14o Παγκόσμιο Κύπελλο καταδύσεων FINA 2004

14o Παγκόσμιο Κύπελλο καταδύσεων FINA 2004
Με τη συμμετοχή 210 αθλητών και αθλητριών, από 50 χώρες, αρχίζει αύριο στo κλειστό κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Συγκροτήματος Υγρού Στίβου, στο ΟΑΚΑ, το 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Καταδύσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (FINA), το οποίο παράλληλα αποτελεί “Sport Event” της ΑΘΗΝΑ 2004.

Η Αθλητική Διοργάνωση Καταδύσεων περιλαμβάνει ατομικούς και ομαδικούς αγώνες ανδρών και γυναικών και θα δώσει σε όλους τους αθλητές την ευκαιρία να γνωρίσουν το ανακαινισμένο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, αλλά και να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Καταδύσεων της FINA, είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει ποτέ η Ελλάδα και παράλληλα ο πρώτος αγώνας της εφετινής σειράς των Grand Prix, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών του αθλήματος. Συγχρόνως, αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, καθώς 34 αθλητές και αθλήτριες, σε ατομικό επίπεδο και τέσσερα ζευγάρια στις Συγχρονισμένες Καταδύσεις θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του προσεχούς Αυγούστου.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η «αφρόκρεμα» του αθλήματος, με στόχο όσο το δυνατόν περισσότερα πλασαρίσματα στο TOP-34, για να εξασφαλιστούν τα αντίστοιχα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις Συγχρονισμένες Καταδύσεις η Ελλάδα, ως διοργανώτρια χώρα, έχει προκριθεί τόσο στα 3 μ όσο και στα 10μ, ανδρών και γυναικών.

Οι αγώνες αρχίζουν αύριο με τους προκριματικούς στις Συγχρονισμένες Καταδύσεις. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10:00-11:40 Συγχρονισμένες Καταδύσεις , βατήρας 10 μ γυναικών

12:15-14.00 Συγχρονισμένες Καταδύσεις, τραμπολίνο 3 μ ανδρών

18:00-19:35 Συγχρονισμένες Καταδύσεις, τραμπολίνο 3 μ γυναικών

20:05-21:50 Συγχρονισμένες Καταδύσεις, βατήρας 10 μ ανδρών

News 24/7

24MEDIA NETWORK