Το "όπλο" του Δώνη είναι ένα...

Αυτό που είδαμε από τον Παναθηναϊκό είναι έργο του Γιώργου Δώνη. Για δεύτερη αγωνιστική βλέπουμε τη δουλειά που γίνεται από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας να αποδίδει. Το γήπεδο πάντοτε λέει την αλήθεια, φωτογραφίζει ιδέες και σκέψεις, την πραγματική καθημερινή προσπάθεια στην προπόνηση!

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΩΝΗΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟ "ΚΟΥΜΠΙ"

Αυτή η προσπάθεια δείχνει και το δρόμο...

Το δρόμο που πρέπει να χαράζουν οι ελληνικές, ομάδες, δεν επιτρέπεται, να μην ασχολούνται και να μην έχουν πλάνο για να προωθήσουν αρμονικά τα παιδιά από τις ακαδημίες τους.

Στον Παναθηναϊκό ο δρόμος αυτός έγινε από ανάγκη. Ο σύλλογος όμως φαίνεται να έχει την τύχη, αυτή τη διαδρομή να την ακολουθήσει με έναν προπονητή έμπειρο που αυτή τη στιγμή αποτελεί πολυτέλεια. Δεν αρκεί μόνο να πας με τους μικρούς, πρέπει να τους βάλεις σε ένα σωστό ποδοσφαιρικά δρόμο, να τους μπολιάσεις με αυτοπεποίθηση η οποία δεν θα πηγάζει από φουσκωμένα μυαλά και αδικαιολόγητη έπαρση, αλλά μέσα από την δουλειά που έχει γίνει.

Από τη πρόβα τζενεράλε μία εβδομάδα πριν αρχίσει η κανονική περίοδος φάνηκε πως η ομάδα έχει μπει σε σωστό δρόμο.

Οι "μπέμπηδες" του Δώνη έδειξαν πως θα παίξουν σωστά το χαρτί τους, με σύγχρονη ανάπτυξη με κάτω τη μπάλα, όσο γίνεται πιο κάθετο ποδόσφαιρο, πολύ πίεση και τρέξιμο, ότι ακριβώς χρειάζεται για να γίνουν τα νιάτα... όπλο και όχι αδυναμία.

Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΝΝΕ

Μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη είχα επισημάνει τη μόνη ένσταση, τη μοναδική δεύτερη σκέψη που έκανα για όσα είδαμε στα φιλικά από τον Δώνη. Μου είχε κάνει εντύπωση που δεν είχε εφαρμόσει σε κάποιο από τα φιλικά σύστημα με τετράδα και επεσήμανα πως με αντίπαλο ομάδες όπως η αποψινή, ο τρίτος παίκτης στην άμυνα θα ήταν περιττός. Στο παιχνίδι, λοιπόν, με τη Λαμία αποδείχτηκε σωστός ο προβληματισμός μου, αλλά και ο Δώνης με τους παίκτες του έτοιμος να βρει λύση.

Στο πρώτο ημίχρονο, αποδείχτηκε πως με όποιους ποδοσφαιριστές και να αγωνίζεσαι, όταν φοράς την φανέλα του Παναθηναϊκού και ο αντίπαλος είναι τύπου Λαμίας θα παίξει άμυνα, θα είναι φοβικός.

Ο Τεννές παρότι είχε επιθετικό δίδυμο τους έμπειρους Μπαράλες, Επστάιν και μία τριάδα στον άξονα με παίκτες που ξέρουν καλά την κατηγορία, επέλεξε να αγωνιστεί στο ύψος της σέντρας. Κάτι που στο πρώτο ημίχρονο που έπαιξε με τριάδα στην άμυνα ο Παναθηναϊκός, δυσκόλεψε την κυκλοφορία και δεν ήταν εύκολο να περάσει η μπάλα ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου.

Ο Δώνης όμως το κατάλαβε, αντέδρασε και είδαμε ένα τελείως διαφορετικό δεύτερο ημίχρονο. Τα χαμηλά μέτρα πίεσης του Τεννέ, όταν πήγε σε 4-2-3-1 και στην συνέχεια σε 4-4-2 ο Δώνης και ζήτησε από τους παίκτες του επιθετική άμυνα, έγινε από πρόβλημα η λύση του γρίφου.

Και αν η αλλαγή τακτικής ήταν το πρώτο στοιχείο που έπαιξε ρόλο στην αλλαγή της εικόνας, την διαφορά την έκαναν οι αλλαγές.

Έδειξε στην πράξη πως δεν τους βάζει από ανάγκη, αλλά τους πιστεύει...

Είναι κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Ο Δώνης έχει κληθεί να δουλέψει με νέα παιδιά, αν τους περάσεις πως κάνεις αυτή την προσπάθεια από ανάγκη το έχασες το παιχνίδι, για να πετύχεις, πρέπει να πιστέψεις εσύ πως αυτός είναι ο σωστός δρόμος και να το δείξεις με τις αποφάσεις σου.

Ο Γιώργος Δώνης το έκανε πολύ νωρίς. Πήρε το ρίσκο να βγάλει τον μοναδικό έμπειρο επιθετικό που διαθέτει και να παίξει με 4 παιδιά.

Προσέξτε, πήγε στο ημίχρονο σε πιο επιθετικό σχήμα, ζήτησε πίεση, ανέβασε την τελευταία γραμμή άμυνας και έπαιξε από το 57ο λεπτό με επιθετική τετράδα, Εμμανουηλίδη, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάννη, Καμπετσή. Και με αυτήν τη λογική ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εξασφαλίσει κατοχή μπάλας, να μείνει ψηλά και να ψάξει το γκολ με ηρεμία και με σωστό ποδόσφαιρο, έχοντας τη μπάλα κάτω.

Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΕΤΣΗ

Για να έρθει η νίκη και να μπει σωστά η μπάλα μέσα στην περιοχή, χρειάστηκε να βγει πολλές φορές επιθετικά και πρώτος στην μπάλα ο Κολοβέτσιος.

Ο συγκεκριμένος έκανε πολύ καλή δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να μείνει ψηλά, να τρέξουν πολύ και να αλλάζουν θέσεις οι Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης, Χατζηγιοβάννης έχοντας στο μυαλό τους να παίξουν κάθετα τον Καμπετσή.

Στην πρώτη του παρουσία έδειξε ώριμος ποδοσφαιρικά και με σωστές ποδοσφαιρικές βάσεις. Έδωσε η παρουσία του το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να περάσουν τη μπάλα στην περιοχή της Λαμίας με το σωστό τρόπο κι αυτός με ηρεμία την υποδεχόταν και με έξυπνες πάσες στα... κοψίματα του Εμμανουηλίδη και του Χατζηγιοβάννη δημιούργησε το δεύτερο γκολ και το κερδισμένο πέναλτι.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ο Δώνης και τα παιδιά του κέρδισαν το πρώτο στοίχημα, τους πήρε πολύ λίγο χρόνο να πείσουν τον ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού πως αξίζει να τους υποστηρίξει.

Και του πρόσφεραν μία απρόσμενη μεγάλη χαρά, την ικανοποίηση να παρακολουθούν μια ομάδα που αξίζει να την υποστηρίζουν. Αποδείχθηκε νωρίς πως γίνεται σωστή δουλειά, υπάρχει καλός προπονητής, ταλέντο και αυτή η ομάδα, αυτή η προσπάθεια αξίζει την στήριξη του κόσμου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK