Ενόργανη: Στην Πετρούπολη το Πανελλήνιο

Ενόργανη: Στην Πετρούπολη το Πανελλήνιο
Με τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής ανδρών-εφήβων και γυναικών-νεανίδων, ανοίγει η αυλαία των εφετινών διοργανώσεων της ΕΓΟ. Το Σαββατοκύριακο (14-15 Φεβρουαρίου) στο κλειστό γυμναστήριο της Πετρούπολης, θα παρελάσει η αφρόκρεμα της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής για να διεκδικήσει εκτός από την πανελλήνια διάκριση και το «εισιτήριο› για τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς το πανελλήνιο αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων.

Επιπλέον, στην κατηγορία των γυναικών, το πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί κριτήριο και για την επιλογή των αθλητριών οι οποίες θα αγωνισθούν στη δοκιμαστική διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί 17-21 Μαρτίου στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του ΟΑΚΑ αλλά και ένα σημαντικό προολυμπιακό τεστ για την επιλογή των δύο αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Στην κατηγορία των ανδρών, για τη δοκιμαστική διοργάνωση έχουν επιλεγεί ν` αγωνισθούν οι Βλάσης Μάρας και Δήμος Ταμπάκος, αλλά και οι Λεωνίδας Τζαβάρας και Χρήστος Λιμπανοβνός οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο σύνθετο ατομικό. Ο Βασίλης Τσολακίδης πρόκειται ν` αγωνισθεί στο Γκραν Πρι του Κότμπους (5-7 Μαρτίου), ενώ ο Κώστας Μπαρμπάκης στην αντίστοιχη διοργάνωση στη Λυών (13-14/3).

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των ανδρών στο σύνθετο ατομικό θ` αγωνισθούν μεταξύ άλλων οι Μάρας, Τζαβάρας, Λιμπανοβνός και ενδεχομένως ο Τσολακίδης, ενώ ο Ταμπάκος θ` αγωνισθεί στους κρίκους, στο δίζυγο και στο μονόζυγο.

Στην κατηγορία των γυναικών θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Στεφανία Μπισμπίκου, Μαρία Μαστρογιαννοπούλου, Σοφία Τσεγκέλη, Ευγενία Ζαφειράκη, Μαρία Αποστολίδη αλλά και η Δήμητρα Καστρίτση.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

ΣΑΒΒΑΤΟ

12.00-14.30 Σύνθετο ατομικό γυναικών, νεανίδων
16.00-18.30 Σύνθετο ατομικό ανδρών, εφήβων

ΚΥΡΙΑΚΗ

13.30-16.25 Τελικοί οργάνων

News 24/7

24MEDIA NETWORK