Πυγμαχία: Αισιοδοξία ενόψει Κροατίας

Πυγμαχία: Αισιοδοξία ενόψει Κροατίας

Με όνειρα, αλλά συγκρατημένη αισιοδοξία, αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης (18/02), η ελληνική αποστολή με τελικό προορισμό την Κροατία, όπου θα φιλοξενηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας (19-29/02). Η διοργάνωση αποτελεί παράλληλα και προ-ολυμπιακό τουρνουά, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, κάτι που σημαίνει, ότι σε κάθε κατηγορία, οι τέσσερις πρώτοι, παίρνουν ονομαστική πρόκριση για το ...ραντεβού του Αυγούστου.

Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια χώρα, έχει ήδη πάρει έξι θέσεις, ωστόσο, οι δέκα πυγμάχοι μας που πάνε στην Κροατία στοχεύουν στο να αυξήσουν αυτές τις θέσεις.
"Έχουμε έξι θέσεις, αν τελικά τις κάνουμε οκτώ ή εννιά θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι", δηλώνει ο Κουβανός εθνικός προπονητής, Πίο Εφραΐν Μαρτίνεθ Σίλβα.

Η ελληνική πυγμαχία ψάχνει ακόμα το...μπαμ και ο Κουβανός πιστεύει ότι στην Κροατία μπορούμε να το περιμένουμε:
"Έχουμε δυνατότητες με δύο - τρία παιδιά να διεκδικήσουμε ακόμα και μετάλλιο. Δουλέψαμε πολύ, κάναμε καλή προετοιμασία με τους Ρουμάνους και πιστεύω ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα. Βέβαια, το 80% εξαρτάται από την κλήρωση". Η αισιοδοξία του Εφραΐν Μαρτίνεθ πηγάζει από το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και το γεγονός ότι..."πλέον τα παιδιά ανεβαίνουν στο ρινγκ και λένε πάμε για τη νίκη και όχι για να αντέξουν τέσσερις γύρους".

Η ελληνική αποστολή:

Θοδωρής Κοντοζίδης (51κ., Εθνικός Κοζάνης)
Γιάννης Μονοκάνδυλος (54κ., Απόλλων Καλαμαριάς)
Οδυσσέας Σαρίδης (57κ., Πανελλήνιος)
Μάριος Καπερώνης (60κ., ΕΑ Πατρών)
Γκεβόργκ Γκαλστιάν (64κ., ΠΑΟΚ)
Θοδωρής Κοτάκος (69κ., Παναθηναϊκός)
Γιώργος Γαζής (75κ., Εθνικός Κοζάνης)
Ηλίας Παυλίδης (81κ., ΠΑΟΚ)
Σπύρος Κλαδούχας (91κ., Παναθηναϊκός)
Θανάσης Σταυρούδης (+91κ., ΠΑΟΚ).








Την αποστολή συμπληρώνουν οι προπονητές Πανταζής Μαρκάκης και Βλαδίμηρος Ουρκουντίνοφ, ο διαιτητής Γιώργος Καούρης και ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής, Νίκος Παναγιωτόπουλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK