Τζούντο: Πενθήμερο καμπ στην Γαλλία

Τζούντο: Πενθήμερο καμπ στην Γαλλία
Πενθήμερο καμπ προετοιμασίας, πραγματοποιεί από χθες στη Γαλλία, η εθνική μας ομάδα τζούντο των ανδρών, αποτελούμενη από τους Ρεβάζ Ζιντιρίδη, Λαυρέντη Αλεξανίδη, Ταριέλ Ζιντιρίδη, Διονύση Ηλιάδη, Βασίλη Ηλιάδη, Θανάση Γράψα, Γκεόργκι Βαζαγκασβίλι, Ηλία Ηλιάδη του Μιρμάν και Ηλία Ηλιάδη του Νίκου. Την ελληνική αποστολή συμπληρώνει και η Μαρία Καραγιαννοπούλου, η οποία το Σαββατοκύριακο πήρε μέρος στο διεθνές τουρνουά του Παρισιού, όπου η χώρα μας πανηγύρισε ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Ηλία Ηλιάδη του Νίκου στην κατηγορία των -81 κιλών. Ενα μετάλλιο, που όπως τονίζει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Ηλιάδης, θα ήταν χρυσό εφόσον το τουρνουά γινόταν σε κάποια άλλη χώρα.

«Αν αναλογιστεί κανείς, ότι οι Γάλλοι αθλητές είχαν προνομιακή αντιμετώπιση, τότε καταλαβαίνει κανείς, γιατί η εθνική μας περιορίστηκε σε ένα μόλις μετάλλιο και αυτό χάλκινο. Αδικηθήκαμε κατάφωρα, όταν βρεθήκαμε στο τατάμι με ντόπιους αθλητές, γι` αυτό ακριβώς και υπάρχει η σχετική πικρία στην ελληνική ομάδα. Βέβαια, όλοι εμείς, βαθιά μέσα μας, ξέρουμε ότι ο Ηλίας πήρε το χρυσό, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως έτσι χρυσώνουμε το χάπι για ότι συνέβη›, είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος, αναφερόμενος στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, έδειξε να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένος.

«Ποτέ ένας προπονητής δεν είναι ικανοποιημένος. Ακόμη και αν ο αθλητής του είναι στο πρώτο σκαλί του βάθρου, πάλι θέλει το κάτι παραπάνω. Αυτό ακριβώς μπορούσαμε να κάνουμε στο Παρίσι, παρά την άδικη αντιμετώπιση που είχαμε απέναντι στους Γάλλους αθλητές›, είπε ο Ηλιάδης, ο οποίος από χθες έχει στη διάθεσή του τον «χάλκινο› Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Γκεόργκι Βαζαγκασβίλι, ο οποίος φαίνεται να ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

«Από θέμα υγείας ο Γκεόργκι είναι πολύ καλά. Δεν γνωρίζω πως είναι και από θέμα φυσικής κατάστασης, αν και χθες, φάνηκε ιδιαίτερα δυνατός στο τεστ όπου πήρε μέρος.

(*) Αφιέρωμα μιας ώρας στο ελληνικό τζούντο, είχε η γαλλική τηλεόραση. Στη σχετική παρουσίαση, υπήρχαν δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Νίκου Ηλιάδη, σχετικά με το επίπεδο του αθλήματος στη χώρα μας, το προπονητικό πρόγραμμα που ακολουθούν οι Ελληνες κ.α.

News 24/7

24MEDIA NETWORK