"Ζεστός" ο Μπεργκ να παίξει το ρόλο του αντί-Πρίγιοβιτς!

Ο Τσάρλυ ταράζει τα λιμνάζοντα μεταγραφικά ύδατα και αποκαλύπτει ότι ο Μάρκους Μπεργκ έχει "ψηθεί" να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ! Επίσης, τι πιθανότητες έχει ο Ολυμπιακός για τον Μιραλάς και πως θα ξεπεράσει το σκόπελο του... Λυμπερόπουλου για τον Μασούντ η ΑΕΚ.

"Ζεστός" ο Μπεργκ να παίξει το ρόλο του αντί-Πρίγιοβιτς!

Όλα δείχνουν πως μετά από πολλά χρόνια θα ζήσουμε ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος για το ποια ομάδα θα το κατακτήσει. Έχουμε πολλά χρόνια να περιμένουμε στο δεύτερο γύρο για παιχνίδια που θα κρίνουν τον πρωταθλητή και επιστρέφουμε σε εποχές που η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου είναι πολύ πιθανόν να παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη του τίτλου. ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ έχουν μεταξύ τους έναν πόντο διαφορά, μένει μία αγωνιστική πρωταθλήματος και ψάχνουν τρόπους για να ενισχυθούν.

ΔΥΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ

Στην AEK ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε τέσσερις μεταγραφές, το δικό μου ρεπορτάζ όπως έγραψα μετά το παιχνίδι στην Βιέννη, λέει πως στη διοίκηση έχουν αποφασίσει να του κάνουν δύο μεταγραφές ενδεκάδας. Έναν με τα στοιχεία του Γιόχανσον, δηλαδή 6άρι διαφορετικού τύπου από Σιμόες, Γαλανόπουλο να δίνει βοήθειες στα στόπερ, να είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, να διαθέτει κάθετη κίνηση και έναν για να καλύψει το κενό του Μάνταλου.

Καταλαβαίνουν φυσικά στην AEK ότι την πληρότητα που διαθέτει ο Μάνταλος δεν γίνεται να την αγοράσουν και γι' αυτόν τον λόγο τον αντικαταστάτη του, τον βλέπουν σαν έναν δημιουργό.

Κάποιον δηλαδή που στη διάταξη με δύο κεντρικούς χαφ, δύο επιθετικούς, τον Λάζαρο δεξιά σε ελεύθερο ρόλο και τον Μάνταλο αριστερά σε επίσης ελεύθερο ρόλο, θα πάρει το δημιουργικό μέρος της δουλειάς του Μάνταλου και θα μπορεί επίσης, όποτε χρειάζεται μόνο ένας καθαρός δημιουργός, να αναλάβει αυτός τον συγκεκριμένο ρόλο.

Για τη θέση του αντι-Γιόχανσον διαβάζουμε το όνομα του Χολτσχάουζερ που τον παρακολουθήσαμε στα παιχνίδια με την Αούστρια Βιέννης. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που "κουμπώνει" πολύ σε αυτά που ψάχνει η AΕΚ. Στα 24 του αρχηγός στην Αούστρια Βιέννης έχει ανεπτυγμένα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Γιόχανσον. Με ύψος 1,93 κινείται στους ίδιους ακριβώς χώρους, έχει ανεβάσματα με κάθετο τρέξιμο από τη θέση 6 που τον έχουν βοηθήσει στο να πετύχει 4 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα και να δώσει 4 ασίστ στο Γιουρόπα.

Ο Χολτσχάουζερ στο 4-3-3 που εφαρμόζει ο τεχνικός του Τόρστεν Φινκς είναι το 6άρι ενώ ένα χαρακτηριστικό που δείχνει το πόσο "κουμπώνει" τακτικά στα θέλω της AΕΚ, είναι πως τη μοναδική φορά που έπαιξε ο τεχνικός του με 3 στο εντός έδρας 1-1 με την πρωτοπόρο Zάλστμπουργκ τον είχε χρησιμοποιήσει στην αμυντική τριάδα, κάτι που ο Χιμένεθ έχει κάνει και με τον Γιόχανσον.

Για δημιουργό διαβάζουμε για την περίπτωση Μασούντ. Η AΕΚ πάει στη λογική πως διεκδικεί το πρωτάθλημα και δεν χρειάζεται να πάρει ρίσκο. Τον Μασούντ τον πιστεύει ο Χιμένεθ, καθώς δεν χρειάζεται διάστημα προσαρμογής, ξέρεις τι θα σου προσφέρει και φυσικά τα κουσούρια του. Εδώ θέλω να σημειώσω πως η περίπτωση Μασούντ ήταν ένας από τους λόγους που είχαν πολλές διαφωνίες στην συνεργασία τους στον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Ο Ουζουνίδης είναι αυτός που τον έχει φέρει στην Ελλάδα και τον ήθελε σαν τρελός, ο Λυμπερόπουλος όμως είχε σοβαρές αντιρρήσεις για τη συγκεκριμένη επιλογή που αποτελούσε ένα μόνιμο και έντονο σημείο τριβής. Πιθανότατα στην ΑΕΚ να καταλαβαίνει πως χρειάζεται να κάνει πίσω, αφού δεν είναι και τόσο σημαντικό να περάσει ο προπονητής μία μεταγραφή που ο ίδιος δεν πιστεύει, στον Παναθηναϊκό πάντως για τον Μασούντ είχε κάνει την ζωή δύσκολη του προπονητή του.

Ήρθαν έτσι τα πράγματα που και ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται να επιθυμεί να βάλει την ποιότητα του Μάσούντ που τον Ιούνιο θα κλείσει τα 34 στη μηχανή της ομάδας του. Ο Ιρανός έχει κορεστεί στον Πανιώνιο, κάπου καβάλησε την ομάδα του και κάνει προβληματική σεζόν.

Ποιότητα διαθέτει, ο Χιμενεθ φαίνεται πως δεν έχει πρόβλημα να βάλει έναν απείθαρχο δύσκολο χαρακτήρα στην ομάδα του. Καθαρά αγωνιστικά ο Μασούντ μπορεί να προσφέρει και να δώσει τη δυνατότητα στους Λιβάγια, Αραύχο, Χριστοδουλόπουλο να πάρουν περισσότερες φορές την μπάλα πάνω στο τρέξιμο τους για να εκτελέσουν και να μειωθούν τα πολλά άσκοπα σουτ έξω από την περιοχή.

Η ΑΕΚ ψάχνει μία απλή ποιοτική επιλογή στον χώρο ανάμεσα στα στόπερ και στα αμυντικά χαφ του αντιπάλου, ο προβληματικός Μασούντ μπορεί να την προσφέρει, όμως κουβαλά και πολλά κουσούρια.

Οι περιπτώσεις Χουλτ, Μολέδο απασχόλησαν την ΑΕΚ, με τον Χουλτ η πληροφόρηση μου είναι πως υπήρχε και συμφωνία, όμως ο Μελισανίδης, προς τιμήν του, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα ενός μεγάλου συλλόγου και να του πάρει τζάμπα κάποιο περιουσιακό στοιχείο.

ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΙΡΑΛΑΣ

Στον Ολυμπιακό προσπαθούν να κάνουν το κόλπο με τον Μιραλάς. Δεν χρειάζεται να αναλύσω την ποιότητα του ποδοσφαιριστή, άλλωστε όσοι γνωρίζετε τη δουλειά μου, θα θυμάστε την εκτίμηση που του έχω. Όταν τον είχε πάρει σαν τελευταία μεταγραφή του πριν δώσει την ομάδα στο Μαρινάκη ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό έγραφα πως γι' αυτόν τον παίκτη κόβω το χέρι μου και τόνιζα πως δεν έχουν καταλάβει στον Ολυμπιακό πόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή έχουν πάρει. Τελικά ο χρόνος και ο Βαλβέρδε βοήθησαν τον Μιραλάς να ξεπεράσει την λαίλαπα Κόμολι στην Σεντ Ετιέν που τον οδήγησε με μία άδεια χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα και η συνέχεια είναι γνωστή.

Ο Μιραλάς αγαπήθηκε πολύ απ' τον κόσμο του Ολυμπιακού και πολλές φορές έχει παίξει σενάριο επιστροφής του. Έχουν περάσει πολλά χρόνια και πιθανότατα πλέον να μην παίζει ρόλο, αλλά πάντοτε σε πιθανή επιστροφή του ανασταλτικός παράγοντας ήταν η σύζυγος του που με τίποτα δεν ήθελε να επιστρέψει ο Κέβιν στην Αθήνα λόγω ενός θέματος που δεν είναι η δουλειά μας να ασχοληθούμε. Το καταγράφω σαν μία πραγματικότητα που πιθανότατα μετά από τόσα χρόνια να μην παίζει και ρόλο.

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός την περίπτωση του Μιραλάς την παλεύει, ο ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται ούτε από τον Αλαρντάις, είναι στην μεταγραφική λίστα και θα γίνει πιο εύκολο να αποκτηθεί αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από άλλη αγγλική ομάδα.

Σε μεγάλο βαθμό η επιστροφή του στον Ολυμπιακό θα κριθεί από την απόφαση που θα πάρει ο Μόγιες. Ο Σκοτσέζος τεχνικός ήταν ο άνθρωπος που τον έφερε στην Έβερτον και μαζί του έπαιξε το καλύτερο του ποδόσφαιρο στο νησί. Ανέλαβε την Γουέστ Χαμ και γράφεται πως εξετάζεται η συγκεκριμένη περίπτωση.

Καταλαβαίνετε πως με τα λεφτά που υπάρχουν στην Πρέμιερ αν δώσει το πράσινο φως ο Μόγιες, θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό να κινηθεί για την απόκτηση του. Σύμμαχος του είναι η εικόνα του ποδοσφαιριστή. Φέτος παρουσιάζεται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση και έχει παίξει μόνο 136 λεπτά. Δεν αποκλείεται αν τελικά κάνει τη μεγάλη κίνηση να χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα να δούμε τον κανονικό Μιραλάς.

Προσωπικά δεν αμφιβάλω πως στα 30 του χρόνια και έχοντας πίσω του πέντε χρόνια ενεργούς παρουσίας στην Πρέμιερ Λιγκ δεν θα αργήσει πολύ να κάνει πλάκα στην Ελλάδα. Ο καθένας όμως καταλαβαίνει ότι για να επιστρέψει πρέπει να περνά μία άσχημη καμπή η καριέρα του.

"ΖΕΣΤΟΣ" Ο ΜΠΕΡΓΚ

Πάμε στον ΠΑΟΚ που δεν έχουμε πάρει απάντηση το πώς θα κινηθεί με τους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, Χουλτ και Μολέδο. Αγωνιστικά, με τη διοίκηση να "κόβει" τον Ζαμπράνο και τον Λέοβατς, "κουμπώνουν" και οι δύο τέλεια. Αν αποφασίσουν στον ΠΑΟΚ ότι τους θέλουν, είναι πολύ εύκολο να τους αποκτήσουν ακόμα και σαν ελεύθερους.

Δεν είναι εύκολο να βρουν Ιανουάριο καλύτερους στην αγορά, δώρα του Παναθηναϊκού είναι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις, μόνο αν πάρει την απόφαση ο Ιβάν Σαββίδης να μην πειράξει τον Παναθηναϊκό δεν θα προχωρήσει μία από τις δύο.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε τον Πρίγιοβιτς να έχει χάσει τη θέση του βασικού από την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων. Στον ΠΑΟΚ του χρεώνουν πως δεν είναι καλός στα εκτός έδρας αλλά και έχουν καταλάβει πως το γκολ που έστειλε την Σερβία στο Μουντιάλ μπορεί να αποδειχτεί χρυσό και για τους ίδιους.

Άλλωστε ο τεχνικός διευθυντής από τα μέσα Νοέμβρη είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Metrosport" πως αν έρθει μία καλή πρόταση για τον Πρίγιοβιτς, θα πωληθεί. Η ενημέρωση μου είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να κάνει το ιδανικό κόλπο. Να πάρει καλά λεφτά για τον Πρίγιοβιτς και να κάνει την κίνηση ματ φέρνοντας τον Μπεργκ στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η πληροφόρηση μου είναι πως ο Σουηδός είναι πολύ "ζεστός" σε αυτήν την προοπτική και εύχεται να τα βρει ο ΠΑΟΚ με τους Άραβες. Φυσικά πρώτα προέχει να πωληθεί ο Πρίγιοβιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK