Τον αμφισβήτησαν, τον υποτίμησαν, αντέδρασε και κέρδισε!

Ο Ολυμπιακός έκανε το μπρέικ και "τιμώρησε" τον αλαζονικό τρόπο που αντιμετώπισαν τον πρώτο τελικό ο Πασκουάλ και οι παίκτες του. Το κλίμα που είχε δημιουργηθεί και ήθελε τον Παναθηναϊκό απόλυτο φαβορί... υπνώτισε τους "πράσινους" που ηττήθηκαν δίκαια. Σχολιάζει ο Τσάρλυ.

Τον αμφισβήτησαν, τον υποτίμησαν, αντέδρασε και κέρδισε!
EUROKINISSI

Η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί με τον Παναθηναϊκό να θεωρείται το απόλυτο φαβορί, λειτούργησε σαν... υπνωτικό για τους γηπεδούχους και συσπείρωσε-ατσάλωσε την ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Αδικαιολόγητο! Αν θυμηθεί κανείς πως στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κερδίσει.

Είχε δημιουργηθεί τόσο μεγάλο κλίμα... φαβοριτισμού για τον Παναθηναϊκό που στις εταιρίες στοιχήματος καταγράφηκε ιστορικό χαμηλό, σε απόδοση για ντέρμπι "αιωνίων" στο 1,28 για νίκη του Παναθηναϊκού στο μέσο όρο των εταιριών.

Στην πράξη αποδείχτηκε πως τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για τους παίκτες του Πασκουάλ.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ για να χάσουν. Είχαν πλάνο, υπομονή στην επίθεση, έψαχναν τις σωστές επιλογές, έβαλαν πολλούς παίκτες στην εξίσωση, έβγαλαν την άμυνα και κατάφεραν να σταματήσουν τη δημιουργία του Παναθηναϊκού.

ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει όταν αρχίζουν οι τελικοί να βλέπουμε μία διαφορετική εικόνα από ότι περιμέναμε. Έχει συμβεί και από την ανάποδη. Είναι μεγάλες ομάδες και απόλυτα φυσιολογικό να αντιδρά αυτός που στα προγνωστικά μοιάζει να είναι με την πλάτη στον τοίχο, όπως εφέτος ο Ολυμπιακός.

Η αμφισβήτηση είναι σε όλα τα επίπεδα και υπάρχει ακόμα και εσωτερικά. Αμφισβήτηση στην διοίκηση της ομάδας για το αν είναι σε θέση να προστατέψει τον Ολυμπιακό, αμφισβήτηση στον προπονητή και στο μπάσκετ που πρεσβεύει, αμφισβήτηση στον Σπανούλη και στο αν πρέπει ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να "χτίζεται" γύρω του.

Αυτοί οι τελικοί κρίνουν πολλά για τον Ολυμπιακό, είναι πιο σημαντικοί για την ομάδα από ένα τρόπαιο, έχουν πολλά να αποδείξουν και το στοιχείο αυτό φάνηκε πως στον Παναθηναϊκό το είχαν υποτιμήσει, νόμιζαν πως πάνε για... περίπατο, αλλά ο αντίπαλος τους, ετοιμαζόταν για μάχη.

"ΚΟΛΛΗΣΕ" Ο ΠΑΓΚΟΣ

Το παιχνίδι για την ομάδα του Πασκουάλ χάθηκε στην δεύτερη περίοδο, όταν ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να διαχειριστεί και να επενδύσει στο προβάδισμα 10 πόντων που είχε πάρει. Ο Ισπανός κράτησε στο δεύτερο δεκάλεπτο στο παρκέ 5άδες και παίκτες που δεν ήταν καλά. Οι Παππάς, Λεκαβίτσιους, Ρίβερς, Λοτζέσκι, Μήτογλου ήταν κάτι περισσότερο από αρνητικοί όσο αγωνίστηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο πήραν πολύ χρόνο. Ο Παναθηναϊκός σημείωσε μόλις 6 πόντους σε εκείνη την περίοδο και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κάνει αυτό που δεν ήθελε ο Πασκουάλ, να είναι μπροστά στο σκορ.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ-ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Από τη στιγμή που μπήκαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν κερδίσει τη "μάχη" της ψυχολογίας και αποδείχτηκε πως ήξεραν πώς να διαχειριστούν το "δώρο".

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε τον Ολυμπιακό να παίζει πιο σωστό μπάσκετ, να γυρνά τη μπάλα και να ψάχνει στοχευμένες επιλογές. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ήταν πιο εύστοχοι και πιο δημιουργικοί.

Η διαφορά σε ασίστ και στα ποσοστά ευστοχίας δείχνουν το πόσο εύκολα κέρδισε ο Ολυμπιακός.

Γιατί στην πράξη το μπρέικ ήρθε εύκολα. Η αλήθεια είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μία ομάδα με αθλητές "εγωιστές" που παίζουν μαζί χρόνια και αν τους υποτιμήσεις θα βρεθείς προ εκπλήξεως και αυτό συνέβη.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ

Οι "ερυθρόλευκοι" βελτιώθηκαν σε σχέση με την πρόσφατη εικόνα τους. Είχαν πρωταγωνιστή τον Παπανικολάου που είναι ο άνθρωπος που πιστώνεται περισσότερο το 1-0 και ευτύχησε να βρει βοήθειες από τους υπόλοιπους.

Από τη στιγμή που είμαστε στο πρώτο παιχνίδι των τελικών είναι πολύ σημαντικό που στο ξεκίνημα της σειράς βγήκαν μπροστά παίκτες πέρα από τους συνηθισμένους.

Ο Σπανούλης έπαιξε μόλις 23.57, έβαλε 4 πόντους με 1/10 σουτ, ο Πρίντεζης μόλις 15 λεπτά είχε δύο πόντους με 0-1 δίποντα. Αν μας έλεγε κάποιος, πριν το παιχνίδι, πως μαζί Πρίντεζης, Σπανούλης θα βάλουν 1/11 σουτ και ο Ολυμπιακός θα κερδίσει με 10 πόντους θα τον περνάγαμε για... τρελό.

Έγινε γιατί βγήκαν μπροστά οι υπόλοιποι και έπαιξε άσχημα ο Παναθηναϊκός. Οι Στρέλνικς, Ρόμπερτς, Παπαπέτρου, ΜακΛιν, Μάντζαρης ακόμα και ο Μπόγρης, στα 3,12 που αγωνίστηκε, έκαναν τη διαφορά. Πήραν μπάλες και ήταν έτοιμοι να κάνουν αυτό που χρειαζόταν από αυτούς η ομάδα τους.

ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΡΙΒΕΡΣ-ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Ασφαλώς τίποτα δεν έχει κριθεί. Άλλωστε, υπάρχει και ένα στοιχείο το οποίο δεν μπορούμε να μην παραλείψουμε. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ άσχημα. Ήταν υπερβολικά κακός, δεν είναι εύκολο να ξαναπαίξει τόσο άσχημα. Η λογική λέει πως αυτό το γερό... χαστούκι, θα τον κάνει να αντιδράσει και να παίξει κανονικό μπάσκετ στους υπόλοιπους τελικούς, γιατί πραγματικά ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου η πρώτη του παράσταση σε αυτούς τους τελικούς.

Ένα πρόβλημα που θα πρέπει να βρει λύση ο Πασκουάλ είναι το σουτ. Η άσχημη κατάσταση του Ρίβερς, αλλά και του Λοτζέσκι, μπερδεύει πολύ την ομάδα, την οδηγεί να παίζει για μεγάλα διαστήματα με τον Αντετοκούνμπο και σε μη δόκιμες επιθετικά πεντάδες.

Ο Θανάσης βγάζει άμυνες, δίνει ενέργεια, αλλά όταν έχεις στον άσο τον Καλάθη, στο δύο τον Τζέιμς, τρία τον Αντετοκούνμπο η μπάλα "κολλάει" και ο αντίπαλος μπορεί να αμύνεται πιο χαμηλά και πιο σκληρά μέσα στη ρακέτα, κάτι που συνέβη σε μεγάλο βαθμό στον πρώτο τελικό.

Ασφαλώς και θα αλλάξει πολύ η εικόνα του Παναθηναϊκού, αν βρει καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα, όμως υπάρχει σοβαρό θέμα με Ρίβερς και Λοτζέσκι, δεν αποδίδουν εδώ και καιρό και το στοιχείο αυτό δημιουργεί μεγάλο θέμα στον Πασκουάλ, που σε συνδυασμό με το πολύ κακό παιχνίδι που έκανε ο Παππάς και την αστοχία στα ελεύθερα σουτ που εκτέλεσε ο Καλάθης, έφερε αυτή την κακή εμφάνιση.

Το πρόβλημα δεν ήταν για τον Παναθηναϊκό, πως έχασε, αλλά το πώς έπαιξε. Έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια, πως στα σημαντικά παιχνίδια στο ΣΕΦ νοιώθει πιο άνετα απέναντι στον Ολυμπιακό από ότι στο ΟΑΚΑ, οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα αλλάξει την Πέμπτη.

Ο Ολυμπιακός απλά έκανε το 1-0, έδειξε σε όσους τον είχαν ξοφλημένο πως βιάστηκαν και κρατάει πως κατάφερε να κερδίσει χωρίς να έχει στο γήπεδο στις κρίσιμες στιγμές τους Σπανούλη, Πρίντεζη, βασιζόμενος στο βάθος του ρόστερ, κάτι που πριν μπούμε στους τελικούς, έμοιαζε να είναι η μεγάλη του αδυναμία. Πολλές φορές όμως σε αυτές τις σειρές, ανατρέπονται δεδομένα ολόκληρης της χρονιάς και δημιουργούνται καινούρια, που καθορίζουν την πορεία των τελικών. Έχουμε ακόμα δρόμο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK