Βαριέμαι...

Βαριέμαι...
Τώρα τι να πούμε; Ότι ευτυχώς που ο κόσμος δεν πάει στα γήπεδα ή ότι η έλλειψη του κόσμου φταίει; Μάλλον το πρώτο. Υπό το βλέμμα ελάχιστων άτυχων θεατών συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας. Αγώνες, οι οποίοι δεν προσέφεραν κανένα θέαμα της προκοπής και τους έχουμε ήδη ξεχάσει.

Αρκετές φορές τα έχω βάλει στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο θεσμό. Έναν θεσμό που όσο περνάνε τα χρόνια ακολουθεί φθίνουσα πορεία, έχει απαξιωθεί πλήρως και πλέον κανένας δεν ασχολείται μαζί του. Πάλι καλά δηλαδή που η κλήρωση θα φέρει σύντομα αντιμέτωπους τους τρεις μεγάλους της Αθήνας και έτσι ίσως και να δούμε και λίγο θέαμα, αν και πάλι πολύ αμφιβάλω.

Το Κύπελλο Ελλάδος το χρησιμοποιούν πλέον οι θεωρητικά μεγάλοι για να έχουν να λένε ότι είναι δύο ο τίτλοι που κατακτώνται στον ελλαδικό χώρο. Σιγά μην τους πιστέψουμε. Έχουμε καταλήξει να έχουμε ένα ελληνικό πρωτάθλημα που μόνο δύο ή τρεις ομάδες το διεκδικούνε και ένα Κύπελλο που υπάρχει είτε για να κοντράρονται για άλλη μια φορά οι μεγάλοι είτε για να παρηγορείται αραιά και που καμία άλλη ομάδα (που και αυτό σπανίζει πλέον).

Δεν θα μπούμε σε συγκρίσεις με τον θεσμό του Κυπέλλου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες γιατί είναι αστείο να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Ας μείνουμε λίγο στην ελληνική πραγματικότητα. Καλά εμάς τους φιλάθλους δεν μας υπολογίζουν πια. Τους ίδιους τους τους εαυτούς δεν τους υπολογίζουν; Έχει φτάσει πια ο θεσμός του Κυπέλλου να μην συγκινεί ούτε την τηλεόραση. Γνωρίζουν οι άνθρωποι της τηλεόρασης (που ούτως ή άλλως χρυσοπληρώνουν το ελληνικό πρωτάθλημα) ότι τους αγώνες του Κυπέλλου δεν κάθονται να τους δούνε ούτε οι φανατικοί από την τηλεόραση.

Όποιος είχε την ατυχή έμπνευση να παρακολουθήσει τους αγώνες ΠΑΟΚ – Αιγάλεω και Ολυμπιακός – Καλλιθέα καταλαβαίνει. Τι θέαμα ήταν αυτό; Δεν πηγαίναμε καλύτερα για ψώνια;Αφήστε δε που και οι ίδιοι οι προπονητές έχουν αρχίσει να υποβαθμίζουν (και απόλυτα δικαιολογημένα) τον θεσμό. Καλά, ας υποθέσουμε ότι ο προπονητές των μεγάλων ομάδων έχουν ψυλλιαστεί ότι βρέξει χιονίσει θα προκριθούν στην επόμενη φάση, οι προπονητές των μικρότερων ομάδων έχετε δει πως αντιμετωπίζουν τον θεσμό; Βάζοντας αναπληρωματικούς για να τεστάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση. Δηλαδή με άλλα λόγια και αυτοί γνωρίζουν ότι θα αποκλειστούν.

Άρα αν τα βάλει κανείς κάτω, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τον θεσμό του Κυπέλλου τον αντιμετωπίζουν όλοι όπως αντιμετωπίζουν οι ξένες ομάδες τους αγώνες που δίνουν με τις αναπληρωματικές τους ομάδες για να δούνε αν είναι ετοιμοπόλεμοι οι ποδοσφαιριστές τους!Κατάντια δηλαδή. Η λύση; Καμία από τους ποδοσφαιροπατέρες. Έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να δούνε τον θεσμό του Κυπέλλου να αναβαθμίζεται. Αποφεύγουν οποιαδήποτε λύση (π.χ. μονούς αγώνες, αγώνες στην έδρα του θεωρητικά πιο ανίσχυρου, κ.α.) και επιλέγουν να παρακολουθούμε έναν άθλιο θεσμό.

Η μόνη λύση μπορεί να δοθεί από εμάς. Να σνομπάρουμε όσο πάει τον θεσμό, να μην πηγαίνουμε στο γήπεδο και να έχει η τηλεόραση που δείχνει τους αγώνες μηδενική τηλεθέαση. Γίνεται να γίνει αυτό; Δύσκολα, μια και όταν φτάνει η ώρα των συγκρούσεων ανάμεσα στους θεωρητικά μεγάλους ή η ώρα του τελικού, τα ξεχνάμε όλα. Γιατί από ότι γνωρίζουμε, στην Ελλάδα, οι φίλαθλοι υποστηρίζουν 4-5 ομάδες και όλες οι άλλες να πάνε να...... που έλεγε και κάποιος ποδοσφαιροπατέρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK