Το Μουντιάλ έχει φαβορί...

Ο Τσάρλυ γράφει για την ομάδα που βλέποντας την ένιωσε περισσότερο ότι το εφετινό, απρόβλεπτο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει φαβορί. Γιατί δίνει το προβάδισμα στην Βραζιλία, τι βλέπει στον Τίτε και γιατί προτιμά τον Φιρμίνο από τον Ζέσους; Αυτά και άλλα πολλά σε μία πλούσια ανάλυση.

Το Μουντιάλ έχει φαβορί...

Από την ημέρα που έγιναν γνωστές οι αποστολές και από τα πρώτα φιλικά το ρόστερ της εθνικής Βραζιλίας ξεχώρισε με την ομάδα του Τίτε έγινε το πρώτο φαβορί στις στοιχηματικές εταιρίες.

Η είσοδος στην διοργάνωση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, η ισοπαλία με την Ελβετία και η αγχωτική νίκη επί της Κόστα Ρίκα δημιούργησαν κάποιες δεύτερες σκέψεις. Υπάρχει, όμως, μία πραγματικότητα που κάνει τον χρόνο να λειτουργεί υπέρ της Βραζιλίας.

Ο Τίτε έχει ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο που μέσα από παρεμβάσεις φροντίζει να το βελτιώνει και έχει την τύχη να διαχειρίζεται το πληρέστερο ρόστερ στην διοργάνωση.

Η ΑΜΥΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο συνδυασμός αυτός κάνει την εθνική Βραζιλίας σε κάθε παιχνίδι να εμφανίζεται και καλύτερη.

Στο 4ο κατά σειρά αγώνα της, στο πρώτο νοκ-άουτ έκανε με διαφορά την καλύτερη της εμφάνιση κατά την γνώμη μου την πιο γεμάτη που έχει κάνει ομάδα σε αυτήν την διοργάνωση. Μια εικόνα με ελάχιστα ψεγάδια που στο τέλος του παιχνιδιού κάνει τους πάντες να καταλάβουν πως το Μουντιάλ που παρακολουθούμε έχει φαβορί.

Και η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι με το Μεξικό, μόνο εύκολο δεν ήταν, οι παίκτες του Τίτε ήταν αυτοί που το έκαναν εύκολο. Μετά την ήττα από την Σουηδία, ο Οσόριο με δηλώσεις του έδωσε το μήνυμα για την επόμενη ημέρα.

Τόνισε πως δεν ταίριαζε στην ομάδα του ο τρόπος παιχνιδιού της Σουηδίας, που έχει ψηλά κορμιά και σήκωναν την μπάλα και πως με την Βραζιλία θα παίξουν έναν αγώνα στο στιλ που τους ταιριάζει.

Δηλαδή ένα ποδόσφαιρο χώρου με την μορφή που είχε το παιχνίδι με τη Γερμανία.

Ο ίδιος αποφάσισε να κάνει μία μικρή παρέμβαση στην διάταξη του. Άφησε το 4-4-2 των προηγούμενων παιχνιδιών και πήγε σε ένα αρχικό 4-3-3 με τον Μάρκες στην θέση “6” κρατώντας τον Λαγιούν στον πάγκο.

Στην πραγματικότητα οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν το Μεξικό στο πρώτο ημίχρονο, εκεί που έκαναν αδύνατο για τους αντιπάλους τους να μετουσιώσουν την ορμή και το θάρρος που είχαν σε κάθε κερδισμένη μπάλα σε ευκαιρία.

Ηταν εντυπωσιακός ο τρόπος που αμύνθηκε η Εθνική Βραζιλίας συνολικά, εκπληκτική η τακτική λειτουργία του Παουλίνιο που πάντοτε δημιουργούσε μία ασπίδα μαζί με τον Κασεμίρο, ένα... τοίχος μπροστά από τους Σίλβα, Μιράντα.

Όπως ήταν και εκπληκτική η ηρεμία και η αποτελεσματικότητα που έδειξαν οι Μιράντα, Σίλβα.

Γρήγορα, ο Οσόριο κατάλαβε πως το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτό της πρεμιέρας, οι Βραζιλιάνοι δεν είναι Γερμανοί. Στο ημίχρονο και ενώ είχε νοιώσει την πίεση στο τελευταίο κομμάτι των Βραζιλιάνων έδειξε να αντιλαμβάνεται πως αν δεν βρει τέρμα, δεν υπάρχει πιθανότητα πρόκρισης.

Προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η αντεπίθεση, να υπάρξει δηλαδή ο ποδοσφαιριστής που θα παίρνει την μπάλα μπροστά από την σέντρα και θα έχει τρεις να απλώνει την επίθεση επέστρεψε στο 4-2-3-1.

Αποδείχθηκε, όμως, με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου πως τίποτα δεν ήταν στο χέρι της δικής του ομάδας. Οι Βραζιλιάνοι έχοντας καταφέρει να αναχαιτίσουν στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού κάθε προσπάθεια για αντεπίθεσης των αντιπάλων, τους είχαν δημιουργήσει την φθορά που έπρεπε και ήταν θέμα χρόνου να τους σκοτώσουν.

Ο ΓΟΥΛΙΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι ποδοσφαιριστές του Τίτε παίρνουν δεδομένα πολύ υψηλό βαθμό αμυντικά, αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι έκαναν αυτά που έπρεπε για να καθαρίσουν δίχως κινδύνους το παιχνίδι και να εκμεταλλευτούν την αγωνιστική τους υπεροχή.

Στο δημιουργικό κομμάτι, η Βραζιλία έχει αποκτήσει τις σταθερές της που είναι οι συνεργασίες που μπορεί να βγάλει από τα αριστερά, οι ατομικές ενέργειες του Νεϊμάρ, το δημιουργικό παιχνίδι και τα πατήματα στην αντίπαλη περιοχή από τον Κουτίνιο και η δυνατότητα να πατά με κάθετο τρέξιμο περιοχή ο Παουλίνιο.

Σε όλα αυτά έπρεπε να προστεθεί κάτι προκειμένου να μην στοιχίσει και η απουσία του Μαρσέλο.

Αυτός που έκανε αυτή τη φορά την διαφορά, ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Γούλιαν.

Εδωσε με την εντυπωσιακή του εμφάνιση για πρώτη φορά την ισορροπία στην επίθεση της Βραζιλίας βγάζοντας από την δεξιά πλευρά το 36% των επιθέσεων και το 35% από την αριστερή.

Είναι δεδομένο πως έχοντας τους Νεϊμάρ, Κουτίνιο να συνεργάζονται από τα αριστερά αν καταφέρνει να πάρει ατομικές ενέργειες και ντρίμπλες στο ένας μ' ένας από τον δεξί εξτρέμ γίνεται πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Βραζιλίας. Ο άσος της Τσέλσι έκανε 7 ντρίμπλες και ήταν ο άνθρωπος που επιθετικά δημιούργησε τη διαφορά.

ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ

Ασφαλώς και μιλάμε για μία άρτια εμφάνιση που όλοι πήραν πολύ υψηλό βαθμό στον ρόλο τους και για αυτόν τον λόγο κατάφεραν να αποκλείσουν με χαρακτηριστική ευκολία έναν αντίπαλο που ήταν σε θέση να βάλει σε θεωρητικά φαβορί που θα ακολουθούσαν ποδόσφαιρο ρίσκου και θα είχαν αμυντικά θέματα, μεγάλα προβλήματα.

Η Βραζιλία δεν έδωσε κανένα περιθώριο και έδειξε πως είναι το απόλυτο φαβορί. Όταν μιλάμε για Μουντιάλ, για διοργάνωση που κρίνεται σε μονά παιχνίδια, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, όμως το παιχνίδι της Βραζιλίας με το Μεξικό ήταν το πιο άρτιο που έχουμε δει στην φετινή διοργάνωση, το πρώτο που τι βλέπεις και λες πως αυτή η ομάδα δύσκολα θα χάσει το τρόπαιο.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΦΙΡΜΙΝΟ

Το γήπεδο δείχνει στον Τίτε ότι υπάρχει χώρος ακόμα για μία αλλαγή που θα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη και παραγωγική την ομάδα του. Από τα φιλικά φάνηκε πως ταιριάζει περισσότερο στο στιλ που ακολουθεί η ομάδα ο Φιρμίνο παρά ο Ζέσους και όσο περνά ο καιρός, φαίνεται και πιο έντονα.

Δεν στέκομαι στο τέρμα που πέτυχε. Αυτό ήταν και από την διορατικότητα του Τίτε... Να καταλάβει πως από την στιγμή που θα είναι αναγκασμένοι να ανεβάσουν γραμμές και να ρισκάρουν οι Μεξικάνοι, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν την παρουσία δεύτερου επιθετικού στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, κάτι που έγινε πράξη.

Συνολικά όμως η ικανότητα του να παίζει με πλάτη, να υποδέχεται μπάλα περισσότερες φορές από ότι ο παίκτης της Σίτι, να την κρατά ψηλά και να πασάρει στην κίνηση των συμπαικτών του, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για την συνέχεια, να δώσει ακόμα ένα κλικ βελτίωσης ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος.

Με το Μεξικό είδαμε μία σπουδαία παράσταση, δίχως πραγματικά ψεγάδια και που δείχνει πως στην διοργάνωση που παρακολουθούμε υπάρχει φαβορί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK