GT Sport: Καθίσαμε στη θέση του οδηγού χάρη στο PlayStation VR!

To πολυαναμενόμενο Gran Turismo Sport έχει έρθει και μιλάει πλέον και ελληνικά, προφέροντας τη δυνατότητα για μια ανεπανάληπτη εμπειρία 360° στο PlayStation VR.

GT Sport: Καθίσαμε στη θέση του οδηγού χάρη στο PlayStation VR!
ROB

Το PlayStation4 φέρνει το παιχνίδι στη γλώσσας μας! Το τελευταίο update του PS4 δίνει τη δυνατότητα επιλογής της ελληνικής γλώσσας από το μενού συστήματος, κάνοντας την πλοήγηση πιο οικεία από ποτέ για τον Έλληνα χρήστη. Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις ούτε δευτερόλεπτο από τη σκέψη σου για να μεταφράσεις ό,τι βλέπεις στην οθόνη σου. Η δική μας γλώσσα είναι και επίσημα στην οικογένεια του PS4, “βάφοντας” την αγαπημένη κονσόλα... μπλε!

Και τι καλύτερη αφορμή για να δοκιμάσουμε το νέο περιβάλλον από το πλήρως μεταφρασμένο στα ελληνικά Gran Turismo Sport, το οποίο έφτασε στα χέρια μας; Και για να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα: Έφτασε στα χέρια μας προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να ζήσουμε για πρώτη φορά μια εμπειρία οδήγησης 360° χάρη στο σύστημα εικονικής πραγματικότητας PlayStation VR. Όπως καταλάβετε, αυτές οι εμπειρίες απλά δεν χάνονται!

GT Sport: Καθίσαμε στη θέση του οδηγού χάρη στο PlayStation VR!
ROB

Το νέο Gran Turismo Sport λοιπόν ήρθε μαζί με την ειδική λειτουργία “Οδήγηση VR” στο Γρήγορο Παιχνίδι, εκεί όπου αν έχεις το PlayStation VR, μπορείς να... κάτσεις στη θέση του οδηγού, ακριβώς όπως και στην πραγματικότητα. Ακούγεται απίθανο... και φυσικά μπήκαμε στον πειρασμό να το ζήσουμε!

Ο χώρος φυσικά της εμπειρίας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το σπίτι της 24MEDIA, το δικό μας σπίτι. Εκεί που αποφασίσαμε να φτάσουμε την αδρεναλίνη μας στο κόκκινο!

Το Gran Turismo Sport είναι ένα παιχνίδι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Γενιές παικτών έχουν μεγαλώσει πατώντας τσίτα τα γκάζια στα μοναδικά supecars που κάνουν “παρέλαση” στους Gran Turismo τίτλους. Και προφανώς το νέο GTS είναι πιο εντυπωσιακό από ποτέ, με γραφικά που απογειώνουν την εμπειρία σου. Αλλά δεν τον κρύβουμε, ανυπομονούσαμε να... κάτσουμε στο κάθισμα του οδηγού με το PlayStation VR.

GT Sport: Καθίσαμε στη θέση του οδηγού χάρη στο PlayStation VR!
ROB

Χωρίς χρονοτριβή, μεταβήκαμε στην ειδική λειτουργία "Οδήγηση VR" στο Γρήγορο Παιχνίδι για να περάσουμε” την εμπειρίας μας σε άλλα επίπεδα. Για ένα one-on-one racing παιχνίδι με επιλεγμένα αυτοκίνητα, ζώντας την οδήγηση από μέσα. Αυτό ελπίζαμε όταν φορέσαμε την μάσκα και μπήκαμε στο αυτοκίνητο και αυτό ακριβώς ζήσαμε! Για την ακρίβεια, ήταν πολύ καλύτερο από τις προσδοκίες μας.

Στην... απλή οδήγηση, αυτή που ξέραμε τόσα χρόνια στους τίτλους της θρυλικής σειράς Gran Turismo παίζοντας είτε με χειριστήριο, είτε με τιμόνι, το κεφάλι μας ήταν σταθερό κοιτάζοντας την οθόνη. Το ίδιο και το βλέμμα, καρφωμένο σε ένα σημείο. Τώρα όμως, όταν μπαίναμε σε μια στροφή, γυρίζαμε το κεφάλι και στρέφαμε το βλέμμα λίγο προς τα πάνω κοιτώντας στο βάθος πώς συνεχίζει ο δρόμος. Ταυτόχρονα ρίχναμε και ματιές προς την τυφλή γωνία της στροφής.

Κινήσεις με το κεφάλι και το βλέμμα, ακριβώς όσο χρειάζονται για να πάρουμε ομαλά την στροφή, όπως κάνουμε στην πραγματικότητα!

GT Sport: Καθίσαμε στη θέση του οδηγού χάρη στο PlayStation VR!
ROB

Πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι από τη στιγμή που κάθεσαι στη θέση του οδηγού στην εικονική πραγματικότητα, τίποτε από την... πραγματικότητα δεν μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή. Οτιδήποτε συνέβαινε γύρω σου και μπορούσε να σου αποσπάσει την προσοχή για ένα δευτερόλεπτο, δεν υπάρχει πλέον!

Και όλοι ξέρουμε στην οδήγηση με αυτές τις ταχύτητες, όταν παλεύεις με το χρονόμετρο ή όταν κοντράρεσαι με άλλους, πόση ζημιά μπορεί να κάνει ένα δευτερόλεπτο που δεν θα είσαι στην οθόνη. Πάνω που έπαιρνες την κρίσιμη στροφή... Τώρα όμως, οδηγείς στην εικονική πραγματικότητα και το μόνο περιβάλλον που βρίσκεσαι και λειτουργείς είναι αυτό που βλέπεις καθισμένος στη θέση του οδηγού.

GT Sport: Καθίσαμε στη θέση του οδηγού χάρη στο PlayStation VR!
ROB

Όσο και να προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρουμε με λέξεις αυτή την τεράστια διαφορά! Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ολόκληρο νέο κόσμο μοναδικών εμπειριών που μετατρέπουν την εμπειρία σου σε κάτι ανεπανάληπτο. Και στο Gran Turismo Sport συγκεκριμένα, μετατρέπουν την εμπειρία οδήγησης σε κάτι που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσες να ζήσεις από ένα παιχνίδι!

GT Sport: Καθίσαμε στη θέση του οδηγού χάρη στο PlayStation VR!
ROB

Ξέχνα λοιπόν τις στροφές που έπαιρνες απότομα. Πλέον κάθεσαι στη θέση του οδηγού και το κεφάλι σου οδηγεί τα χέρια σου στο να πάρεις ομαλά κάθε στροφή που σε παίδευε και σε έβγαζε εκτός στόχων. Και όταν σταματήσεις την οδήγηση, γύρισε το κεφάλι προς κάθε κατεύθυνση και θαύμασε το εσωτερικό του αυτοκινήτου που έχεις διαλέξει. Ζήσε μέσα από την εικονική πραγματικότητα όλη την... τρέλα που έχεις για τα αυτοκίνητα και την οδήγηση.

Δοκίμασε το Gran Turismo Sport με το PlayStation VR και ζήσε το παιχνίδι από μέσα. Εμείς αυτό κάναμε και ανυπομονούμε να παίξουμε ξανά και ξανα!

GT Sport: Καθίσαμε στη θέση του οδηγού χάρη στο PlayStation VR!
ROB

photo credits: Σύλβια Σαχίνη

--------------------------------------------------------------

Τίτλοι εναλλάκτικοι:

Οδήγησε στο GT Sport όπως ποτέ ξανά!

Οδήγηση VR: Νιώσαμε το GT Sport από μέσα!

To GT Sport πιο αληθοφανές από ποτέ!

Πρέπει να ζήσεις την εμπειρία του GT Sport στο PlayStation VR!

24MEDIA NETWORK