Δανία: Το Smorrebrod το μεγαλύτερο outsider σνακ σε αυτό το Euro

Επόμενη στάση του ταξιδιού μας στα street food των 24 χωρών που συμμετέχουν στο EURO, η Δανία με ένα πεντανόστιμο Smorrebrod

Δανία: Το Smorrebrod το μεγαλύτερο outsider σνακ σε αυτό το Euro

Η Δανία έχει άλλη σχέση με το Euro. Μάλλον ο λόγος είναι το θαύμα 92 που για κάποιους είναι η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία της διοργάνωσης (για κάποιους άλλους είναι το δικό μας Euro). Τότε οι παίκτες της εθνικής Δανίας είχαν σηκωθεί από τις παραλίες για να πάνε να παίξουν αντικαθιστώντας την Γιουγκοσλαβία. Τελικά το σήκωσαν. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Smorrebrod.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Φέτος η Δανία δεν έχει εύκολο έργο στους ομίλους. Απέναντι σε Βέλγιο, Φινλανδία και Ρωσία, η πρόκριση δεν είναι δεδομένη. Θα πρέπει ο Σμάιχελ, ο Έρικσεν και ο Μπρέθγουεϊτ να παλέψουν πολύ για να πάρουν το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Όμως από μια ομάδα με τέτοιο μέταλλο και τέτοια ιστορία πρέπει να περιμένεις τα πάντα. Ανατροπές, εκπλήξεις και πάνω από όλα νίκες εκεί που δεν το περιμένεις. Ο Rex σίγουρα ξέρει καλύτερα που πρέπει να ποντάρουμε.

Δεν το έχεις με την κουζίνα; Σου φαίνεται δύσκολο να φτιάξεις το αγαπημένο street food των Δανών; Stoiximan και e-food σε έχουν καλυμμένο για τη διοργάνωση με προσφορά* γνωριμίας με efood εκπτωτικούς κωδικούς αξίας 5 ευρώ€!

Το ίδιο ακριβώς πράγμα συμβαίνει και με το Smorrebrod. Ίσως το έχουν στο DNA τους οι Δανοί πέρα από το Hygge, να εμφανίζονται κάπου που δεν τους υπολογίζει κανείς και να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Το Smorrebrod που λες είναι ένα open sandwich στην ουσία που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είναι το εθνικό street food των Δανών και αν εξαιρέσεις λίγα μικρά μυστικά που έχει στην παρασκευή του είναι και πανεύκολο.

Δανία: Το Smorrebrod το μεγαλύτερο outsider σνακ σε αυτό το Euro


Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου από τα Euro Street Food αλλά πάρτε μια γεύση από όλες τις συνταγές που ετοιμάσαμε για εσάς και επανερχόμαστε.

Ψωμί, γαρίδες, αυγό. Συνδυασμός που σκοτώνει. Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται το Smorrebrod.

Το Smorrebrod της Δανίας
Δανία: Το Smorrebrod το μεγαλύτερο outsider σνακ σε αυτό το Euro


Υλικά:

  • 7 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 φέτα ψωμί πλήρης σίκαλης
  • 1 αυγό βρασμένο μελάτο
  • 30 γρ. Βούτυρο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισό κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
  • Άνηθος

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι με νερό, λίγο ξύδι και αλάτι, μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει ελαφρώς, ρίχνουμε το αυγό μέσα και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και το βάζουμε σε νερό με πάγο. Ζεσταίνουμε το ψωμί, στους 200 βαθμούς στο φούρνο για 4-5 λεπτά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και πάπρικα καπνιστή. Αφού έχουν πάρει χρώμα οι γαρίδες και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε λίγο νερό και μια κουταλιά βούτυρο. Μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

Δανία: Το Smorrebrod το μεγαλύτερο outsider σνακ σε αυτό το Euro


Σερβίρουμε τις γαρίδες πάνω στο ψωμι, το αυγό κομμένο από πάνω και λίγες τούφες άνηθο.

Δανία: Το Smorrebrod το μεγαλύτερο outsider σνακ σε αυτό το Euro

Δεν ξέρω αν τελικά η Δανία θα καταφέρει να περάσει από τους ομίλους αλλά Smorrebrod θα τρώμε καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από 14/6 έως 20/06.

News 24/7

24MEDIA NETWORK