Άλλαξαν όλα, εκτός από την θέση του Παναθηναϊκού

Στον Παναθηναϊκό το πρόβλημα έχει να κάνει με την νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί. Ο σύλλογος έχει πάρει συνειδητά τον ρόλο του αδικημένου. Έχει μικρύνει σαν μέγεθος και δεν φροντίζει να βρει τρόπο ώστε να υπολογίζεται περισσότερο. Σχολιάζει ο Τσάρλυ.

Άλλαξαν όλα, εκτός από την θέση του Παναθηναϊκού

Η αχαρακτήριστη ενέργεια ενός ανθρώπου που θεωρεί τον εαυτό του Παναθηναϊκό βάζει σε περιπέτειες το πλάνο του Ουζουνίδη. Ότι έγινε είναι αμαρτία για τον προπονητή και το επιτελείο του. Μαζί με μία ενδεκάδα παικτών είναι η μόνη που δουλεύουν στο επίπεδο που αξίζει ο σύλλογος και αυτοί που στην πράξη θα πληρώσουν και το μεγαλύτερο τίμημα. Η φθορά σωματικά και κυρίως ψυχικά είναι μεγάλη.

Ό,τι άλλο συμβεί, αν συμβεί δεν θα έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Λεωφόρου. Αυτά είναι πράγματα δρομολογημένα που απλά αναζητείται το κατάλληλο χρονικό σημείο για να γίνουν πράξη.

Μέχρι να ξεκινήσω να γράφω το κείμενο άκουσα πολλές απόψεις και εκδοχές.

Προσωπικά δεν μπορώ να μπω στην λογική αν ο Ίβιτς χτύπησε τόσο πολύ για να καταλήξει στο νοσοκομείο η υπερέβαλε. Είναι κάτι που με ξεπερνά. Αυτό που γνωρίζω, είναι πως είδαμε όλοι μας ότι ένα κουτάκι μπύρας ήρθε στο κεφάλι του. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό η Λεωφόρο είναι κοντά στον πάγκο και μία κίνηση που συνηθίζεται στα ελληνικά γήπεδα μπορεί να κάνει, όπως έκανε μεγάλο κακό. Να θυμίσω πως κάποτε είχε πετύχει οπαδός τον Μαυρογενίδη την ώρα που έτρεχε στην εξέλιξη του αγώνα.

Στον Παναθηναϊκό το πρόβλημα έχει να κάνει με την νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί. Ο σύλλογος έχει πάρει συνειδητά τον ρόλο του αδικημένου. Έχει μικρύνει σαν μέγεθος και δεν φροντίζει να βρει τρόπο ώστε να υπολογίζεται περισσότερο.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ, ΤΟ ΒΡΗΚΕ

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, βρήκε μία δύσκολη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπήρχε ένα σύστημα που ήταν δύσκολο να νικηθεί, το όποιο από την εποχή κυριαρχίας του Κόκκαλη με εξαίρεση την μεταστροφή που έκανε την εποχή της πολυμετοχικότητας, τον χτύπαγε σε κρίσιμες στιγμές και με διάφορους τρόπους. Αποτελεί μία πραγματικότητα πως ο Αλαφούζος βρήκε μία δύσκολη κατάσταση. Αρκετοί Παναθηναϊκοί, εκτίμησαν πως προσπάθησε πολέμησε το σύστημα που είχε δημιουργηθεί, εκμεταλλευόμενος κυρίως την δυνατότητα προβολής των θέσεων της ΠΑΕ και μίας κινητοποίησης από τα ΜΜΕ που διαθέτει.

Στην πορεία η παρουσία ισχυρών ιδιοκτητών στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ έδωσε μία νέα δυναμική στην προσπάθεια ανατροπής του υπάρχοντος συστήματος και η κοινή προσπάθεια έφερε και πραγματικά αποτελέσματα.

ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι πως γίνετε ο Παναθηναϊκός σε τόσο μικρό διάστημα να πάρει την απόφαση να βγει έξω από την νέα τάξη πραγμάτων και να είναι ξανά αυτός που φωνάζει με τα μέσα που διαθέτει. Η ΕΠΟ άλλαξε, η ΚΕΔ άλλαξε οι συσχετισμοί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο άλλαξαν και όμως ο Παναθηναϊκός ακόμα είναι ομάδα διαμαρτυρίας. Στον τελικό που έχασε η ΑΕΚ στον Βόλο, ο Παναθηναϊκός έβγαλε πιο επιθετική ανακοίνωση από την ομάδα που αδικήθηκε.

Μην μου γράψετε από κάτω, για την διαιτησία του Κύζα. Δεν μπορώ να φανταστώ, πως δεν είχαν στο μυαλό τους στον Παναθηναϊκό πως κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Δηλαδή απέναντι του θα ευνοηθεί η ΑΕΚ η ο ΠΑΟΚ. Στην πραγματικότητα οι σχέσεις είχαν χαλάσει νωρίτερα. Το πρόβλημα όμως είναι πως στην Ελλάδα ένα γήπεδο σαν την Λεωφόρο περιφρουρείται δύσκολα και αν το κλίμα είναι στην λογική ότι αδικούμαστε και έρχεται αυτός που μας αδικεί είναι εύκολο να γίνει η ζημιά.

ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ

Δεν είναι τυχαίο που ο Παναθηναϊκός φέτος έβγαλε στην κανονική περίοδο όλα του τα παιχνίδια στην Λεωφόρο χωρίς να γίνει κάτι που να τον βάζει σε κίνδυνο για χοντρή τιμωρία. Γιατί συνέβη αυτό; Νομίζω πως η απάντηση είναι απλή, το διάστημα που διεξήχθησαν τα ντέρμπι του πρωταθλήματος στην Λεωφόρο αλλά και το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, στον κόσμο του Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν είχε περάσει το μήνυμα ότι ο διαιτητής που έρχεται θέλει να μας αδικήσει, παραμένουμε οι αδικημένοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν μία περίοδο προσμονής, αναμονής και ελπίδας πως ο σύλλογος θα βρεθεί σε καλύτερη θέση.

ΤΟΣΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Δεν εξετάζω το γιατί συνέβη, όμως τονίζω πως δεν επιτρεπόταν να σταματήσει αυτή η ελπίδα, η προσμονή τόσο γρήγορα και άδοξα. Είναι άλλωστε πολύ νωρίς. Ακόμα δεν έχει διεξαχθεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα με την νέα τάξη πραγμάτων, δεν έχει λογική που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε ξανά στην βάση του. Είναι σκότωμα και για τον κόσμο του. Δηλαδή έγινε τόσος αγώνας υπήρχαν τόσες προσδοκίες, για να παραμείνει ο Παναθηναϊκός ομάδα διαμαρτυρίας.

Η επίδειξη δύναμης που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, αλλά και ο τρόπος που έχει επικοινωνήσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού τα τελευταία γεγονότα του ελληνικού ποδοσφαίρου, επανέφεραν την αγανάκτηση στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ

Μία έντονη ατμόσφαιρα σε αυτό το μικρό γήπεδο και με τον τρόπο που έχουν μάθει να εκδηλώνονται οι Έλληνες θεατές δεν γίνετε να μην φέρει κάτι το ανεξέλεγκτο. Αυτή την φορά άτυχος ήταν ο Παναθηναϊκός που η μπύρα πέτυχε τον Ίβιτς, στο μέλλον θα γίνει κάτι χειρότερο. Η διοίκηση έχει μεγάλες ευθύνες, είναι δικιά της αποτυχία που συνεχίζει να έχει τον Παναθηναϊκό στον ρόλο του φτωχού συγγενή. Δική της αποτυχία, που ήταν δεδομένο πως ο Κύζας στην Τούμπα θα παίξει ΠΑΟΚ, όλοι γνώριζαν πριν ξεκινήσει το παιχνίδι πως ο Παναθηναϊκός για να πάρει σφύριγμα πρέπει να μην μπορεί να κάνει αλλιώς. Από την στιγμή που έγινε φανερό και η διοίκηση υποστήριξε με θέρμη πως στο Ελληνικό ποδόσφαιρο όλα άλλαξαν εκτός από την θέση του Παναθηναϊκού σε αυτό, ήταν αναπόφευκτο πως ο σύλλογος θα ξαναζήσει το ίδιο έργο.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΟΛΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΟ

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ άνοιξε επίσημα θέμα αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου. Προανήγγειλε πως το σημερινό ΔΣ θα έχει σημαντικές εξελίξεις. Πιστεύω πως από την στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλαξε και η θέση του Παναθηναϊκού παρέμεινε ίδια, έκανε το τέλος να μοιάζει βέβαιο. Δεν γίνετε στην νέα τάξη πραγμάτων να υπάρξει ούτε καν ο ίδιος ρόλος για τον Παναθηναϊκό, καθώς την αντιπολίτευση στο σύστημα θα την έχει ο Ολυμπιακός, για την διοίκηση του θα ήταν δύσκολο να κάνει τον σύμμαχο του Μαρινάκη.

Για την μεγαλύτερη ομάδα της πρωτεύουσας υπάρχει μία μόνο διέξοδος, μία ελπίδα και αυτή περνά μέσα από την κατασκευή νέου γηπέδου. Αυτά προς το παρόν, το συγκεκριμένο θέμα όλα δείχνουν πως θα μας απασχολήσει ξανά σύντομα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK