Εξαρση βίας το Σαββατοκύριακο

Τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν σε διάφορα γήπεδα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δυστυχώς δεν είναι άνευ προηγουμένου.

Εξαρση βίας το Σαββατοκύριακο
Στην Ελλάδα τα επεισόδια και η εξωαγωνιστική βία που μεταφέρεται σε αθλητικούς χώρους είναι παλιό φαινόμενο το οποίο διατηρείται αναλλοίωτο μέχρι τις μέρες μας. Την ώρα που στη χώρα μας επικρατεί γενικευμένη ένταση μετά και το συμβάν με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, η βία έκανε την εμφάνισή της σε τέσσερα μέτωπα.

Στην Κρήτη, το ΟΦΗ-Παναθηναϊκός αποτέλεσε μικρογραφία μιας στιγμής έντασης στην πλατεία Συντάγματος, με τους οπαδούς να δημιουργούν επεισόδια και τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.

Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στην αναμέτρηση του Πανιωνίου με το Αιγάλεω στο πλαίσιο της Α1 μπάσκετ, με μερίδα οπαδών των δύο ομάδων που βρέθηκε τετ-α-τετ να επιδίδεται σε έναν ανελέητο καρεκλοπόλεμο.

Στη Γ’ Εθνική, τα επεισόδια με τους οπαδούς στο Φωστήρας-Ηλιούπολη ανάγκασαν τον διαιτητή να διακόψει το ματς στο ημίχρονο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έκτροπα σημειώθηκαν και στον αγώνα της Β’ Εθνικής χάντμπολ μεταξύ του Αλέξανδρου Αξιούπολης και του Μίλωνα. Η αναμέτρηση διεκόπη στο 46:15 κι ενώ το σκορ ήταν 19-16, αφού σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, φίλαθλος των γηπεδούχων γρονθοκόπησε και κλότσησε παίκτη των φιλοξενουμένων και στη συνέχεια ακολούθησε σύρραξη.

Η ένταση, όμως, δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Επεισόδια σημειώνονται παντού και σε κάθε περίσταση. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, τα πράγματα ξέφυγαν σε αγώνα παίδων, όταν στη διάρκεια καυγά στις εξέδρες, ο πατέρας ενός ποδοσφαιριστή τράβηξε όπλο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK