Βαρώνος Μαλαδενχάουζεν

Βαρώνος Μαλαδενχάουζεν

Πάντα οι ιστοριούλες φαντασίας μου άρεσαν. Μία από αυτές, λοιπόν, θα σας την εξιστορήσω.

Μια φορά και έναν καιρό στην όμορφη χώρα Ρελάδα υπήρχε ένας Βαρώνος με το όνομα Μαλαδενχάουζεν που ήταν ξακουστός για την ικανότητα του στην τοξοβολία. Ζούσε και ήταν ικανοποιημένος στην πόλη ΡΑΕΚ, ενώ αγωνιζόταν και στην τοπική ομάδα. Ενα πρωϊνό ο Βαρώνος Μαλαδενχάουζεν επιθυμεί να αλλάξει περιβάλλον και να ταξιδέψει σε άλλον τόπο, όμως, όπως όλοι οι Βαρώνοι έτσι και ο πρωταγωνιστής μας είχε κάποια μικρά ελλατώματα.

Ενα από αυτά ήταν ότι είχε μια μικρή... αδυναμία στα ψεμματάκια. Οταν μαθεύτηκε ότι ψάχνει νέα στέγη, αρκετοί προσφέρθηκαν να του την προσφέρουν, αφού εκτός από κύρος που θα πρόσθεταν με την απόκτηση του, ενδυνάμωναν και την ομάδατοξοβολίας για το πρωτάθλημα της χώρας.

Μια από τις πόλεις ήταν η ΡΑΟΚ, που διέθετε επίσης μια ισχυρή ομάδα, όμως λόγω της κακοδιαχείρισης των αρχόντων είχε οικονομικά προβλήματα. Μην ξεχνάμε ότι ένας Βαρώνος πάντα θέλει να γεμίζει το μπαούλο του με... αργύρια.

Οι δύο πλευρές δεν τα βρίσκανε με αποτέλεσμα ο Βαρόνος Μαλαδενχάουζεν να πετάξει το πρώτο μικρό και αθώο ψεματάκι... «Δεν πάω πουθενά, θα μείνω στην ΡΑΕΚ που με τιμά. Η πρόταση της ΡΑΟΚ ήταν εξευτελιστική για την αξία και την φήμη μου. Δεν γίνεται να μου δίνουν 150 αργύρια, όταν ζήτησα 280 και έπεσα ακόμα και στα 200».

Ολοι πίστεψαν τον Βαρόνο και θεώρησαν ότι θα κράταγε το λόγο του. Λάθος!

Ο μικροί οικονομικοί και γλοιώδεις συμβουλάτορες του, του ψιθύρισαν ότι εκείνοι συνέχίζαν τις συζητήσεις με την ΡΑΟΚ και ήταν λάθος να διατυμπανίζει τέτοια λόγια.

«Και τώρα τι θα κάνουμε;» αναρωτήθηκε ο Βαρόνος Μαλαδενχάουζεν.

Οι πιστοί του φίλοι είχαν έτοιμη τη λύση «Μην ανησυχείς, θα διαδώσουμε εμείς, ότι δεν άκουσαν καλά και θα πούμε ότι έβγαλαν από το μυαλό τους ψευδή σενάρια».

«Ωραία ιδέα» φώναξε ο Βαρόνος Μαλαδενχάουζεν. «Ψευδή, ψευδή είναι όλα αυτά που ακούγονται για τον Βαρόνο μας» έλεγαν όλοι με ένα στόμα. Την ίδια ώρα στην πόλη ΡΑΟΚ έλεγαν «Είδατε δεν μας κακολογούσε ο Βαρόνος Μαλαδενχάουζεν, ας του κάνουμε λίγο καλύτερη την προσφορά μας, ώστε να απαντήσει θετικά στο κάλεσμα μας».

Ετσι κι έγινε, ο Βαρόνος μάζεψε τα μπογαλάκια του και πήγε στην ΡΑΟΚ, ενώ πίσω του όλοι χλεύαζαν αυτούς που είχαν ακούσει με τα αυτιά τους τον Μαλαδενχάουζεν να λέει ότι δεν τον τιμούσε η πρόταση που είχε από την πόλη που ταξίδεψε. Οι μικροί οικονομικοί και γλοιώδεις συμβουλάτορες του γέλαγαν, αφού για μια ακόμη φορά εμφανιζόντουσαν αρεστοί στο αφεντικό τους, ενώ τσίμπησαν και από 30 αργύρια για τον "κόπο" τους.

Ο Βαρώνος καθόλου δεν στεναχωρήθηκε για την κολωτούμπα που έκανε, άλλωστε εκτός από την τοξοβολία, άνετα θα έκανε πρωταθλητισμό και στην κολωτούμπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK