Ενημέρωση του Πρωθυπουργού από τον Γιώργο Ορφανό

Ενημέρωση του Πρωθυπουργού από τον Γιώργο Ορφανό

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή είχε το πρωί της Πέμπτης (29/09) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός. Το θέμα που κυριάρχησε, μεταξύ άλλων, ήταν η πορεία του ελληνικού αθλητισμού ενώ αξιολογήθηκαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί τόσο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα όσο και την οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ.

Αυτή η προσπάθεια, υπογράμμισε ο κ.Ορφανός, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, με στόχο να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα και να προστεθούν ακόμα περισσότεροι.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απαντώντας σε ερώτηση για την προθεσμία που έχει θέσει η FIFA για τη διαμάχη που υπάρχει με την ΕΠΟ,τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει επίγνωση του θέματοςκαι σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά τις διαδικασίες ενημέρωσης της FIFA σχετικά με την αυτονομία του ποδοσφαίρου και όλα αυτά στο πλαίσιο της ελληνικής νομοθεσίας.

Σε άλλη ερώτηση,εάν θα προβεί σε αλλαγές στον αθλητικό νόμο, ορισμένες διατάξεις του οποίου βρίσκουν αντίθετες τη FIFA και την ΕΠΟ,ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την έγκριση τροποποιήσεων στον κανονισμό της ΕΠΟ, όπου όλες οι αλλαγές εγκρίθηκαν εκτός από την δυνατότητα να μην παραπέμπονται τυχόν διαφορές στα ελληνικά δικαστήρια, γιατί, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, κάτι τέτοιο αντίκειται στο άρθρο 20 του Συντάγματος.

Σχετικά με τη διεκδίκηση του EURO 2012 ο κ.Ορφανός είπε ότι έχει κατατεθεί ένας εξαιρετικός φάκελος και οι πληροφορίες από την UEFA είναι θετικές. Παράλληλα, τόνισε ότι η συνεργασία με την ΕΠΟ είναι καλή και επεσήμανε την απο κοινού απόφαση να μη συγκροτηθεί στην παρούσα φάση, οργανωτική επιτροπή.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα της συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Ο Γιώργος Ορφανός επανέλαβε ότι θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα, για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και πως τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά την επιστροφή του Υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη από τις ΗΠΑ, θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση. Χαρακτηριστικά, δήλωσε: "Δεν αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα ή ομάδες πρόκειται για κανόνες που σήμερα ισχύουν για κάποιους και αύριο για κάποιους άλλους".

Στην ατζέντα της συνάντησης δεν συμπεριλήφθηκε το θέμα του πριμ της εθνικής ομάδας μπάσκετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK