Καταδύσεις:Η καλύτερη ελληνική εμφάνιση όλων των εποχών

Καταδύσεις:Η καλύτερη ελληνική εμφάνιση όλων των εποχών
Η κυριαρχία των Κινέζων στο αγώνισμα των Συγχρονισμένων Καταδύσεων από τραμπολίνο 3 μέτρων, και η καλύτερη ελληνική εμφάνιση όλων των εποχών σε παγκόσμιο επίπεδο από τους Νίκο ΣΙΡΑΝΙΔΗ και Θωμά ΜΠΙΜΗ, οι οποίοι κατέλαβαν την πέμπτη θέση, προσδιόρισαν τον πρώτο τελικό του 14ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Καταδύσεων, χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Οι Bo PENG και Kenan WANG επιβεβαίωσαν τη δύναμη της Κίνας στο συγκεκριμένο άθλημα, καθώς πήραν το προβάδισμα από την αρχή του αγωνίσματος και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με 342.27 βαθμούς, μπροστά από τους Αυστραλούς Robert NEWBERY και Steven BARNETT (333.93 β.) και τους Γερμανούς Andreas WELS και Tobias SCHELLENBERG (318.48 β.).

«Το όνειρό μας είναι να εξασφαλίσουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να επιστρέψουμε το καλοκαίρι για να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο» τόνισαν οι Κινέζοι αθλητές.

Ο Νίκος ΣΙΡΑΝΙΔΗΣ και ο Θωμάς ΜΠΙΜΗΣ, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και κατέλαβαν την 5η θέση. Οι Έλληνες καταδύτες, βρίσκονταν μόλις στη 10η θέση μετά την 4η προσπάθεια, αλλά η εξαιρετική τελευταία κατάδυση, τους έφερε πέντε θέσεις ψηλότερα. « Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αφού πραγματοποιήσαμε την καλύτερή μας εμφάνιση που έχουμε κάνει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Επιθυμία μας είναι να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και να θέσουμε υποψηφιότητα για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε ο Νίκος ΣΥΡΑΝΙΔΗΣ.

Η Αμερικανίδα, χρυσή Ολυμπιονίκης του Σύδνεϋ Laura WILKINSON, παρά το γεγονός ότι κατατάχθηκε μόλις 7η στον πρωινό ημιτελικό, επανήλθε δριμύτερη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό από βατήρα 10 μέτρων.

Η WILKINSON συγκέντρωσε 370.02 βαθμούς στον τελικό (και 553.53 στο σύνολο) και κυριάρχησε, παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 11η μετά τη δεύτερη προσπάθειά της.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη για τη νίκη μου σε αυτό το πανέμορφο κολυμβητήριο, το καλύτερο που έχω αγωνιστεί ποτέ. Πιστέψτε με έχω δει πάρα πολλά» είπε η αμερικανίδα καταδύτρια.

Στη δεύτερη θέση έμεινε η Αυστραλέζα Loudy TOURKY, η οποία είχε εντυπωσιάσει το πρωί και έδειχνε φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Όμως στον τελικό, αν και ήταν πρώτη μετά τις τρεις πρώτες προσπάθειες, έχασε πολύτιμο έδαφος στην 4η κατάδυσή και περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο, συγκεντρώνοντας συνολικά 537.09 βαθμούς.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Takiri MIYAZAKI (513.15 β. στο σύνολο), ενώ η Καναδέζα Emilie HEYMANS βαθμολογήθηκε με το πρώτο δεκάρι της διοργάνωσης στην πρώτη προσπάθεια της, αλλά τελικά έμεινε 5η.

News 24/7

24MEDIA NETWORK