Υπόθεση Μπεργκ: Άνοιξε επίσημα θέμα αποχώρησης!

Ο Τσάρλυ σχολιάζει τις τελευταίες "αιχμηρές" δηλώσεις του Μάρκους Μπεργκ και εξηγεί γιατί πιστεύει πως ανοίγει πλέον και επίσημα θέμα αποχώρησής του Σουηδού επιθετικού από τον Παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν.

Υπόθεση Μπεργκ: Άνοιξε επίσημα θέμα αποχώρησης!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο Contra.gr, σας είχα αναφέρει έγκαιρα πως οι πιθανότητες να αποχωρήσει το καλοκαίρι ο Μάρκους Μπεργκ είναι περισσότερες από ποτέ.

Με σχετικό κείμενο στις 28/2 είχα υπογραμμίσει πως υπάρχει πλάνο στον Παναθηναϊκό για το καλοκαίρι χωρίς τον Μπεργκ. Γνωρίζοντας το ζωηρό ενδιαφέρον από την Κίνα και πως είναι η τελευταία ευκαιρία για την ομάδα να πάρει λεφτά από τον Μπεργκ, αλλά και για τον Σουηδό να λάβει χρηματικό ποσό που είναι αδύνατον αυτή την εποχή να βρει από τον Παναθηναϊκό και συνολικά στην Ευρώπη.

Αυτό το καλοκαίρι μοιάζει ως η τελευταία ευκαιρία και για τον Παναθηναϊκό, να πάρει ζεστό χρήμα από τον Μπεργκ και για τον Σουηδό να κάνει μία πολύ δυνατή καβάντζα.

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

Αυτό είναι δεδομένο, όπως είναι και φυσιολογικό να έχουν πάρει και στον Παναθηναϊκό τα μέτρα τους. Το τεχνικό επιτελείο και ο Νικος Λυμπερόπουλος εξετάζουν περιπτώσεις με ελεύθερους επιθετικούς για συμβόλαιο στα χρήματα που παίρνει ο Μπεργκ έτσι ώστε να είναι έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο.

Ασφαλώς και αν γίνει η μετακίνηση Μπεργκ, θα λείψει ένας ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά και δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί, αλλά θα προκληθεί και μία ρευστότητα που θα ηρεμήσει την ομάδα.

Ο Σουηδός αγαπάει τον Παναθηναϊκό και το έχει αποδείξει, έχει κερδίσει και ο ίδιος πολλά από την ομάδα και η οικογένεια του είναι ευτυχισμένη. Αυτά ισχύουν και τα γνωρίζουν όλοι. Υπάρχει όμως και μία άλλη πραγματικότητα.

ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ Ο ΜΠΕΡΓΚ;

Δεν είναι τυχαίο πως μίλησε τώρα ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός που έχει αγαπήσει φαίνεται πως τον έχει κουράσει. Όπως έχει κουράσει και μερίδα των οπαδών του. Τον Μπεργκ πλέον τον έχουμε μάθει καλά. Όταν η ομάδα έχει δυνατότητες βγαίνει μπροστά, όταν κάτι δεν λειτουργεί όπως ο ίδιος θέλει και βλέπει έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ξενερώνει και γίνεται σκιά του εαυτό του.

Η βελτίωση του με τον Μαρίνο Ουζουνίδη ήρθε μαζί με την αγωνιστική καλυτέρευση όλης της ομάδας. Όμως, ίσως έχει κουραστεί και από την καθυστέρηση των πληρωμών. Στην προπόνηση που καθυστέρησε ν' αρχίσει, στις 21/4, επειδή δεν είχαν δοθεί στους ποδοσφαιριστές τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί, ο Μάρκους Μπεργκ -λέγεται ότι- έδειξε πιο έντονα από ποτέ την ενόχληση του.

ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙ, ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ...

Σίγουρα, δεν έχει φτάσει στο σημείο να θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με τον Παναθηναϊκό και επειδή έχει επενδύσει στην Αθήνα, η οικογένεια του είναι ευχαριστημένη εδώ, όποια απόφαση κι αν πάρει το καλοκαίρι, στον Παναθηναϊκό το πιθανότερο είναι πως θα ξαναπαίξει. Επειδή υπάρχει προεργασία, στο πλάνο αν τελικά φύγει, είναι όσο γίνεται πιο σύντομα να επιστρέψει.

Έχουμε διαβάσει πολλές φορές για το πόσο αρέσει στη γυναίκα του η Αθήνα και η ζωή στην Ελλάδα. Δεν εξετάζονται, όμως, οι δηλώσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Ότι η γυναίκα του αγαπά πολύ την Ελλάδα είναι πραγματικότητα, ότι αγόρασαν σπίτι επίσης, αλλά, αν συμβεί μία τέτοια κίνηση το πώς θα τη διαχειριστεί η οικογένεια Μπεργκ είναι δικό της θέμα. Αυτό που γνωρίζουμε και δεν γίνεται να αγνοούμε είναι τις δηλώσεις του ίδιου του Μπεργκ.

Και από τότε που υπέγραψε το νέο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, οι τοποθετήσεις του δεν δείχνουν άνθρωπο που σίγουρα... μένει. Για την ακρίβεια ο ίδιος αφήνει ανοικτό διάδρομο για πιθανή μεταγραφή του.

Στις 25 Μαρτίου θυμίζω πως δήλωσε σε συνέντευξη του σε μέσο της πατρίδας του τα εξής:

" Στην Κίνα μού προσέφεραν περισσότερα χρήματα απ' όσα έχω βγάλει κατά τη διάρκεια πολλών ετών στην Ευρώπη. Όμως ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ υψηλό ποσό που θέλει για να με παραχωρήσει. Η απόφαση δεν ήταν στα χέρια μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον. Τα πράγματα μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα".

Χθες "έσκασε" νέα... βόμβα με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι της ΝΟVΑ. Αφήνοντας για δεύτερη φορά, μέσα σε ενάμιση μήνα, ανοικτό το θέμα της παραμονής του:

" Ασφαλώς και θέλω να παραμείνω εδώ και να κερδίσω τρόπαια. Όμως θα εξαρτηθεί και από το κλαμπ και από το πόσο θέλει να κερδίσουμε και να κάνουμε μια καλή ομάδα. Έχουμε μια καλή ομάδα, όμως πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικεί τρόπαια.

π' όσα ακούω, το μπάτζετ θα είναι μικρότερο σε σχέση με άλλα χρόνια. Όπως ξαναείπα, έχουμε ήδη μια καλή ομάδα, όμως υπάρχουν και άλλες ομάδες, οι οποίες βάζουν πολλά χρήματα και προσπαθούν να κερδίσουν τον τίτλο. Άρα, αν θέλουμε να είμαστε εκεί, πρέπει να γίνουμε μεγαλύτεροι και θέλω να γίνω μέρος αυτού. Θα δούμε".

Το ρεπορτάζ που είχα, το κατέγραψα στις 28/2. Πέρα όμως από το ρεπορτάζ που έχει ο κάθε δημοσιογράφος, αυτό που μετρά περισσότερο είναι οι πράξεις. Και από τότε έχουμε δύο τοποθετήσεις που ξαφνικά ανοίγουν το θέμα αποχώρησης του Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό.

Το τι θα συμβεί θα το δούμε σύντομα. Ο ίδιος μετά από 4 χρόνια δεν απέκλεισε για πρώτη φορά μιλώντας στην χώρα του την πιθανή μετακίνηση του στην Κίνα. Αν προσέξετε τι δήλωσε, προκύπτει πως αυτός με τα λεφτά που άκουσε, πιθανότατα θα ήθελε να πάει στην Κίνα. Χθες μιλώντας στο συνδρομητικό, το θέμα αποχώρησης του το άνοιξε και στα δικά μας ΜΜΕ.

Επικοινωνιακά ποτέ δεν θα το παραδεχτεί και είναι θεμιτό. Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος πως αυτή την εποχή η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θέλει να ενεργοποιηθεί η ρήτρα του Μάρκους Μπεργκ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK