Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Μια τιτανομαχία εξωπραγματικών 'over'

Με άρωμα Ευρώπης, με μια πλειάδα σταρ που έχουμε γνωρίσει μέσα από τα πρωταθλήματα Αγγλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ξεκινά και υπόσχεται έντονες στοιχηματικές συγκινήσεις.

Egypt's Mohamed Salah, left, controls the ball in front of Cameroon's Ambroise Oyongo during the African Cup of Nations final soccer match between Egypt and Cameroon at the Stade de l'Amitie, in Libreville, Gabon, Sunday, Feb. 5, 2017. (AP Photo/Sunday Alamba)
Egypt's Mohamed Salah, left, controls the ball in front of Cameroon's Ambroise Oyongo during the African Cup of Nations final soccer match between Egypt and Cameroon at the Stade de l'Amitie, in Libreville, Gabon, Sunday, Feb. 5, 2017. (AP Photo/Sunday Alamba) AP

Σίγουρα μας λείπει ένα Μουντιάλ, ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μια διοργάνωση εθνικών ομάδων από εκείνες που είθισται να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων φιλάθλων ανά τον κόσμο, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή/και φυλετικής προέλευσης. Όμως για τους μυημένους σε συναρπαστικές, αγωνιώδεις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και περιπετειώδη πονταρίσματα που κόβουν την ανάσα και προσφέρουν εγγυημένα κέρδη, εκτός από το Copa America που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής κάνει σέντρα την Παρασκευή 21 Ιουνίου, με τον αγώνα ανάμεσα στη διοργανώτρια Αίγυπτο και την πάντα μάχιμη και ανταγωνιστική Ζιμπάμπουε. Προφανώς το σχετικό σημείο στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ, υπόσχεται έντονες συγκινήσεις για όσους επιλέξουν μια άνετη νίκη της Αιγύπτου. Δεν είναι όμως αυτή η μοναδική ξεχωριστή στιγμή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

To 32ο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, για πρώτη φορά διοργανώνεται το δίμηνο Ιουνίου/Ιουλίου, αντί για Ιανουάριο/Φεβρουάριο ως είθισται, με 24 αντί για 16 ομάδες, ύστερα και από μια επεισοδιακή αλλαγή της ανάθεσης της διοργάνωσης, αφού το Καμερούν λόγω σοβαρών πολιτικό-κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν τη χώρα με την άνοδο της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και καθυστερήσεων στην κατασκευή γηπέδων, αποσύρθηκε, με την Αίγυπτο να παίρνει τη σκυτάλη. Όσο μακρινό κι αν ακούγεται το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια διοργάνωσης της οποίας οι συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές είναι το 'αίμα' του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συλλόγων.

Ρίχνοντας μια ματιά στα ρόστερ ομάδων όπως το Μαρόκο, η Τυνησία, η Νιγηρία, η Γκάνα και η Αλγερία, εντοπίζουμε αρκετές γνωστές 'υπογραφές' παικτών σε συλλόγους σημαντικών πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Για παράδειγμα, εκτός από την παρουσία σούπερ σταρ όπως ο Σάλαχ της Αιγύπτου, στο ρόστερ της Γκάνας, βλέπουμε τους Τζον Μπογιε (Μετς), Λορένς Ατι-Ζιζί (Σοσό), Μπαμπά Ραμαν (Ρεμς), τους Τζορνταν Αγιου (Κρίσταλ Πάλας), Κριστιάν Ατσού (Νιουκάστλ) και Αντι Γιαντόμ (Ρέντινγκ), ενώ και στο Καμερούν - μεταξύ πολλών άλλων- συναντάμε μια 'ευρωπαϊκή' γραμμή κρούσης, με τον Τσούπο Μοτίνγκ της Παρί, τους Εν`Τζιε - Μπαοκάν από Μαρσέιγ και Ανζερ αντίστοιχα αλλά και τον 'δικό μας' Ολιβιέ Μπουμάλ του Πανιωνίου.

Κάθε αγώνας στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής προσφέρεται για πονταρίσματα με εντυπωσιακά αβαντάζ, με έμφαση στις προαναφερθείσες ομάδες, που διαθέτουν ‘κέρβερους’ στην επίθεση και μάλλον, ‘γυάλινες’ άμυνες. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής είναι μια διοργάνωση που κρύβει στον πυρήνα τους δυνατούς παίκτες από ανταγωνιστικά πρωταθλήματα όπως αυτό της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Αγγλίας, άρα το μόνο βέβαιο είναι ότι θα δούμε αναμετρήσεις πλούσιες σε θεαματικές στιγμές και το κυριότερο: Γκολ!

Στα ειδικά στοιχήματα που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, μπορείς να εντοπίσεις πονταρίσματα που αναφέρονται στην κατάταξη των ομάδων στη φάση των ομίλων. Στεκόμαστε με ιδιαίτερη προσοχή σε γκρουπ όπως το τρίτο (με Σενεγάλη- Αλγερία- Κένυα) και το τέταρτο (με Μαρόκο και Ακτή Ελεφαντοστού-Νότια Αφρική) όπου μπορούν να ανατρεπτικά αποτελέσματα και πραγματικές τιτανομαχίες.ανάμεσα σε φαβορί και αουτσάιντερ για 1η-2η-3η θέση. Ομάδες όπως η Ακτη Ελεφαντοστού των Οριέ (Τότεναμ), Κεσσιέ (Μίλαν), Κορνέ (Λυόν), Ζαχά (Κρίσταλ Πάλας) και το Μαρόκο των wonderkids Ζάγιες- Μαζραουί (Άγιαξ) μπορούν να κάνουν την έκπληξη και από υπολογίσιμες ‘δεύτερες’ να αναβαθμιστούν σε φαβορί, αγγίζοντας ως και τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Βρες τώρα τα σχετικά ειδικά στοιχήματα στα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ. To Κύπελλο Εθνών Νοτίου Αφρικής αλλά και το Copa America που εξελίσσεται ήδη με αναπάντεχα αποτελέσματα, αποτελούν τις βάσεις για ένα συναρπαστικό στοιχηματικό καλοκαίρι. Ενημερώσου εδώ για τα ειδικά στοιχήματα που προσφέρει το Πάμε Στοίχημα στα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ αλλά και για την πληθώρα επιλογών online πονταρισμάτων. Το καλοκαίρι είναι εδώ και η μαγική λέξη για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, είναι "Over".

News 24/7

24MEDIA NETWORK