Πινγκ Πονγκ:Επελέγησαν τα ζεύγη

Πινγκ Πονγκ:Επελέγησαν τα ζεύγη
Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα με τον Παναγιώτη Γκιώνη στους άνδρες και η Χριστίνα Φίλη με την Κατερίνα Ντουλάκη στις γυναίκες, αποτελούν τις επιλογές της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στα αγωνίσματα του διπλού στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι στο Προολυμπιακό ευρωπαϊκό τουρνουά των διπλών, που θα γίνει 2-4 Απριλίου στη Γερμανία (Λουντβιχσχάφεν) θα μας εκπροσωπήσουν οι: Ντανιέλ Τσιόκας/Γιάννης Βλοτινός στους άνδρες και Μαρία Μοίρου/Αρχοντούλα Βολακάκη στις γυναίκες. Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής στο Προολυμπιακό ευρωπαϊκό τουρνουά έληγε σήμερα (Δευτέρα) και η Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. ανακοίνωσε ως όφειλε και τα ζευγάρια που είχε το δικαίωμα να επιλέξει για να πάρουν απευθείας μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όσον αφορά στους άνδρες, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (γεννήθηκε στις 08-03-72, είναι νούμερο 9 στην παγκόσμια κατάταξη και ανήκει στη γαλλική Μονπελιέ) και ο Παναγιώτης Γκιώνης (07-01-80, Νο 108, SMEC Mετς Γαλλίας) συγκροτούσαν έτσι κι αλλιώς δίδυμο από τη στιγμή που και οι δύο θα συμμετάσχουν στο απλό του Ολυμπιακού τουρνουά (ο πρώτος από την παγκόσμια λίστα, ο δεύτερος ως επιλογή της ομοσπονδίας). Είναι γνωστό ότι οι δύο αθλητές δεν αποτελούν κλασικό ζευγάρι, αλλά αν η Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. αποφάσιζε να στηριχτεί σε κάποιο άλλο διπλό (π.χ. Γκιώνης/Τσιόκας που παίζουν χρόνια μαζί) τότε η Ελλάδα θα έχανε το δικαίωμα να έχει απευθείας συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Αναγκαστικά θα έστελνε δύο ζευγάρια στο Προολυμπιακό με τον κίνδυνο ασφαλώς, ν αποκλειστούν και τα δύο. Όπως ήταν φυσικό λοιπόν, η Ομοσπονδία δεν πήρε κανένα ρίσκο κι αποφάσισε να διατηρήσει ως έχει το δίδυμο Κρεάνγκα/Γκιώνη, για το οποίο άλλωστε πιστεύει ότι έχει βάσιμες ελπίδες διάκρισης τον Αύγουστο.

Στις γυναίκες, αυτό που έπαιξε τον καταλυτικό ρόλο για την επιλογή είναι η επιθυμία της ομοσπονδίας να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερη αριθμητική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι, μετά τη Βολακάκη που θ αγωνιστεί απευθείας στο απλό, επελέγησαν δύο άλλες βασικές αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας για το διπλό. Η Κατερίνα Ντουλάκη γεννήθηκε στις 29-11-82, είναι νούμερο 274 στον κόσμο και αγωνίζεται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ταύρου, ενώ η Χριστίνα Φίλη γεννήθηκε στις 12-09-79, είναι νούμερο 372 στην παγκόσμια κατάταξη και ανήκει επίσης στο Π.Κ.Δ.Ταύρου.

Από το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης θα προκριθούν για την Αθήνα πέντε (5) διπλά στους άνδρες και ισάριθμα στις γυναίκες. Και καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο θα είναι το έργο των τεσσάρων διεθνών μας.

Ο Γιάννης Βλοτινός του Ολυμπιακού γεννήθηκε στη 01-12-71, είναι νούμερο 131 στον κόσμο και θα κυνηγήσει την παρθενική συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ντανιέλ Τσιόκας που δεν κατάφερε να προκριθεί στο απλό από το Προολυμπιακό του Λουξεμβούργου (τον Μάιο θα έχει μια τελευταία ευκαιρία στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό), γεννήθηκε στις 19-06-71, είναι νούμερο 77 στην παγκόσμια λίστα και αυτές τις ημέρες έκλεισε στη γαλλική Ναντ για να παίξει στον δεύτερο γύρο της Division 2. Η Μαρία Μοίρου που επίσης, συμμετείχε στο Προολυμπιακό του απλού, γεννήθηκε στις 13-05-77, είναι νούμερο 168 στον κόσμο και αγωνίζεται στον Α.Σ. Πέρα Αθηνών.

Η Αρχοντούλα Βολακάκη γεννήθηκε στις 28-06-79, είναι νούμερο 163 και ανήκει επίσης στον Α.Σ. Πέρα Αθηνών.

«ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΤΕΣΤ»

Απόλυτα πετυχημένο, χαρακτήρισαν οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας το sport event του Γαλατσίου που αποτέλεσε ταυτόχρονα και δοκιμαστική διοργάνωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Οργανωτικά η εκδήλωση άγγιξε για εμάς, το τέλειο. Φτάσαμε στο 95 με 96% αυτών που θέλαμε. Η Ε.ΦΟ.ΕΠ.Α. συνέβαλε τα μέγιστα, στο να γίνει μια διοργάνωση αντάξια του ονόματος και του επιπέδου ενός τουρνουά Προ Τουρ της παγκόσμιας ομοσπονδίας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος στάθηκε και στα εγκωμιαστικά σχόλια των επικεφαλής του Οργανισμού ΑΘΗΝΑ 2004 που ήταν συνδιοργανωτής του σπουδαίου τουρνουά.

Ο «ΑΘΗΝΑ 2004» πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την Ομοσπονδία, η οποία απέδειξε ότι μπορεί να διοργανώσει υψηλού επιπέδου αγώνες. Η κυρία Αγγελοπούλου, όπως και οι κύριοι Σίμιτσεκ και Καπράλος μάς είπαν ότι η οργάνωση τίμησε τη χώρα μας και χάρηκαν που φέραμε σε πέρας αγώνες με μεγάλες απαιτήσεις. Επίσης, οι παρατηρήσεις που μας έγιναν από την παγκόσμια ομοσπονδία -που έκρινε τη διοργάνωση και ως τουρνουά Προ Τουρ και ως τεστ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες- ήταν ασήμαντες και επουσιώδεις. Τα όποια μικροπροβλήματα, που έχουν να κάνουν με την κατασκευή, θα τα δούμε, θα τα μελετήσουμε και θα είμαστε πανέτοιμοι για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Διευθυντής αθλήματος του 2004, Γιώργος Σελινιωτάκης, ήταν καθημερινά στο Γαλάτσι και πρόσφερε υπηρεσίες, παρότι βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάρρωσης και απουσιάζει από τα καθήκοντά του. Το σχόλιό του για την οργάνωση του «Hellas Pro Tour Open» ήταν το εξής:

«Το τεστ ήταν πολύ καλό. Οι αγώνες κύλησαν μέσα στο πρόγραμμα, ο σχεδιασμός ήταν καλός, η εκτέλεση άριστη και με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, θα λυθούν και ορισμένα μικρά προβλήματα που υπήρξαν. Ευελπιστούμε ότι αφού ολοκληρωθούν έγκαιρα τα πάντα, το άθλημα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες».

News 24/7

24MEDIA NETWORK