Το ταξίδι αναψυχής, το rotation και το λάθος

Στην καθιερωμένη ανάλυση της αγωνιστικής, ο Τσάρλυ σχολιάζει την παρουσία Μπενίτες στο... ταξίδι αναψυχής στην Κέρκυρα, εξηγεί ότι οι αποφάσεις του Μίτσελ στο ντέρμπι με ΠΑΟΚ θα κρίνουν το μέλλον του, γράφει για το rotation του Αναστασιάδη και κατακεραυνώνει τον Αναστασίου για τις αλλαγές του.

Το ταξίδι αναψυχής, το rotation και το λάθος

Αναλλοίωτη έμεινε η κατάσταση στις πρώτες θέσεις μετά από τα παιχνίδια της Κυριακής και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ντέρμπι της Τετάρτης στο "Καραϊσκάκης".

Ταξίδι αναψυχής στην Κέρκυρα

Μετά από την "τεσσάρα" στο "Βιθέντε Καλδερόν", ο Ολυμπιακός έκανε ταξίδι αναψυχής στην όμορφη Κέρκυρα. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έπαιξε σαν να έχει δυνατότητες ερασιτεχνικού σωματίου, προσέφερε εύκολη κατοχή και χώρους ώστε οι παίκτες του Μίτσελ να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν μπορεί να κριθεί ο Μπενίτες

Για τον Χόρχε Μπενίτες γράφτηκαν καλά σχόλια μετά από το τέλος του αγώνα, η αλήθεια, όμως, είναι πως είχε τόσο χώρο και χρόνο για να πάρει αποφάσεις, που θα ήταν πολύ δύσκολο να απογοητεύσει. Δύσκολο, όμως, και ανησυχητικό είναι που σε αυτές τις συνθήκες δεν σκόραρε. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη να επενδύσει στην ψυχολογική τόνωση του Μπενίτες, γιατί στα σημαντικά παιχνίδια ο Κώστας Μήτρογλου δεν ήταν σε θέση να προσφέρει το παραμικρό.

Καλείται να πάρει αποφάσεις ο Μίτσελ

Απέναντι στην Κέρκυρα, που αποδείχθηκε στην πράξη μη ανταγωνιστική, ο Μίτσελ έκανε πολλές αλλαγές. Την Τετάρτη θα αποδειχτεί αν έχει κλονιστεί από την εικόνα κάποιον βασικών ποδοσφαιριστών ή αν η μορφή της ενδεκάδας στην Κέρκυρα ήταν μόνο για να πάρουν ανάσες κάποιοι βασικοί ποδοσφαιριστές.

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις του Μίτσελ για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει πολλά. Θα κληθεί να αποφασίσει αν θα πειράξει το αμυντικό δίδυμό του, τι θα κάνει με τον Παϊτίμ Κασάμι, αν θα δώσει ακόμα μία ευκαιρία στον Μήτρογλου ή θα πάει με τον Μπενίτες και αν θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους Ιμπραΐμ Αφελάι, Γιάννη Μανιάτη. Τα διλήμματα είναι πολλά και το παιχνίδι οριακό για το μέλλον και του ίδιου του Μίτσελ.

Τους θέλει φρέσκους στο "Καραϊσκάκης"

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν έχει τα ίδια διλήμματα. Στον ΠΑΟΚ έχουν μεγάλη διαφορά στην απόδοση τους οι βασικοί με τους αναπληρωματικούς. Το γεγονός αυτό στοίχισε στο κύπελλο, όπου ο Αναστασιάδης έπρεπε να φρεσκάρει παίκτες και ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να μείνει εκτός θεσμού. Παραλίγο να στοιχίσει και πολύτιμους βαθμούς σε μια καθοριστική χρονική συγκυρία για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Ο Αναστασιάδης έπρεπε να διαλέξει. Η μία επιλογή ήταν να ρισκάρει στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, η δεύτερη να θελήσει να σιγουρέψει το +2, φορτώνοντας άλλο ένα 90λεπτό τους ταλαιπωρημένους παίκτες του. Επέλεξε να διατηρήσει φρέσκους για τον αγώνα στο "Καραϊσκάκης" κάποιους ποδοσφαιριστές σημαντικούς για την ποιότητα ανάπτυξης του παιχνιδιού.

Άφησε εκτός ενδεκάδας τους Στέφανο Αθανασιάδη, Γιάννη Σκόνδρα, Ρόμπερτ Μακ, Ράζβαν Ρατς, Φακούντο Περέιρα και Αλέξανδρο Τζιόλη. Παραλίγο αυτή η απόφαση να αποδειχτεί καταστροφική, από την στιγμή, όμως, που το παιχνίδι γύρισε, την Τετάρτη το βράδυ μπορεί και να αποδειχθεί καθοριστική.

Δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει παίκτες

Ότι ο ΠΑΟΚ μετά από 10 αγώνες είναι πρώτος αποτελεί ήδη μία μεγάλη υπέρβαση και για να διατηρηθεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, χρειάζεται να βγει από την μύγα ξύγκι. Οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Νίκος Σπυρόπουλος είχαν απογοητεύσει στα τελευταία παιχνίδια και ο κόσμος έχει ταχθεί εναντίον τους.

Ο Αναστασιάδης γνωρίζει πως δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει παίκτες. Πρέπει να αξιοποιεί όλο το ρόστερ του για να μπορέσει να κρατηθεί στη μάχη μέχρι τέλους. Έδωσε φανέλα βασικού και στους τρεις, κέρδισε τους δύο, έφερε ακόμα πιο πίσω τον Σπυρόπουλο που του τα είχαν μαζεμένα από τα σοβαρά λάθη που έκανε στα δύο γκολ με τον Παναθηναϊκό και όταν αντικαταστάθηκε γνώρισε την λαϊκή κατακραυγή.

Ο Σαλπιγγίδης ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, άνοιξε το σκορ, έβγαλε τη σέντρα στο γκολ της ισοφάρισης.

Ο Παπαδόπουλος πέτυχε το σημαντικό γκολ που είχε ανάγκη για να ηρεμίσει και να βρει αυτοπεποίθηση. Παρότι είναι φιλότιμος και μαχητικός, μέχρι σήμερα η μεταγραφή του δεν έχει βγει στον ΠΑΟΚ. Πολλές φορές προσπαθεί περισσότερο από όσο πρέπει, λειτουργεί με υπερβολικό στρες που τον οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις. Μοιάζει σαν να παίζει περισσότερο με το πάθος και να μην χρησιμοποιεί καθόλου το μυαλό του, στοιχείο που τον οδηγεί στο να μην ενεργεί με αρμονία και να μη βγάζει ποιότητα με την μπάλα. Ατομικά, πάντως, είναι καλά και το πρόβλημα του είναι κυρίως ψυχολογικό.

Λάθος αλλαγές

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Γιάννης Αναστασίου με τη Βέροια. Για 63 λεπτά, ο Παναθηναϊκός εξαργύρωνε τον ρυθμό και τις συνεργασίες που έβγαζε η συνύπαρξη Μάρκους Μπεργκ και Βίκτωρα Κλωναρίδη στην κορυφή της επίθεση και φαινόταν πως οδεύει σε μία ευρεία νίκη.

Στο 63ο λεπτό, αποφάσισε να επέμβει ο κόουτς, πέρασε τον Μλάντεν Πέτριτς πίσω από τα δύο φορ, σε ρόλο που έχει πολλάκις αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει, και η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Για να διορθώσει το λάθος του, στο 84ο λεπτό αναγκάστηκε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Μπεργκ, ενώ νωρίτερα είχε κάνει αλλαγή και τον Κλωναρίδη, ώστε να κλείσει το παιχνίδι με ένα πιο ισορροπημένο σχήμα με 4 χαφ.

Χάθηκε, όμως, το διάστημα 63'-84' από τον λανθασμένο τρόπο που χειρίστηκε το δικαίωμα των αλλαγών του ο Αναστασίου.

Να επενδύσει στο δίδυμο Μπεργκ - Κλωναρίδη

Αυτό που πρέπει να κρατήσει ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι το πόσο αρμονικά ταίριαξαν σαν επιθετικό δίδυμο οι Μπεργκ - Κλωναρίδης. Η παρουσία του δεύτερου στο πλάι του Σουηδού δίνει αυτό που λείπει από τον ρόμβο των "πρασίνων", πλάτος στην ανάπτυξη, ταχύτητα και παιχνίδι στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Από συνεργασία του Κλωναρίδη με τον δεξί μπακ ήρθε το πέναλτι που κέρδισε ο Μπεργκ, από πάσα στην πλάτη της άμυνας που μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Κλωναρίδης λόγω ταχύτητας και διασκελισμού ήρθε το δεύτερο γκολ του Μπεργκ.

Οι Κλωναρίδης - Μπεργκ είχαν πολλές καλές συνεργασίες και θα είχαν κι άλλες στο τελευταίο μισάωρο, αν δεν επενέβαινε ο προπονητής τους. Θα πρέπει να αντιληφθεί ο Αναστασίου πως οφείλει να επενδύσει στο συγκεκριμένο δίδυμο και με την παρουσία του Σωτήρη Νίνη από τον Ιανουάριο, να φτιάξει μία τριάδα στην επίθεση που θα συνδυάζει ποιότητα, δημιουργία, ταχύτητα, κλάση και εκτέλεση.

Διαβάστε ακόμη

Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4 (VIDEO)

ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 3-2 (VIDEO)

Παναθηναϊκός - Βέροια 2-1 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK