Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την ΕΠΕ

Το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) σε πανηγυρική συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Τρίτη 30/12/2008 στην Ακαδημία Αθηνών.

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την ΕΠΕ
Είναι η ετήσια εκδήλωση απονομής των βραβείων σε προσωπικότητες, φορείς και ιδρύματα που διακρίθηκαν το 2008 για την επιτυχή παρουσία και προσφορά τους στην επιστήμη στα γράμματα και τις τέχνες, στην αλληλεγγύη και στην πίστη τους στις ανθρώπινες αξίες.

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Ελληνική Παραολυμπαική Επιτροπή: «για να τιμήσει – όπως είπε και ο Γενικός Γραμματεύς της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητής Νικόλαος Ματσανιώτης – τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται και συμμετείχαν σε Παραολυμπιακούς Αγώνες με πίστη στις ανθρώπινες αξίες υπερνικώντας αποκλειστικά με τη θέληση τους τα σωματικά εμπόδια. Ιδιαίτερα στην τελευταία Παραολυμπιάδα κατά την οποία κυριολεκτικά πρώτευσαν έκαναν τους Έλληνες περήφανους με τους άθλους τους και ελάμπρυναν τις αξίες που κάθε νέος αρτιμελής η με ανάλογα προβλήματα, οφείλει να έχει: αυτοσεβασμός, θέληση, άμιλλα, αγωνιστικότητα και αισιοδοξία»

Το βραβείο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής παρέλαβε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος της Σπύρος Σταυριανόπουλος, ο οποίος μετά την τελετή δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για τη σημερινή βράβευση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής από την Ακαδημία Αθηνών. Η βράβευση αυτή αποτελεί ύψιστη τιμή για την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, το Παραολυμπιακό Κίνημα, τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία, διότι απονεμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, το κορυφαίο θεσμό του πνευματικού χώρου της χώρας μας. Είναι η τρίτη φετινή τιμητική διάκριση που απενεμήθη στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, για τις επιτυχίες των αθλητών της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, έπειτα από τη βράβευση από τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και την Ελληνική Βουλή, τον ακρογωνιαίο πολιτικό θεσμό της χώρας. Θεωρώ ότι με την βράβευση αυτή ολοκληρώνεται από όλα τα πολιτειακά επίπεδα ο κύκλος της αναγνώρισης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι μόνο των αθλητών με αναπηρία, αλλά όλων των ατόμων με αναπηρία, για το αναφαίρετο δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής τους στα δρώμενα της ζωής της χώρας, ως ενεργή πολίτες». «Ως πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής ευχαριστώ την Ακαδημία Αθηνών για την τιμητική αυτή βράβευση της και την θεωρώ ύψιστη προσφορά και στους στόχους του Διεθνούς Παραολυμπιακού Κινήματος που είναι η πίστη και ο σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες», κατέληξε ο κ Σταυριανόπουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK