Για την Ρεάλ εκκρεμεί πάντα το παιχνίδι στο Βίγο που ψάχνει ημερομηνία, τα υπόλοιπα είναι Ντέπορ εκτός, Βαλένθια εντός, Γρανάδα εκτός, Σεβίλλη εντός, Μάλαγα εκτός.

Η Μπαρτσελόνα, πρέπει να κάνει το 5 στα 5 και να περιμένει μία ήττα η δύο ισοπαλίες της Ρεάλ για να κλέψει στο τέλος τον τίτλο.

Οσασούνα εντός, Εσπανιόλ εκτός, Βιγιαρεάλ εντός, Λας Παλμας εκτός, Ειμπάρ εντός, είναι τα 5 παιχνίδια που έχει να δώσει η ομάδα του Ενρίκε.

Τα όργια του Μέσι έδωσαν τεράστιο ενδιαφέρον στο ισπανικό πρωτάθλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK