Λέγκια-Ατρόμητος: Δοκάρι και Ρισβάνης βάζουν 'φωτιά' στο Περιστέρι

Ο Σπύρος Ρισβάνης και τα δοκάρια κράτησαν όρθιο τον Ατρόμητο στην Πολωνία (0-0) και η ρεβάνς με τη Λέγκια στο Περιστέρι αποκτά χαρακτήρα 'τελικού'.

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Λέγκια - Ατρόμητος για τον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League 2019-2020 στη Βαρσοβία, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Λέγκια - Ατρόμητος για τον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League 2019-2020 στη Βαρσοβία, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου γνώριζε μέρες πριν την ενδεκάδα και στο σύστημα που θα κατέβαζε. Η Λέγκια δεν ήταν Ντουνάισκα Στρέντα. Εκτός από την ευκολία της προφοράς του ονόματος, ήταν δύο 'σκαλιά' πιο πάνω. Άρα ο Ατρόμητος αυτήν τη φορά θα είχε διαφορετικό ρόλο στον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League (0-0) και αυτός θα ήταν παθητικός.

Το 'παθητικός' δεν σημαίνει 'κλείνομαι πίσω'. Στο 1ο μέρος το κόλπο έπιασε. Με τους Κυριάκο Κιβρακίδη και Κλαρκ Ενσικουλού να μένουν εκτός αρχικού σχήματος και την ελληνική ομάδα πιο 'δεμένη' σε άμυνα και επίθεση, η ταχύτητα είχε χαθεί, αλλά η άμυνα είχε γίνει πιο σκληρή. Και με κορυφαίο τον Σπύρο Ρισβάνη, που έκοβε είτε χαμηλά είτε ψηλά, οι Περιστεριώτες δεν αντιμετώπισαν απολύτως κανένα πρόβλημα. Η Λέγκια είχε, όπως αναμενόταν, την κατοχή, αλλά φάσεις δεν έβγαζε.

Ό,τι δεν χτυπούσε στο δοκάρι το έπιανε ο Μέγιερι

Αντίθετα, στο 2ο ημίχρονο τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν, όσον αφορά στις ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι απείλησαν τον Μπάλας Μέγιερι κυρίως από στημένα. Τα δύο εξ αυτών ήταν οι μεγαλύτερες φάσεις της Λέγκια, με ισάριθμα δοκάρια. Το πρώτο στο 50' σε φάουλ του Άρβιντας Νοβίκοβας (με τον Μέγιερι να ακουμπά την μπάλα τόσο όσο) και το δεύτερο στο 74', αυτήν τη φορά σε φάουλ του Καρλίτος. Η τρίτη ευκαιρία δεν ήταν η 'φαρμακερή' για τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Αναστασίου πήγε να την πατήσει από τον Λουκίνιας, ωστόσο ο Βραζιλιάνος επιθετικός είδε τον γκολκίπερ του Ατρομήτου να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση σε κοντινό σουτ.

Ο Ατρόμητος, πάντως, το 0-0 το πήρε. Μπορεί να ήρθε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα με κορυφαίο τον Ρισβάνη και Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου στον Μέγιερι, μπορεί η γενικότερη εικόνα να μην ικανοποίησε, αλλά οι Περιστεριώτες έχουν τη ρεβάνς 'σπίτι' τους. Εκεί, βέβαια, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά όπως διαφορετική θα (πρέπει) να είναι και η αντιμετώπιση του αγώνα από τον Ατρόμητο. Τώρα, θα πρέπει αυτός να γίνει Λέγκια και να επιβάλλει το παιχνίδι του. Δύο κλικ παραπάνω στην απόδοση για να πιάσει την πολωνική ομάδα.

Η ώρα για την Premier League 2019-2020 έφτασε και το Contra.gr ετοίμασε ένα special podcast για να υποδεχθεί τη νέα σεζόν, μετά από μία χρονιά απόλυτης κυριαρχίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Γιώργος Περπερίδης και Κώστας Μπράτσος προσφέρουν τα προγνωστικά τους για την μάχη του τίτλου και του υποβιβασμού, ενώ δεν παραλείπουν να φτιάξουν την ενδεκάδα τους στο Fantasy Premier League τουρνουά από το Stoiximan.gr με εγγυημένα χρηματικά έπαθλα αξίας 250.000 ευρώ*!


News 24/7

24MEDIA NETWORK