Ο Γκουαρντιόλα κρατά ισορροπίες με Κανσέλο, αλλά το αμαρτωλό παρελθόν του Πορτογάλου έχει ραγίσει το γυαλί

Ο Καταλανός τεχνικός γνωρίζει από πρώτο χέρι πως η ποιότητα από μόνη της δεν είναι αρκετή.

Barcelona's Joao Cancelo celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League, round of 16, second leg soccer match between Barcelona and SSC Napoli at the Olympic Lluis Companys stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, March 12, 2024. (AP Photo/Emilio Morenatti)
(AP Photo/Emilio Morenatti) AP

Μερικές δηλώσεις του Γκουαρντιόλα ήταν αρκετές προκειμένου να "ανάψουν" σενάρια επιστροφής του Ζοάο Κανσέλο στην Μάντσεστερ Σίτι. Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα τείνει να διαφέρει από τα σημαντικά.

Ο Πορτογάλος μπακ έχει να αγωνιστεί από τον Ιανουάριο του 2023 με τα χρώματα της Μάντσεστερ Σίτι. Είχε προηγηθεί ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στις δύο πλευρές και ύστερα ο παίκτης δόθηκε με την μορφή δανεισμού αρχικά στην Μπάγερν και έπειτα στην Μπαρτσελόνα. Έκτοτε από την πλευρά του ο Κανσέλο "έριξε το γάντι" στον πρώην προπονητή του, ωστόσο ο Πεπ δεν ανταπέδωσε τα πυρά.

«Θα το δούμε στο τέλος της σεζόν», δήλωσε ο Γκουαρδιόλα σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε αν ο Κανσέλο έχει μέλλον στον σύλλογο.

Να επισημανθεί δεν είναι λίγες οι φορές που ο Κανσέλο προκάλεσε αναταράξεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Σίτι. Αμέσως μετά την απόκτησή του από τη Γιουβέντους το 2019, ο Πορτογάλος απείλησε να φύγει από τον σύλλογο, αφού ο Γκουαρντιόλα προτιμούσε τον Κάιλ Γουόκερ για το δεξί άκρο της άμυνας. Το 2020, ο αθλητικός διευθυντής προσπάθησε να πείσει τον παίκτη να συμμετάσχει περισσότερο στις προπονήσεις, ενώ στα τέλη του 2022, ο Κανσέλο δεν πρόσεχε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της ομάδας και φέρεται να άρχισε να ακούει μουσική στα ακουστικά του, την ώρα που ο Γκουαρντιόλα μιλούσε.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι γνωστό πως ο καταλανός τεχνικός δεν τις δέχεται και εύλογα πιστεύεται από αρκετούς ο παίκτης της Μπαρτσελόνα πολύ δύσκολα θα γυρίσει το χαρτί. Ο ίδιος μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα όμως δεν θα είναι τόσο απλό.

Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα της Μπαρτσελόνα, ο Πορτογάλος έχει συμβόλαιο με τη Σίτι μέχρι το 2027, έχοντας υπογράψει ένα μεγάλο συμβόλαιο το 2022. Το συμβόλαιο δανεισμού του Πορτογάλου με την Μπαρτσελόνα λήγει στο τέλος αυτής της περιόδου και είναι πιθανό να μείνει χωρίς εναλλακτικές αν δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν οι "Μπλαουγκράνα".

Διαβάστε περισσότερα

Ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα, η Μάντσεστερ Σίτι οφείλει απλά να οδηγήσει ευθεία χωρίς να... βαρέσει "κανονιά" το λάστιχο

Ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα, η Μάντσεστερ Σίτι οφείλει απλά να οδηγήσει ευθεία χωρίς να... βαρέσει "κανονιά" το λάστιχο

News 24/7

24MEDIA NETWORK