Συνάντηση Καραμανλή-Ορφανού

Συνάντηση Καραμανλή-Ορφανού
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε την Πέμπτη ο Γιώργος Ορφανός, με σκοπό την συζήτηση όλων των θεμάτων που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό. Σε αυτά, βέβαια, ήταν και η υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Euro2012, ενώ όπως τόνισε ο κ.Ορφανός δεν έγινε συζήτηση για το πριμ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, αλλά και για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε:

"Κάναμε μία ανασκόπηση της πορείας του Ελληνικού Αθλητισμού, τους τελευταίους 18 μήνες, τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της βίας, την οικονομική εξυγίανση. Εκείνο, το οποίο αποτιμήσαμε είναι ο θετικός τους χαρακτήρας. Συζητήσαμε για το ξεκίνημα των νέων πρωταθλημάτων. Κυρίαρχο στοιχείο είναι ότι αυτή η προσπάθεια η οποία ξεκίνησε, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Σαφέστατα βασικός μας στόχος είναι, με κάθε τρόπο, να γυρίσουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα και να γίνει ένα βήμα παραπάνω, να φέρουμε και καινούργιους".

"Η υποψηφιότητα για το Euro2012 πάει καλά. Έχουμε καταθέσει έναν εξαιρετικό φάκελο. Υπήρξε μία θαυμάσια συνεργασία με τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ κ. Κομνηνό".
"Δεν μιλήσαμε για την ένταξη των ομάδων στο Στοίχημα. Αυτό είναι λυμένο θέμα. Έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Αλογοσκούφη από τις ΗΠΑ, θα συνυπογράψουμε την κοινή Υπουργική απόφαση, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Το περιεχόμενο της απόφασης ανακοινώθηκε, όταν έγινε η τελευταία συνάντησή μας, σχετικά με το ποιοι μπορούν να έχουν τους επιμέρους ρόλους, είτε ανήκουν στη διοίκηση μίας ομάδας, ή στο μετοχολόγιο, είτε στην εταιρία, που διεξάγει το Στοίχημα".

"Μιλήσαμε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που αφορά τα ονομαστικά εισιτήρια. Γνωρίζετε ότι μετά την ψήφιση του Ν. 3372, τον προηγούμενο Ιούνιο, ο οποίος δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ αρχές Ιουλίου, έχουμε αποστείλει στην Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως είχαμε δεσμευτεί στη Βουλή, την καινούργια Υπουργική απόφαση. Περιμένουμε την απάντησή της, ώστε να προχωρήσουμε πλέον στην πράξη της εφαρμογής των σχετικών διατάξεων".

"Εκείνο το οποίο προχωρούμε εμείς είναι οι διαδικασίες ενημέρωσης της ΦΙΦΑ για τις θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, σε σχέση με την αυτόνομη λειτουργία του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Κάτι, το οποίο ούτως ή άλλως, εμπεριέχεται στις δικές μας απαντήσεις και βέβαια με την βασική πρόσθετη φράση, ότι όλα αυτά θα είναι στο πλαίσιο της Ελληνικής νομοθεσίας".
"Εκείνο το οποίο θα ήθελα να πω είναι ότι υπάρχει μία απόφαση, πρόσφατη, του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έχει να κάνει με την έγκριση κάποιων τροποποιήσεων του καταστατικού της ΕΠΟ. Μέσα σε αυτές υπήρχε και μία, που έλεγε ότι σύμφωνα με τις εντολές που έχουν από τη ΦΙΦΑ, δε θα έχει το δικαίωμα κανείς από τους εμπλεκόμενους, στο αθλητικό σύστημα, να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Με την απόφαση λοιπόν, που εξέδωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, εγκρίνονται όλες οι τροποποιήσεις, πλην της συγκεκριμένης. Και αυτό διότι αντίκειται στο άρθρο 20 του Συντάγματος, που επιτρέπει στον κάθε Έλληνα πολίτη να έχει το δικαίωμα προσφυγής στα δικαστήρια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK