Πυγμαχία: Ετοιμη η Εθνική για Κροατία

Πυγμαχία: Ετοιμη η Εθνική για Κροατία

Δύο ημέρες απομένουν πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για την πόλη Πούλα της Κροατίας, όπου θα φιλοξενηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών (19-29/02), που αποτελεί παράλληλα και προ-ολυμπιακό τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από δέκα πυγμάχους, τρεις προπονητές, έναν διαιτητή και έναν συνοδό θα ταξιδέψει το πρωί της Τετάρτης, 18 Φεβρουαρίου, με προορισμό την Κροατία και στόχο την κατάκτηση μίας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων σε κάθε κατηγορία. Και αυτό γιατί, οι τέσσερις νικητές (χρυσός, ασημένιος και δύο χάλκινοι) εξασφαλίζουν μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αυγούστου. Έτσι, η Ελλάδα, που ως διοργανώτρια χώρα έχει ήδη έξι εξασφαλισμένες θέσεις (σε όποιες κατηγορίες επιθυμεί), θα επιδιώξει σε αυτή τη διοργάνωση να κερδίζει και κάποιες άλλες.

Οι δέκα πυγμάχοι που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό είναι οι: Θοδωρής Κοντοζίδης (51κ., Εθνικός Κοζάνης), Γιάννης Μονοκάνδυλος (54κ., Απόλλων Καλαμαριάς), Οδυσσέας Σαρίδης (57κ., Πανελλήνιος), Μάριος Καπερώνης (60κ., ΕΑ Πατρών), Γκεβόργκ Γκαλστιάν (64κ., ΠΑΟΚ), Θοδωρής Κοτάκος (69κ., Παναθηναϊκός), Γιώργος Γαζής (75κ., Εθνικός Κοζάνης), Ηλίας Παυλίδης (81κ., ΠΑΟΚ), Σπύρος Κλαδούχας (91κ., Παναθηναϊκός) και Θανάσης Σταυρούδης (+91κ., ΠΑΟΚ).

Μαζί τους θα είναι οι προπονητές Πίο Εφραΐν Μαρτίνεθ Σίλβα, Πανταζής Μαρκάκης και Βλαδίμηρος Ουρκουντίνοφ. Στην Κροατία θα ταξιδέψει και ο διαιτητής Γιώργος Καούρης, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα κερδιστούν κάποιες θέσεις για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού που θα φιλοξενήσει η χώρα μας τον Αύγουστο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γιώργου Γαζή: «Είμαστε έτοιμοι. Τόσο καιρό κάναμε σκληρές προπονήσεις για αυτό το σκοπό›. Οι πυγμάχοι μας θα προπονηθούν και αύριο, πρωί και απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά και την Τετάρτη το πρωί θα «πετάξουν› για την Κροατία.


Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Κροατίας. Ο Γιώργος Γαζής, η ευχάριστη έκπληξη στην κατηγορία των 75κ., στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, πιστεύει ότι με την απαραίτητη... συνδρομή και της «Θεάς Τύχης» μπορεί να επιστρέψει από την Κροατία ακόμα και με μετάλλιο.

«Η προετοιμασία που κάναμε στην Ρουμανία ήταν πολύ καλή και ήταν πραγματικά ότι χρειαζόμασταν, ενόψει και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δουλέψαμε πολύ στον τομέα της φυσικής κατάστασης, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν σε υψόμετρο 1.300 μέτρων. Έκανα προπονήσεις μαζί με τον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Σίδνει στα 75κ., τον Ρουμάνο Σιμεόν και πραγματικά έμαθα πολλά και χρήσιμα πράγματα σε θέματα τακτικής. Είμαι έτοιμος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι με μια καλή κλήρωση μπορώ να φθάσω και στην διάκριση, που σημαίνει η κατάκτηση ενός μεταλλίου, το οποίο θα μου χαρίσει αυτόματα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» κατέληξε ο Γαζής.

Το τελευταίο διάστημα η ελληνική πυγμαχία έχει ταλαιπωρηθεί από τις υποθέσεις ντόπινγκ αθλητών της Εθνικής ομάδας. Ο Γαζής πιστεύει ότι οι αθλητές χρησιμοποιούν απαγορευμένες ουσίες εν γνώσει τους:

«Αυτές τις ουσίες δεν τις δίνει κάποιος με τον καφέ ή με την πορτοκαλάδα. Χορηγούνται στους αθλητές εν γνώσει τους και αυτοί πλέον παίρνουν το ανάλογο ρίσκο. Ξέρουν τις επιπτώσεις των συγκεκριμένων ουσιών και απλώς ρισκάρουν...» κατέληξε ο πρωταθλητής στα 75κ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK