ΟΑ 2016: Στη "μάχη" το Λος Αντζελες

ΟΑ 2016: Στη "μάχη" το Λος Αντζελες
Η πρώτη πόλη που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 είναι το Λος Αντζελες. Η "Πόλη των Αγγέλων", στην οποία έχει διοργανωθεί άλλες δύο φορές (1932, 1984) το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου διεκδικεί το προνόμιο να γίνει η μοναδική πόλη η οποία θα φιλοξενήσει τους Αγώνες για τρίτη φορά.

"Θέλουμε την Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή να γνωρίζει ότι θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Αντζελες. Θα τους κυνηγήσουμε με ολυμπιακή αποφασιστικότητα", δήλωσε ο Μπάρι Σάντερς, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Νότιας Καλιφόρνιας.

Μάλιστα, ο Σάντερς τόνισε ότι δεν πρόκειται η ανάληψη των Αγώνων να επιβαρύνει τους φορολογούμενους της Πολιτείας: " Υποσχόμαστε η υποψηφιότητά μας δεν θα δημιουργήσει προβλήματα σε σχέση με την προηγούμενη φορά".

Ενδιαφέρον για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 έχουν δείξει και το Σικάγο, το Σαν Φραντσίσκο και η Ουάσιγκτον. Η Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένεται να πάρει την απόφασή της σχετικά με το ποια πόλη θα την εκπροσωπήσει το 2007, ενώ η εκλογή της ΔΟΕ θα γίνει το 2009.

News 24/7

24MEDIA NETWORK