Day by day (1o εξάμηνο)

Τα αθλητικά γεγονότα του πρώτου εξαμήνου του 2008 day by day.

Day by day (1o εξάμηνο)
Ιανουάριος

1/1

Αρχημηνιά και αρχή του νέου χρόνου με χαλαρά πράγματα. Οι πληροφορίες που θέλουν κυπριακές ομάδες να παίρνουν μέρος στην Α1 μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Contra.gr, την ίδια ώρα που οι ποδοσφαιρικές ομάδες απολαμβάνουν ακόμα κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

2/1

Μέσα σε μία νύχτα ο Ζήσης Βρύζας κρεμάει τα παπούτσια του και φοράει το κοστούμι του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ. Ο Αρης ανακοινώνει την απόκτηση του Σανέλ Γιάχιτς και ο Παναθηναϊκός νικά 67-66 την Παρτιζάν για την Ευρωλίγκα.

3/1

Ο Ολυμπιακός παίρνει το πρώτο του διπλό στην Ευρωλίγκα στην Μπολόνια από τη Βίρτους ενώ τον μιμείται ο Αρης πουπερνά απότην έδρα της Τσιμπόνα.

4/1

Οι μονομάχοι της Superleague ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη μάχη του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Φερνάντο Μπελούτσι. Η τενίστρια Μαρτίνα Χίνγκινς τιμωρείται με δύο χρόνια αποκλεισμό.

5/1

Το ελληνικό πρωτάθλημα (επαν)αρχίζει όπως τελείωσε. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς οδηγεί τον Ολυμπιακό σε νίκη 2-1 επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ αναγεννάται με μία σημαντική νίκη επί του Πανελληνίου στην Κυψέλη.

6/1

Ανήμερα των Φώτων ο Zήσης Βρύζας φοράει για τελευταία φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ ενώ πατάει ελληνικό έδαφος ο Φερνάντο Μπελούτσι. Ο Παναθηναϊκός, μέσα σε κλίμα έντονης αμφισβήτησης, νικά τον Απόλλωνα Καλαμαριάς λανσάροντας τις επετειακές (για τα εκατοντάχρονα) φανέλες.

7/1

"Σκάει" η είδηση - βόμβαπου φέρνει τον Αρη μία ανάσα από την απόκτηση του Αμορόζο. Θύελλα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών του Αρη.

8/1

Η απόκτηση του Φερνάντο Μπελούτσι από τον Ολυμπιακό ανακοινώνεται και επισήμως ενώ ο Αρης προσθέτει στο ρόστερ του τον Τιάγκο Ζεντίλ.

9/1

Η Ξάνθη πετά έξω από το Κύπελλο την ΑΕΚ και η αντίστροφη μέτρηση για τον Λορένθο Σέρα Φερέρ έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Αρης ηττάται από τη Λιέτουβος μέσα στο Αλεξάνδρειο, προς απογοήτευση των οπαδών του.

10/1

Mεγάλες νίκες στην Ευρωλίγκα για Παναθηναϊκό (επί της Μπαρτσελόνα) και Ολυμπιακό (επί της ΤΣΣΚΑ). Ο Παπαλουκάς αποθεώνεται από το κοινότων ερυθρόλευκων.

11/1

O Ελντερ Πόστιγκα έρχεται στην Ελλάδα για λογαρισμό του Παναθηναϊκού. Η Μάριον Τζόουνς καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

12/1

Η ΑΕΚ ξεσπά στη Βέροια ενώ ο Αρης παίρνει μεγάλη νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου. Ο Φερέρ τα ακούει από τους οπαδούς της Ενωσης στο ΟΑΚΑ.

13/1

Ημέρα «αιώνιου» ντέρμπι στο ποδόσφαιρο. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 στο Καραϊσκάκη με τους πράσινους να έχουν περισσότερες ευκαιρίες και να χάνουν πέναλτι με τον Παπαδόπουλο. Η ΑΕΚ μετά από αυτό το αποτέλεσμα (προσ)περνά στην κορυφή. Η Ξάνθηφεύγει νικήτρια απότην Τούμπα.

14/1

Hρεμία, τάξη και ασφάλεια πριν από το επόμενο ντέρμπι των «αιωνίων», αυτή τη φορά για το Κύπελλο. Ο Περλουίτζι Μπουφόν ανακηρύσσεται κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου για το 2007.

15/1

Σημαντικές εξελίξεις στοευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αφού η G14 ανακοινώνει τη διάλυσή της. Ο ΠΑΟΚ περιμένει την υπογραφεί του Μασμανίδη ενώ ο Αρης ζει στον αστερισμό του Αμορόζο.

16/1

Το μεγάλο ντέρμπι του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη έχει και μεγάλο νικητή: οΟλυμπιακός συντρίβει 4-0 τον Παναθηναϊκό. Ο Αμαρόζο έρχεται στη Θεσσαλονίκη και γνωρίζει την αποθέωση από τους οπαδούς του Αρη. Στο μπάσκετ, ο Ολυμπιακός καταφέρνει να χάσει από την Πρόκομ ενώ ο Αρης πέφτει στοκαναβάτσοαπό τη Μιλάνο.

17/1

Η επομένη του κλασικού ντέρμπι φέρνει ενθουσιασμό στον Ολυμπιακό και κατήφεια στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι οπαδοί παρηγορούνται -όσο είναι δυνατόν- με την εύκολη νίκη της ομάδας τους επί της Ροάν στην Ευρωλίγκα.

18/1

Οργή στην ΑΕΚμετά την απόφαση της επιτροπής εφέσεων για την τιμωρία του Ζήκου. Συγκίνηση προκαλεί η είδηση του καρδιακού επεισοδίου του Κώστα Πολίτη. O Σωκράτης Κόκκαλης χαιρετίζει τη νεοσύστατη Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση.

19/1

Ο Αρης παίρνει το ντέρμπι του μπάσκετ με τον ΠΑΟΚ ενώ η ΑΕΚ περνά νικηφόρα από το Περιστέρι. Η εντός έδρας γκέλα του Αρη με τον ΑπόλλωναΚαλαμαριάς βγάζει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς από τα ρούχα του.

20/1

Στη Λεωφόρο της ....γκρίνιας ο Παναθηναϊκός νικά τον Εργοτέλη. Ο Ολυμπιακός γλιτώνει το κάζο της χρονιάς νικώντας στο τσακ το Ρέθυμνο στο μπάσκετ. Στην Ιταλία η αγωνιστική σημαδεύεται από τον τραυματισμό τριών οπαδών της Κατάνια.

21/1

Ο Αντώνης Νικοπολίδης συμφωνεί να φορά έναν ακόμη χρόνο τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στην Κρήτη οι οπαδοί του Εργοτέλη υποδέχονται θερμά τον -επανακάμψαντα- Πάτρικ Ογκουνσότο.

22/1

Ο ΠΑΟΚ φέρνει στη Θεσσαλονίκη τον Ματίας Βερόν μετά από πρωτοβουλία του Ζήση Βρύζα. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος τιμωρείται με πρόστιμο για επεισόδιο που είχε (στον αγώναεναντίον του Εργοτέλη) με τον Ζοζέ Πεσέιρο. Ο Τζόρτζεβιτς ανανέωνει με τον Ολυμπιακό.

23/1

Ο Αρηςφεύγει με το ροζ φύλλο αγώνος απότην έδρα της Εφές, ενώ ο Τούρκος διεθνής ποδοσφαιριστής Μετίν έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ.

24/1

Η ΠΕΚ και ο Ανδρέας Βγενόπουλος δίνουν για πρώτη φορά συνέντευξη Tύπου στην οποία αναλύουν τα σχέδια τους. Στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός νικά τη Φενέρ την ώρα που ο Ολυμπιακός κολλάει στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις.

25/1

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση ο Παναθηναϊκός ντύνει στα πράσινα τον Νίκο Σπυρόπουλο, σε πείσμα των πληροφοριών που ήθελαν τον παίκτη να καταλήγει στον Ολυμπιακό.

26/1

Τα φαβορί στο μπάσκετ προχωρούν με νίκες, ενώ ο Εντίνιο έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει στην ΑΕΚ. O Oλυμπιακός απαντά στην απώλεια του Σπυρόπουλου με τη μεταγραφή του βραζιλιάνου Λεονάρντο.

27/1

Ο Φερνάντο Μπελούτσι κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού την ώρα που ο Παναθηναϊκόςφεύγει νικητής από την Τούμπα. Ο Νίκος Σπυρόπουλος αποχαιρετά τον κόσμο του Πανιωνίου.

28/1

Η απώλεια του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου οδηγεί την ΕΠΟ στην αναβολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Η ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μοχάμεντ Καλόν και ο Παναθηναϊκός υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αντώνη Πετρόπουλο.

29/1

Ενας από τους πιο σημαντικούς Ελληνες διεθνείς, ο Γιώργος Σαμαράς, βρίσκει νέα στέγη στη Σκωτία και στη Σέλτικ. Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς γιορτάζει την κατάκτηση του Αυστραλιανού Οπεν.

30/1

Ο Ολυμπιακός στηρίζει με ανακοίνωσή του τον Πίνι Γκέρσον για να τον "τελειώσει" μερικές ημέρες αργότερα.Στο παρκέοι ερυθρόλευκοι ηττώνται από τη Σιένα. Ο Βαγγέλης Μάντζιος δίνεται δανεικός στην Αϊντραχτ Φραγκφούρτης. Ως δανεικό αποκτά τον Γκόραν Γκάβρανσιτς ο ΠΑΟΚ.

31/1

Οι εξελίξεις στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι ραγδαίες και ο Παναγιώτης Γιαννάκης εμφανίζεται προ των πυλών. Παναθηναϊκός και Αρης ηττώνται στην Ευρωλίγκα ενώ στο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός αποκτά δανεικό τον Μανούτσο.

Φεβρουάριος

1/2

Στο... και πέντε της μεταγραφικής περιόδου ανακοινώνονται δύο σπουδαίες μεταγραφές στη Superleague. Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο και η ΑΕΛ τον Ματσέι Ζουράφσκι. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έρχεται σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό. O Oτο Ρεχάγκελ καλεί στην Εθνική τον Ιεροκλή Στολτίδη. Στο ΝΒΑ ο Πο Γκασόλ μετακομίζει στους Lakers.

2/2

Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει το διαζύγιό του με τον Πίνι Γκέρσον ενώ στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα πανηγυρίζουνσημαντικά "διπλά" η ΑΕΛ και η Ξάνθη.

3/2

Ο Ολυμπιακός παίζει με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς σεένα ματς που ουδείς φανταζόταν τη σημασία του.Οι «Πόντιοι» παίρνουν τη νίκη αλλά οι ερυθρόλευκοι κάνουν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ. Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ντέμης Νικολαϊδης ξεσπά για τη διαιτησία μετά την ήττα της ομάδας του από τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Η πρόσληψη του Παναγιώτη Γιαννάκη από τον Ολυμπιακό ανακοινώνεται επίσημα.

4/2

Η κλήρωση του Top-16 στην Ευρωλίγκα θεωρείται ικανοποιητική και για τις τρεις ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Αρη). Ο Ιεροκλής Στολτίδης θέτει εαυτόν εκτός Εθνικήςμη αποδεχόμενοςτην κλήση του Οτο Ρεχάγκελ.

5/2

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Βαρδινογιάννης δίνει συνέντευξη Tύπουγια να πειότι η ομάδα δεν έχει ανάγκη διοικητικής βοήθειας. Η Εθνική ομάδα, με γκολ του Σαλπιγγίδη, νικά 1-0 την Τσεχία σε φιλικό αγώνα.

6/2

Oπως αναμενόταν, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός νικούν Πανελλήνιο και Αρη και προκρίνονται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ. Ο Φάμπιο Καπέλο κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας.

7/2

O Oλυμπιακός ανταμείβει τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τα γκολ του,ανανεώνοντάς του το συμβόλαιο. Η εκδίκαση της υπόθεση Βάλνερ διαρκείκοντά τρεις ώρες και ένα δικαστικό -ποδοσφαιρικό θρίλερ έχει μόλις αρχίσει.

8/2

Η πειθαρχική επιτροπή της Superleague αποφασίζει την επανάληψη του αγώνα του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον Ολυμπιακό και αφήνει τους πάντες παραπονεμένους.

9/2

Η ΑΕΛ γονατίζει την ΑΕΚ στο Αλκαζάρ και προκαλεί την απόλυση του Φερέρ. Ο Παναθηναϊκός ιδρώνει αλλά νικά τη Βέροια.

10/2

Η μισή Θεσσαλονίκη γιορτάζει καθώς ο ΠΑΟΚ νικά κατά κράτος τον Αρη στο παραδοσιακό ντέρμπι της πόλης. Ο Ολυμπιακός περνά με άνεση και στιλ από τη Νέα Σμύρνη (4-0). Η Αίγυπτος κατακτά για δεύτερη συνεχή φορά το Κόπα Αφρικα.

11/2

Απόλλωνας Καλαμαριάς και Ολυμπιακός περνούν στην αντεπίθεση και ζητούν να εκδικαστεί η υπόθεσή τους από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Στο βόλεϊ παρατηρείται αναταραχή καθώς οι διαιτητές αποφασίζουν αποχή.

12/2

Ο Ντέμης Νικολαϊδης το παίρνει απόφαση και απολύει από την ΑΕΚ τον Λορένθο Σέρα Φερέρ. Στη θέση του αναλαμβάνει καθήκοντα (υπηρεσιακού) προπονητή ο Νίκος Κωστένογλου.

13/2

Στο πρώτο παιχνίδι της μετά Φερέρ εποχής η ΑΕΚ μένει στο 1-1 με τη Χετάφε για το Κύπελλο UEFA. Θετικό θεωρείται το 0-0 που παίρνει ο Παναθηναϊκός στη Γλασκώβη από τη Ρέιντζερς. Ξεκίνημα με το αριστερό κάνει στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας την ήττα από την Εφές.

14/2

Η ημέρα των ερωτευμένων εξελίσσεται σε ημέρα της "χυλόπιτας"για τιςελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκααφού Ολυμπιακός και Αρης γνωρίζουν εντός έδρας ήττες από Μακάμπι και Φενέρμπαχτσε. Ο Γιώργος Γεωργιάδης τιμωρείται με πέντε αγωνιστικές για το αντιαθλητικό μαρκάρισμά του στον Καράμπελα του Αρη.

15/2

Ο ΠΑΟΚ αντιδρά για την τιμωρία Γεωργιάδη. Η Μόνικα Σέλες βάζει τέλος στη λαμπρή καριέρα της.

16/2

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται αλλά εν τέλει κάμπτει την αντίσταση του Εργοτέλη. Ανεβαίνει και η ΑΕΛ που νικά τον Πανιώνιο. Ο Πάολο Μαλντίνι συμπληρώνει 1000 συμμετοχές με τη φανέλα της Μίλαν.

17/2

Ο Παναθηναϊκός κάνει επίδειξη δύναμης στο ΣΕΦ συντρίβοντας τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι του μπάσκετ. Η χιονόπτωση στην Αθήναπροκαλεί αναβολές αγώνων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

18/2

H αποστολή της Τσέλσι φτάνει στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τα μέλη της παθαίνουν...σοκ με το χιονισμένο τοπίο. Προφανώς, περίμεναν άλλα.

19/2

Μετά από αγώνα δρόμουπροκειμένου να είναι έτοιμο το γήπεδο Καραϊσκάκη, ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Τσέλσι διεξάγεται κανονικά. Το τελικό 0-0αφήνει με ανάμεικτα συναισθήματα τους ερυθρόλευκους.

20/2

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον τρόπο να νικήσει την Παρτιζάν για την Ευρωλίγκα χωρίς πάντως να πείσει με την απόδοσή του. Αντίθετα, ο Αρης δεν τα καταφέρνει και γνωρίζει την ήττα από τη Λιέτουβος.

21/2

Παρά τηνεντυπωσιακή εκκίνηση(με το πανέμορφο γκολ του Γκούμα), ο Παναθηναϊκός υφίσταταιοδυνηρό αποκλεισμό από τη Ρέιντζερς, στο τελευταίο ευρωπαϊκό του παιχνίδι στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου. Αποκλεισμός και για την ΑΕΚ στην Ισπανία από τη Χετάφε. Ηττα και για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα από τη Ρεάλ.

22/2

Παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, 3000 οπαδοί του ΠΑΟΚ επισκέπτονται τους παίκτες στην προπόνηση και ζητούν νίκη επί των ερυθρόλευκων.

23/2

O Oλυμπιακός χάνει ακόμα δύο βαθμούς στην προσπάθειά τουνα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, αφού μένει στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

24/2

To διαζύγιο του Πάουλο Κάμπος με τον Αστέρα Τρίπολης πυροδοτεί ένα όργιο φημών περί συνεργασίας του Βραζιλιάνου τεχνικού με την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός νικά 1-0 τον Λεβαδειακό και ανεβαίνει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στο μπάσκετ ο Αρης ρίχνει στο καναβάτσο τους πράσινους.

25/2

Hρακλής και ΑΕΚ γράφουν ιστορία αφού προχωρούν σε κοινή ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. Στην Αγγλία 13χρονος εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στο άθλημα των καταδύσεων!

26/2

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δήμος Αθηναίων υπογράφουν το νέο, τροποποιημένο, συμφωνητικό για το νέο γήπεδο της ομάδας στο Βοτανικό.

27/2

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονήςξεκουράζει πολλούς βασικούς στο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Ηρακλή, αλλά η ομάδα του παίρνει τη νίκη με 2-0. Στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός λυγίζει την Ζαλγκίρις,ενώ ο Παναθηναϊκός υποκύπτει στις ορέξεις της Σιένα.

28/2

Ο Αρης γνωρίζει σαρωτική ήττα από την Ταού μέσα στο Αλεξάνδρειο. O Kακά ανανεώνει το συμβόλαιό του με τη Μίλαν μέχρι το 2013.

29/2

Η ΕΑ Πατρών γράφει ιστορία αφού προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ.

Μάρτιος

1/3

Στο πρωτάθλημα μπάσκετσυμβαίνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις καθώς το Μαρούσι νικά στο κλειστό του ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός, λίγες ημέρες πριν από τη ρεβάνς με την Τσέλσι, χάνει δύο βαθμούςμε τον Αστέρα Τρίπολης και τον Λούα-Λούα με τραυματισμό. Στο βόλεϊ ο Παναθηναϊκός κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος.

2/3

Στο αθηναϊκό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός παίρνει ισοπαλία από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και δείχνει να κρατά την τύχη του στα χέρια του. Στο χάντμπολ ο Δούκας προσθέτει στη συλλογή του το Κύπελλο Ελλάδας.

3/3

H διαιτησία του Παμπορίδη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν περνά ασχολίαστη από τον Παναθηναϊκό. Στην Ιταλία οι πάντες ασχολούνται με τα κατορθώματα του Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος έδωσε το δικό του σόου στον αγώνα της Σαμπντόρια με την Τορίνο.

4/3

Ο Ολυμπιακός αναχωρεί στο Λονδίνογια τη ρεβάνς με την Τσέλσι. Στην Ιταλία ο Περλουίτζι Κολίνα ανοίγει το ταχυδρομικό κουτί του σπιτιού του και βρίσκει ...σφαίρες.

5/3

Το όνειρο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ σβήνει αφού η Τσέλσι τον νικά με 3-0. Η καλή είδηση για τους ερυθρόλευκους έρχεται από την Ελλάδαόπου η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ κατακυρώνει υπέρ τους τον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ νικούν στα εξ αναβολής παιχνίδια τους. Στην Ευρωλίγκα ο Αρης νικά μέσα στην Κωνσταντινούπολη τη Φενέρμπαχτσε.

6/3

Ο Ολυμπιακός βάζειθεμέλια πρόκρισης στους 8 της Ευρωλίγκα νικώντας στο Τελ Αβιβ τη Μακάμπι. Ο Παναθηναϊκόςμένει ζωντανός επικρατώντας της Εφές.

7/3

Mετά τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και ο Ρόμαν Βάλνερ δηλώνει ότι θα προσφύγει στη FIFA για να βρει το δίκιο του.

8/3

Η Μάριον Τζόουνςδιαβαίνει το κατώφλι της φυλακής για να εκτίσει ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

9/3

Oι τρειςμνηστήρες του ποδοσφαιρικου τίτλου (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ) συνεχίζουν με νίκες. Τα ξημερώματα της ίδιαςμέρας το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει η αποστολή του Παναιτωλικού (αντιμετώπιζε την Ηλιούπολη) δέχεται επίθεση με βόμβες μολότοφ και πυροβολισμούς.

10/3

Το κλίμα για τον Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό αρχίζει να γίνεται βαρύ. Ο Ελληνας τεχνικός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο.

11/3

To διαζύγιο του Τάκη Λεμονή με τον Ολυμπιακό επισημοποιείται. Τη θέση του Ελληνα προπονητή παίρνει ο Χοσέ Σεγκούρα. Νωρίτερα, ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Γιάννη Βαρδινογιάννη. H ΠΑΕ ΑΕΛ λύνει τη συνεργασία της με τον γενικό διευθυντή της Νίκο Λυράκη.

12/3

Ο Αρης γνωρίζει βαριά ήττα από την Ταού στην Ισπανία. Η ΠΕΚ σηκώνει το γάντι και εκδίδει σκληρή ανακοίνωση κατά του Σωκράτη Κόκκαλη.

13/3

O πρωταθλητής της ποδηλασίας Γιάννης Ταμουρίδης συλλαμβάνεται ντοπαρισμένος. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός νικούν Σιένα και Ζαλγκίρις και ελπίζουν μέχρι τέλους στην Ευρωλίγκα.

14/3

H κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ δεν βγάζει μεγάλα ζευγάρια αλλά επισκιάζεται από τις φήμες για τοαδιάβλητο της διαδικασίας.

15/3

O Ολυμπιακός νικά τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη και περιμένει γκέλες του Παναθηναϊκού για να περάσει πρώτος.

16/3

Η κατρακύλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα αρχίζει με την ήττα στην Ξάνθη από την τοπική ομάδα. Απώλεια και για την ΑΕΚ, προς όφελος του Ολυμπιακού, ο οποίος δείχνει να έχει πια τον πρώτο λόγο.

17/3

Οι φωνές που καλούν σε μποϊκοτάρισμα των Ολυμπιακών Αγώνων πληθαίνουν. Ωστόσο Ε.Ε., Ρωσία και Αυστραλία αρνούνται να ωθήσουν τα πράγματα στα άκρα.

18/3

H αρχή του τέλους της καριέρας του Εκι Γκονζάλες στον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντίνος ενημερώνεται για το πρόστιμο που του επιβάλλει η διοίκηση, ξεσπά και ανοίγει την πόρτα της εξόδου.

19/3

H πτώση του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Οι πράσινοι γνωρίζουν την ήττα στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν και αποχαιρετούν τη διοργάνωση. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αρη.

20/3

O Oλυμπιακός νικά τη Ρεάλ με 72-63 και παίρνει το εισιτήριο για τους «8» της Ευρωλίγκα.

21/3

Ο Οτο Ρεχάγκελ συνεχίζει τις δοκιμές ενόψει του Euro 2008 και καλεί στην ομάδα τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Oι Γιάννης Δρυμωνάκος και Αρης Γρηγοριάδης αναδεικνύονται πρωταθλητές Ευρώπης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στα 200μ πεταλούδα και στα 50μ ύπτιο.

22/3

O Παναθηναϊκός "αυτοκτονεί"ακόμα μια φορά στο πρωτάθλημα παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στον Ηρακλή στη Λεωφόρο. Στο μπάσκετ είναι η μέρα των μεγάλων "διπλών". Η Ολύμπια νικά τον Αρη και ο ΑΓΟΡ τον Πανιώνιο.

23/3

Ο Ολυμπιακός παίρνει το δώρο του Παναθηναϊκού, νικά τον Λεβαδειακό και αποσπάται στην κορυφή. Η ΑΕΚ επικρατεί του Απόλλωνα Καλαμαριάς και ακολουθεί από κοντά.

24/3

H τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολύμπιασημαδεύεται από τη δράση ακτιβιστών που θέλησαν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην καταπίεση του Θιβέτ από το κινέζικο καθεστώς.

25/3

H Eθνική προετοιμάζεται για το φιλικό παιχνίδι με την Πορτογαλία και οι «αιώνιοι» για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ.

26/3

O Παναθηναϊκός προσθέτει στη συλλογή του ένα ακόμη Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετνικώντας στον (μεταξύ συγγενών και φίλων) τελικό τον Ολυμπιακό με 81-79. Η Εθνική ομάδα, με δύο έξοχα χτυπήματα φάουλ του Καραγκούνη, νικά 2-1 την Πορτογαλία και ξυπνά μνήμες Euro.

27/3

Ο Τζάκσον δεν συμπεριλαμβάνεται στα άμεσα πλάνα του Παναγιώτη Γιαννάκη και αποτελεί παρελθόν. Στο τραπέζι της Superleague πέφτει η πρόταση για την... εισαγωγή διαιτητών από το εξωτερικό.

28/3

Δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Μοχάμεντ Καλόν δημιουργεί επεισόδιο στην προπόνηση της ΑΕΚ. Ο Ντέμης Νικολαϊδης τον θέτει εκτός ομάδας για τρεις ημέρες. Ο Ρομάριο ανακοινώνει την οριστική αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο.

29/3

O Οτο Ρεχάγκελ, ανανεώνει για ακόμη δύο χρόνια τη συνεργασία του με την εθνική ομάδα. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος διαψεύδει τα σενάρια που τον θέλουν να προχωρεί σε πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

30/3

H AEK σκορπίζει στους τέσσερις ανέμους τον Ολυμπιακό νικώντας τον με το εμφατικό 4-0. Ο Ριβάλντοφωτογραφίζεται σχηματίζοντας με τα δάχτυλά του τον αριθμό τέσσερα. Ο Παναθηναϊκός την ίδια ώρα αγκομαχά να νικήσει τονΠανιώνιο.

31/3

Αδοξα τελειώνει η σεζόν για τον Γκόραν Γκράβανσιτς στο σύντομο πέρασμά του από την Τούμπα.

Aπρίλιος

1/4

O Σωκράτης Κόκκαλης κατεβαίνει στου Ρέντη αλλά αποφεύγει να συναντήσει τους ποδοσφαιριστές του. O μπασκετικός Oλυμπιακός κάνει το μεγάλο διπλό στη Μόσχαεπί της ΤΣΣΚΑ. Το φάιναλ φορ της Μαδρίτης είναι υπόθεση μίας νίκης για τους ερυθρόλευκους.

2/4

Oι πρώτοι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν νικητές τα φαβορί, Ολυμπιακό και Αρη.

3/4

H TΣΚΚΑ παίρνει το αίμα της πίσω από τον Ολυμπιακό νικώντας τον μέσα στο ΣΕΦ. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα προσλαμβάνεται από τον Παναθηναϊκό σε θέση σκάουτερ. Θα απομακρυνθεί μερικούς μήνες αργότερα.

4/4

Eίδηση - βόμβα στον ελληνικό αθλητισμό ενόψει Πεκίνου! Οι αθλητέςτης Εθνικής ομάδας άρσης βαρών -πλην των Κουρτίδη, Τριανταφύλλου- βρίσκονται θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Ιακώβου παραιτείται.

5/4

Ο σάλος για την Εθνική ομάδα άρσης βαρών συνεχίζεται την ώρα που ο Χρήστος Ιακώβου κηδεύει τον πατέρα του. O Πύρρος Δήμας μιλάει για τη χειρότερη στιγμή στη ζωή του. Η Μίλαν καταθέτει επίσημη πρόταση στην Μπαρτσελόνα για την αγορά του Ροναλντίνιο.

6/4

Ο Παναθηναϊκός χάνει κάθε ελπίδα για κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά τη συντριβή από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Αντίθετα, Ολυμπιακός και ΑΕΚ συνεχίζουν με νίκες. Στην επιστροφή της από την Κρήτη η αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα οργισμένο πλήθος. Καλού-κακού οι παίκτες κοιμούνται σε ξενοδοχείο.

7/4

Στον απόηχο της συντριβής του Παναθηναϊκού, ο Αγγελος Μπασινάς με δηλώσεις του τονίζει ότι κατανοεί τον κόσμο.

8/4

Οι επαφές του Ζοζέ Πεσέιρο με τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό είναι συνεχείς. Τα ανεπάλληλα επεισόδια στην πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας οδηγούν την ΔΟΕ στην απόφαση να περιορίσει τις διαδρομές.

9/4

Η ΤΣΣΚΑ ολοκληρώνει την ανατροπή και αποκλείει τον Ολυμπιακό από το φάιναλ φορ της Μαδρίτης. Ο Γιώργος Γεωργιάδης παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ.

10/4

O EΣΚΑΝ ελέγχει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Ο πόλεμος της ομοσπονδίας Αρσης Βαρών με τον Χρήστο Ιακώβου καλά κρατεί.

11/4

O Λαυρέντης Αλεξανίδης κατά το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο και ταυτόχρονα παίρνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

12/4

Ο Παναθηναϊκός προκρίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ.

13/4

Με τη νίκη του στη Ξάνθη, ο Ολυμπιακός φτάνει μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός νικούν επίσης την ώρα που τα σενάρια για φλερτ των πράσινων με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς έχουν αρχίσει να φουντώνουν. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας πριν από το παιχνίδι με τον Αρη διοργανώνεται συλλαλητήριο από τους οπαδούς του «τριφυλλιού».

14/4

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Μάντσεστερκαταρρίπτονταιμαζεμένα έξι παγκόσμια ρεκόρ. Δείγμα τουτι επρόκειτο να επακολουθήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

15/4

Μπαίνει στη ζωή μας το CAS, το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, το οποίοκαλείται νακρίνει την έκβασητου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον πρωταθλητή).

16/4

H Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση με ανακοίνωσή της πιέζει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να αναγνωρίσει τα λάθη του. Aρης και Ολυμπιακός προκρίνονται στον τελικό του Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

17/4

O Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοινώνει ότι θα δώσει συνέντευξη τύπου για όλα τα τρέχοντα θέματα του Παναθηναϊκού. Η ΠΕΚ χαιρετίζει αυτήν την απόφαση.

18/4

Το CAS εκδίδει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεση του να βγάλει σύντομα απόφαση. Οι μονομάχοι του τίτλου και της ουράς εξακολουθούν να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

19/4

Το πρωτάθλημα της Α1 φτάνει μία στροφή πριν από το τέλος αλλά ακόμα ο υποβιβασμός δεν έχει κριθεί και ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει.

20/4

Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα τελειώνει και ηφιέστα γίνεται σε... δύο γήπεδα. Ο Ολυμπιακός τερματίαζει πρώτος, αλλά στην ΑΕΚ ελπίζουν στο CAS και στο ΟΑΚΑ στήνεται σκηνικό τίτλου. Μέσα σε όλα αυτά ο Ακης Ζήκος βάζει τέλος στη μεγάλη καριέρα του.

21/4

Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων του Απόλλωνα Καλαμαριάς από το CAS δίνει στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να πανηγυρίσει με την...ησυχία του την κατάκτηση του πρωτάθληματος.

22/4

Ημέρα της ιστορικής συνέντευξης τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες της ΑΕΚ δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ παρά τη σχετική διαφωνία τους με τη διοίκηση.

23/4

Η κανονική περίοδος στην Α1 τελειώνει με τον ΠΑΟΚ εν τέλει να γλιτώνει τον υποβιβασμό παρά την ήττα από τον Αρη. Υποβιβάζονται η Ολυμπιάδα και ο ΑΓΟΡ, πρώτος τερματίζει ο Παναθηναϊκός. Αρχίζουν για πρώτη φορά στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία πλέι οφ για την 2η θέση.

24/4

Μία ημέρα μετά την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να σβήσουν ακόμα μία φωτιά που άναψε ο Εκι Γκονζάλες (αντέδρασε όταν έμαθε ότι δεν θαέπαιζε κόντρα στον Αρη).

25/4

H AEΛ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Μαρίνο Ουζουνίδη μία ημέρα μετά το διαζύγιό της με τον Γιώργο Δώνη.

26/4

Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, τα κορίτσια της Βουλιαγμένης δίνουν μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Καπ στο πόλο. Εν τέλει γνωρίζουν την ήττα στον τελικό από την Κατάνια στην παράταση.

27/4

Ούτε ανήμερα του Πάσχα αφήνει ήσυχο τον Παναθηναϊκό ο Εκι Γκονζάλες. Δίνει συνέντευξη σε εφημερίδα της πατρίδας του και λέει ότι «ο Πεσέιρο θα φύγει σε 10-15 ημέρες».

28/4

Η Δευτέρα του Πάσχα φέρνει μία καλή είδηση στους φίλους της ΑΕΚ καθώς η ΠΑΕ ανακοινώνει την οριστική αγορά του Ισμαελ Μπλάνκο.

29/4

Δύο ημέρες μετά την Ανάσταση στον Ηρακλή γιορτάζουν ξανά. Η ομάδα βόλεϊ φτάνει στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό.

30/4

Ο Παναθηναϊκός συντρίβει την ΑΕΚ με 4-1 στη Λεωφόρο και αποκτά προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Μάιος

1/5

Oι πληροφορίες που φέρνουν τον Γιώργο Δώνη στο κατώφλι της ΑΕΚ ολοένα και πληθαίνουν. Σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις του με την ΑΕΛ ο Ελληνας τεχνικός αποδοκιμάζεται από τους οπαδούς της ομάδας.

2/5

Tην ημέρα που αρχίζει το φάιναλ φορ της Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός ανανεώνει τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για δύο ακόμη χρόνια.

3/5

Αρχίζουν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ ενώ ο Ανδρέας Βγενόπουλος δηλώνει ότι προτίθετα να συναντήσει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

4/5

H Eυρωλίγκα καταλήγει στα χέρια του Θοδωρή Παπαλουκά και της ΤΣΣΚΑ για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. O Oλυμπιακός διοργανώνει φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συνεχίζουν με νίκες στα πλέι οφ.

5/5

Ο Ολυμπιακός προχωρά σε αγωγές κατά του Ντέμη Νικολαϊδη και του Ριβάλντο για όσα υποστήριξαν οι τελευταίοι για το πρωτάθλημα που κατέκτησαν οι ερυθρόλευκοι.

6/5

Oι εξελίξεις στα διοικητικά του Παναθηναϊκού τρέχουν με γοργούς ρυθμούς. Η συνάντηση των Γιάννη Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Βγενόπουλου και Νίκου Πατέρα έχει θεαματικά αποτελέσματα καθώς παρατηρείται ταύτιση απόψεων.

7/5

O Παναθηναϊκός νικά 3-0 τον Πανιώνιο και πλησιάζει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. O Ολυμπιακός αναπάντεχα διακόπτει τη συνεργασία του με τον Ιλια Ιβιτς. Περιστατικό απείρου κάλλους στο γήπεδο της Ηλιούπολης όταν πριν από τον αγώνα με το Διαγόρα οι ομάδες βρίσκουν τα δοκάρια κομμένα!

8/5

H συνάντηση του Ντέμη Νικολαϊδη με τον Ριβάλντο δεν οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ο Βραζιλιάνος εμμένει στην απόφασή του να αποχωρήσει. Το Μαρούσι αλώνει το Αλεξάνδρειο νικώντας τον Αρη και προκρίνεται στα ημιτελικά των πλέι οφ του μπάσκετ.

9/5

Οι βαριές ήττες από Παναθηναϊκό και Αρη ωθούν τη διοίκηση της ΑΕΚ να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές.

10/5

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κάνουν το 1-0 στα πλέι οφ επικρατώντας των Πανιωνίου και Αμαρουσίου αντίστοιχα.

11/5

Ο Παναθηναϊκός νικά τον Αρη και εξασφαλίζει και μαθηματικά τη δεύτερη θέση στον τελευταίο αγώνα της ιστορίας του στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο Nίκος Λυμπερόπουλος ξεσπά μετά τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο και ανάμεσα σε άλλα λέει ότι η ομάδα του δεν έπρεπε να παίξει στα πλέι οφ.

12/5

Ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος υποβάλλει την παραίτησή του από την προεδρία του τμήματος βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Μια εποχή τελειώνει για το τριφύλλι.

13/5

Ο Δημήτρης Δρόσος ανακοινώνει ότι αποτελεί παρελθόν για την ΚΑΕ ΑΕΚ αφού δεν έφτασε σε συμφωνία με τον Γιάννη Φιλίππου για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

14/5

Ο Παναθηναϊκός διακόπτει τη συνεργασία του με τον Εκι Γκονζάλες μετά από 4,5 χρόνια κοινής πορείας που ήταν γεμάτη ένταση. Tην ίδια ημέρα ο Ζοζέ Πεσέιρο ανακοινώνει ότι φεύγει από τους πράσινους. Η Ζενίτ νικά τη Ρέιντζερς στον τελικό και κατακτά το Κύπελλο UEFA.

15/5

Η Ξάνθη ανακοινώνει την πρόσληψη του Γιώργου Κασναφέρη στη θέση του τιμ μάνατζερ. Η μόδα που θέλειπρώην διαιτητές να αναλαμβάνουν διάφορα πόστα σε συλλόγους συνεχίζεται. H AEK παρουσιάζει τον Γιώργο Δώνη.

16/5

O Σωτήρης Νίνης καλείται για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα ενόψει του φιλικού αγώνα με την Κύπρο.

17/5

Παρά το γεγονός ότι παραμονή του αγώνα αναστατώνεται από τα καμώματα του Λούα-Λούα, ο Ολυμπιακός νικά 2-0 τον Αρη στο Καυτανζόγλειο και κατακτά το Κύπελλο. Κυπελλούχος Αγγλίας στέφεται η Πόρτσμουθ, Κυργιάκος και Γιαννακόπουλος αφήνουν Αϊντραχτ και Μπόλτον αντίστοιχα.

18/5

Το Μαρούσι βγάζει τα συκώτια του Ολυμπιακού και στέλνει την ημιτελική σειρά των πλέι οφ σε πέμπτο παιχνίδι. H Ιντερ εξασφαλίζει τον τίτλο στην Ιταλία.

19/5

Ο Σωτήρης Νίνης σκοράρει στο φιλικό με την Κύπρο και γίνεται ο νεώτερος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικρατεί 2-0. Η ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

20/5

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος υπογράφει νέο συμβόλαιο με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ενώ στο ποδόσφαιρο ο Ηλίας Πουρσανίδης αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Ηρακλή.

21/5

H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης νικώντας την Τσέλσι στα πέναλτι στον τελικό της Μόσχας. Στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός νικά μετά από θρίλερ το Μαρούσι 64-63 και προκρίνεται στον τελικό του πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρουσιάζει το πλάνο του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. O Γιάννης Δρυμωνάκος ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει τον αθλητισμό αφού και το δεύτερο δείγμα του στο αντιντόπινγκ έλεγχο βρίσκεται θετικό.

22/5

Η πολυμετοχικότητα αποτελεί γεγονός για τον Παναθηναϊκό. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δηλώνει ότι θέλει να μείνει στον Αρη και κλείνει για άλλη μία φορά την πόρτα στους πράσινους.

23/5

Ο ΠΑΟΚ κάνει δεχτή την πρόταση της Μπόχουμ για την παραχώρηση του Φερνάντεζ ενώ η ΑΕΚ υπογράφει νέο συμβόλαιο με τον Γιώργο Αλεξόπουλο.

24/5

Αρχίζουν οι τελικοί στο πρωτάθλημα μπάσκετ και ο Παναθηναϊκός ανοίγει το σκορ αφού επικρατεί δύσκολα 83-79. Σε φιλικό προετοιμασίας η Εθνική ηττάται 3-2 εκτός έδρας από την Ουγγαρία. H μεγάλη ημέρα του Contra.gr. Η ποδοσφαιρική ομάδα του site νικά 1-0 τον Supersport FM και βάζει στην τροπαιοθήκη της το πρωτάθλημα Τύπου. Χρυσός σκόρερ ο Κώστας Ντάλτας.

25/5

O Παναθηναϊκός αρχίζει να φλερτάρει για τη θέση του προπονητή με τον Μίκαελ Λάουντρουπ.

26/5

H πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό επισημοποιείται ενώ γίνεται πρόταση στον Αντώνη Αντωνιάδη να αναλάβει πόστο.

27/5

O Oλυμπιακός απαντά και ισοφαρίζει τη σειρά των τελικών της Α1. Επικρατεί με 71-55.

28/5

Μετά από έντονο φλερτ που είχε διάρκεια μερικές ημέρες, ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε.

29/5

Ο Παναθηναϊκός κάνει το 2-1 στους τελικούς του μπάσκετ αφού επικρατεί του Ολυμπιακού 78-67. Γουντς και Τομάσεβιτς ανταλάσσουν γροθιές. Ο ΠΑΟΚ προχωρά στην απόκτηση του Κώστα Χαλκιά από τον Αρη.

30/5

Οι Γουντς και Τομάσεβιτς γλιτώνουν με πρόστιμο και αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στον τέταρτο τελικό του μπάσκετ.

31/5

Ο Παναθηναϊκός φουλάρει για την πρόσληψη του Μίκαελ Λάουντρουπ ο οποίος φέρεται να είναι έτοιμος να συμφωνήσει.

Ιούνιος

1/6

O Ολυμπιακός πηγαίνει τη σειρά των τελικών του μπάσκετ σε 5ο παιχνίδι αφού στο 4ο επικρατεί του Παναθηναϊκού. Ο αγώνα διακόπτεται προσωρινά λόγω επεισοδίων. Ο Ουσέιν Μπολτ σπάει το ρεκόρ στα 100μ και το κατεβάζει στα 9.72. Το πρελούδιο των εντυπωσιακών πραγμάτων που έκανε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

2/6

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, με ανακοίνωσή του, δημοσιοποιεί την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα μπάσκετ.

3/6

Ο Ζοσέ Μουρίνιο παρουσιάζεται επίσημα από την Ιντερ και πιάνει δουλειά.

4/6

O Παναθηναϊκός νικά τον Ολυμπιακό και κατακτά ακόμη ένα πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Ο Πανιώνιος επικρατεί του Αμαρουσίου και εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα.

5/6

Η ΑΕΚ αποσύρεται από τη διεκδίκηση του Σίλβα Κλέιτον αφού η ΑΕΛ δεν απαντά στην πρότασή της.

6/6

O Nτέμης Νικολαϊδης έχει τηλεφωνική επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τα διοικητικά της Ενωσης. Οι δύο άνδρες ανταλάσσουν προτάσεις.

7/6

Aρχίζει το Euro 2008 και η Εθνική ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της για το παιχνίδια της πρεμιέρας της με τη Σουηδία.

8/6

O Kριστιάνο Ρονάλντο σηκώνει μπαϊράκι και ετοιμάζει βαλίτσες για να φύγει από τη Γιουνάιτεντ. Εξαλλος ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

9/9

O Λομάνα Λούα Λούα δημοσιοποιεί την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό αλλά ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει διαφορετική γνώμη.

10/9

H πρεμιέρα της Εθνικής στο Euro 2008 εξελίσσεται σε τραυματική εμπειρία. Η Σουηδία νικά 1-0 την πρωταθλήτρια Ευρώπης που παίζει υπερβολικά αμυντικά.

11/6

O Σίλβα Κλέιτον συμφωνεί να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό μετά από συνάντηση που έχει με τον Κώστα Αντωνίου.

12/6

Ο ΒλάντανΙβιτς συμφωνεί με τον ΠΑΟΚ και γίνεται ο δεύτερος παίκτης του Αρη που μετακινείται στο αντίπαλο δέος μέσα στο ίδιο καλοκαίρι.

13/6

Η συμφωνία του Χενκ τεν Κάτε με τον Παναθηναϊκό ανακοινώνεται επίσημα. Ο Ολλανδός όμως είχε πιάσει δουλειά τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν.

14/6

Νέα ήττα για την Εθνική στο Euro 2008, αυτή τη φορά από τη Ρωσία με 1-0. Οι πιθανότητες πρόκρισης εκμηδενίζονται.

15/6

Νικοπολίδης και Αντζας ανακοινώνουν ότι αποσύρονται από την Εθνική ομάδα για να κάνουν χώρο στους νέους.

16/6

Eίναι η σειρά του Δήμου Ντικούδη να πει ότι δεν θα συμμετάσχει στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

17/6

O Αντώνης Φώτσης τα βρίσκει με τον Παναθηναϊκό και επιστρέφει στην αγαπημένη του ομάδα για δεύτερη φορά.

18/6

Ηττα για την Εθνική ομάδα και στο τρίτο παιχνίδι της στο Euro 2008 (από την Ισπανία με 2-1). Οι Βoston Celtics επιστρέφουν στο θρόνο του NBA μετά από 22 χρόνια αφού επικρατούν στον 6ο τελικό των Lakers για να κάνουν το 4-2.

19/6

O Nίκολα Βούισιτς υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό και αφήνει τη Μακάμπι.

20/6

O Γιάννης Γκούμας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο στον Παναθηναϊκό αφού δεν τα βρίσκει με τη διοίκηση.

21/6

Μετά από ένα μεταγραφικό θρίλερ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υπογράφει στον Παναθηναϊκό και αφήνει στα κρύα του λουτρού τον Ολυμπιακό.

22/6

Η Ισπανία αποκλείει την Ιταλία στα πέναλτι και προκρίνεται στα ημιτελικά του Euro 2008.

23/6

H μεταγραφή του Ερνάν Πεγεράνο στον Παναθηναϊκό χαλάει μετά από εμπλοκή ισπανικών συλλόγων.

24/6

Ωρα ανακοινώσεων για τους «αιώνιους» στο μπάσκετ. Ντρου Νίκολας για τον Παναθηναϊκό, Θοδωρής Παπαλουκάς για τον Ολυμπιακό.

25/6

Aνακοινώσεων συνέχεια στο μπάσκετ. Οι πράσινοι υπογράφουν τον Νίκολα Πέκοβιτς και οι κόκκινοι τον Γιοτάμ Χαλπερίν.

26/6

O Δημήτρης Παπαδόπουλος και Νασίφ Μόρις ενημερώνονται ότι δεν υπολογίζονται στον Παναθηναϊκό. Ο Αρης ανακοινώνει τον Αλεχάντρο Λέμπο.

27/6

Προκύπτει το ζευγάρι του τελικού του Euro 2008, Ισπανία-Γερμανία. O Kώστας Κουφός επιλέγεται στο No 23 του ντραφτ από τους Utah Jazz.

28/6

Ο Πύρρος Δήμας εκλέγεται αντιπρόεδρος στην ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών. Το άθλημα αλλάζει σελίδα.

29/6

H Iσπανία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης αφού ρίχνει στο καναβάτσο τη Γερμανία με 1-0 στον τελικό του Euro 2008. Mεγάλη μπάλα παίζουν οι Ισπανοί.

30/6

O Πάμπλο Κοντρέρας έρχεται στη Θεσσαλονίκη και υπογράφει στον ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Γκούμας μένει τελικά στον Παναθηναϊκό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK