4 tips για να υιοθετήσεις το στιλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ

Yπάρχει λόγος που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θεωρείται από τους πιο καλοντυμένους άνδρες. Για την ακρίβεια, υπάρχουν τέσσερις πολύ διακριτοί λόγοι.

4 tips για να υιοθετήσεις το στιλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ
JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

Είναι κάτι σαν 'fashion wizard'. Με μαγικό τρόπο, 'σκοράρει' ένα κουλ και στιλάτο look, κάθε φορά. Πώς τα καταφέρνει; Μπορεί να νομίζεις ότι ο παράγοντας 'hotness' που κάνει όλες τις γυναίκες να λιποθυμούν στο άκουσμά του ονόματός του, να είναι ο βασικός λόγος που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι τα ρούχα που φοράει, αναδεικνύονται λόγω αυτού, αλλά δεν είναι ο μόνος.

Σαν γυναίκα, σε σιγουρεύω ότι δεν είναι μόνο αυτό. Σαν fashion editor, επιβεβαιώνω ότι είναι και η αισθητική που προβάλλει μέσα από τις εμφανίσεις του. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Άγγλος πρώην ποδοσφαιριστής μπορεί να έγινε γνωστός λόγω των δεξιοτήτων του με την στρογγυλή θεά, αλλά αυτό που έκανε να μιλάνε όλοι, μα όλοι για εκείνον, ήταν η σχέση του με την γυναίκα του Βικτόρια, και φυσικά το στιλ του. Το αποτέλεσμα; Όλες οι γυναίκες να θέλουν να τον έχουν στο πλευρό τους και όλοι οι άντρες με μίσος να τον κοιτούν κάθε φορά που με μαεστρία καταφέρνει να κάνει ένα κοστούμι να δείχνει τόσο κουλ και τόσο σέξι πάνω του.

Θέλοντας όμως να αποφύγουμε στερεότυπα σαν τα παραπάνω, δηλώνοντας έτσι ελαφρά τη καρδία, ότι όλες οι γυναίκες τον θέλουν και ότι όλοι οι άντρες τον μισούν, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Αυτή που απλά, θέλει άνδρες και γυναίκες να τον θαυμάζουν, για την ιδιότητά του σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και για την αίσθηση του στιλ του.

Αν επικεντρωθούμε στις εμφανίσεις του, υπάρχουν σε όλες ένα κοινό χαρακτηριστικό: ο δυναμισμός. Να προέρχεται από την υψηλή αυτοπεποίθησή του; Από την ισχυρή παρουσία της γυναίκας που έχει δίπλα του; Όπως και να έχει, και είτε το 'παίζει', είτε όχι, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ εκπέμπει ακριβώς αυτό, κάθε φορά μέσα από τις εμφανίσεις του.

Με αφορμή, λοιπόν, τα 44α γενέθλιά του (τα έκλεισε χθες, 2/5) είπαμε να εξετάσουμε καλύτερα το στιλ του και να δούμε τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο αβίαστα κουλ, ώστε να θεωρείται τελικά και ένα από τα μεγαλύτερα male style icons.

Με τα 4 παρακάτω tips θα μπορέσεις να υιοθετήσεις κι εσύ το στιλ του. Από τη στιγμή που θα διαβάσεις τις προτάσεις μας, είναι θέμα χρόνου να το καταφέρεις.

1. Το κοστούμι είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός του

4 tips για να υιοθετήσεις το στιλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ
PHOTO BY ARTHUR MOLA/INVISION/AP,  GRANT POLLARD/INVISION/AP

Photo by Arthur Mola/Invision/AP, Grant Pollard/Invision/AP

Ένα κοστούμι είναι από τα χαρακτηριστικότερα looks του Ντέιβιντ Μπέκαμ και ένα που δεν αποχωρίζεται με τίποτα. Του προσθέτει αυτή την αβίαστη γοητεία που είναι πάντα παρούσα στα επίσημα ή μη looks του αθλητή.

Η άψογη εφαρμογή, η επιλογή αναπάντεχων αποχρώσεων (από τα κλασικά μαύρα και μπλε, μέχρι και τα ανοιχτόχρωμα μπεζ, λευκά και γκρι) είναι τα βασικά στοιχεία που κάνουν τις εμφανίσεις του με κοστούμι τόσο πετυχημένες.

2. Τα casual looks του είναι διαχρονικά

British footballer and model David Beckham poses for press at the launch event of new underwear range, for a Swedish high street chain on London's Regent's Street, Wednesday, Feb. 1, 2012. (AP Photo/Joel Ryan)
British footballer and model David Beckham poses for press at the launch event of new underwear range, for a Swedish high street chain on London's Regent's Street, Wednesday, Feb. 1, 2012. (AP Photo/Joel Ryan) AP PHOTO/JOEL RYAN

AP Photo/Joel Ryan

Αν και θεωρείται από τους πιο καλοντυμένους άνδρες της showbiz, οι casual εμφανίσεις του έχουν μια διαχρονικότητα. Ο συνδυασμός τζιν παντελόνι-Τ-shirt που συνδυάζει μποτάκια ή αθλητικά, δεν είναι πρωτοποριακός, αλλά είναι σίγουρα κλασικός και πάντα της μόδας. Είτε ανταλάσσει το Τ-shirt με ένα καρό πουκάμισο, είτε με ένα μονόχρωμο Τ-shirt και ζακέτα, οι καθημερινές του εμφανίσεις είναι διαχρονικές.

3. Τα αξεσουάρ είναι οι καλύτεροί του φίλοι

Former soccer player David Beckham watches during the first half of an NBA basketball game between the Los Angeles Lakers and the Memphis Grizzlies, Sunday, April 2, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Former soccer player David Beckham watches during the first half of an NBA basketball game between the Los Angeles Lakers and the Memphis Grizzlies, Sunday, April 2, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP PHOTO/MARK J. TERRILL

AP Photo/Mark J. Terrill

Ο David Beckham καταλαβαίνει τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα αξεσουάρ στις εμφανίσεις ανδρών και γυναικών. Γι' αυτό και ένα αξεσουάρ είναι πάντα μέρος ενός συνόλου του. Είτε πρόκειται για μια εντυπωσιακή γραβάτα, ένα καπέλο, ένα ζευγάρι ιδιαίτερα παπούτσια κτλ., ένα αξεσουάρ ολοκληρώνει πάντα τα looks του, πράγμα που τον κάνει να ξεχωρίζει από το πλήθος.

4. Το μαύρο είναι η 'αδυναμία' του

David Beckham poses at the Beckham for Belstaff collection during Fashion Week, Tuesday, Sept. 9, 2014, in New York. (AP Photo/John Minchillo)
David Beckham poses at the Beckham for Belstaff collection during Fashion Week, Tuesday, Sept. 9, 2014, in New York. (AP Photo/John Minchillo) AP PHOTO/MARK J. TERRILL

AP Photo/John Minchillo

Όταν θέλει να κάνει μια λίγο πιο 'καλή' εμφάνιση -που να μην είναι ούτε πολύ casual, ούτε πολύ επίσημη-, ο Μπέκαμ στρέφεται στην δύναμη των μαύρων ρούχων για να του προσφέρει αυτή την τέλεια ισορροπία στο look του.

Ένα μαύρο σύνολο είναι μια σίγουρη επιλογή που δεν θέλει πολύ σκέψη και που θα αποδώσει ένα στιλάτο look, τραβώντας τελικά όλα τα γυναικεία βλέμματα επάνω του.

Μη χάσετε το νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο! Οι δημοσιογράφοι του Contra.gr συζητούν για το αν η Μπαρτσελόνα έχει κλειδώσει ήδη το Champions League και αν ο Λουτσέσκου πρέπει να φύγει από φέτος στο εξωτερικό:

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP

News 24/7

24MEDIA NETWORK