Ο Ορφανός για το ντόπινγκ

Ο Ορφανός για το ντόπινγκ
Παρέμβαση στο θέμα καταπολέμησης του ντόπινγκ έκανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γίνεται στο Λίβερπουλ.

Ο κ. Ορφανός, αφού αρχικά εγκωμίασε την παρουσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, τόνισε ότι:

"Κοινός στόχος είναι η καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών από τους αθλητές. Όμως, για να καταπολεμηθεί το ντόπινγκ χρειάζεται συγκροτημένη προσπάθεια και σε αυτή τη Σύνοδο δοκιμάζεται η αξιοπιστία της όλης διαδικασίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε την παραμικρή ρωγμή, ώστε να μπορούν να ξεφεύγουν αυτοί που χρησιμοποιούν απαγορευμένες ουσίες. Έχουμε υποχρέωση να ακολουθούμε μια διαδικασία που θα αυξήσει την αξιοπιστία, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά όλων των αθλημάτων.

Γι’ αυτό ακριβώς το σκοπό, τον περασμένο Δεκέμβριο στη Συνδιάσκεψη των Υπουργών που έγινε στη Βουλιαγμένη ετοιμάσαμε ένα κείμενο, που στείλαμε στην ΟΥΝΕΣΚΟ. Ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δημοφιλές, όμως υπάρχουν και άλλα αθλήματα, στα οποία πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας.

Επιθυμούμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλες τις Διεθνείς Ομοσπονδίες, πρέπει όμως να είμαστε σκληροί και να μην επιτρέπουμε σε κανένα να διαφεύγει από τον έλεγχο. Η Ελλάδα ψηφίζει όλες τις παραγράφους που έχουν σχέση με την εκλογή του προέδρου και του αντιπροέδρου της WADA. Επίσης, θα υπογράψει την τελική σύμβαση για το ντόπινγκ, η οποία πρέπει να ισχύσει πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006 (Τορίνο)".

Τέλος, ο κ. Ορφανός υπενθύμισε στους παρευρισκομένους Υπουργούς Αθλητισμού ότι η Ελλάδα πέρασε Νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύεται η χορήγηση, παντός είδους ουσιών, σε ιδιωτικά γυμναστήρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK