Τζούντο: Στους "4" του Παρισίου ο Ηλιάδης

Τζούντο: Στους "4" του Παρισίου ο Ηλιάδης
Σε τροχιά χρυσού μεταλλίου βρίσκεται ο Ηλίας Ηλιάδης του Νίκου, στο πανίσχυρο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στο Παρίσι. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, στην κατηγορία των -81 κιλών, όπου μετέχουν συνολικά 51 αθλητές, πέτυχε στη σειρά τέσσερις νίκες και συγκεκριμένα επί του Ιταλού Ρομπέρτο Μελόνι, του Βρετανού Τόμας Κάζινς, του Αρμένιου Αλμπέρτ Μανασιάν και του Γάλλου Σίλβιο Αντιγκερί και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί όπου θ` αντιμετωπίσει τον Γάλλο Αντονι Ροντρίγκεζ, με στόχο την κατάληψη της θέσης που οδηγεί στον τελικό της κατηγορίας.

Μια θέση στο βάθρο και συγκεκριμένα στο τρίτο σκαλί, διεκδικεί όμως και ο Ρεβάζ Ζιντιρίδης στην κατηγοριά των -60 κιλών. Ο Ελληνας τζουντόκα, επικράτησε κατά σειρά του Ιταλού Τζιάνι Αλεσάντρο Καρελά και του Κορεάτη Ναμ-Σουκ Τσο, πριν γνωρίσει την ήττα από τον Γάλλο Μπαπτίστ Λερουά και «κατέβει› στα ρεπεσάζ όπου θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο.

Οι υπόλοιποι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες:

ΑΝΔΡΕΣ -60 κιλά (38 αθλητές):

Ο Λαυρέντης Αλεξανίδης πέρασε «μπάι› τον πρώτο γύρο ενώ στο δεύτερο έχασε από τον Αυστριακό Λούντβιγκ Πάισερ (3ος στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και «κατέβηκε› στα ρεπεσάζ όπου θ` αντιμετωπίσει τον Καμερουνέζο Ζαν Κλοντ Καμερούν. -66 κιλά (51 αθλητές): Ο Ταριέλ Ζιντιρίδης, στο β` γύρο ηττήθηκε από τον Ισπανό Οσκαρ Πένας και αποκλείστηκε.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ -48 κιλά (25 αθλήτριες):

Η Μαρία Καραγιαννοπούλου στον πρώτο γύρο έχασε από τη Γαλλίδα Φρεντερίκ Γιοσινέ, ενώ στα ρεπεσάζ επικράτησε της Βελγίδας Λιν Ντομ και τώρα καλείται ν` αντιμετωπίσει την Αλγερινή Σοράγια Χαντάντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK