Φινλανδία: Η σούπα με σολωμό δίνει πρόκριση στον τελικό

Επόμενη στάση του ταξιδιού μας στα street food των 24 χωρών που συμμετέχουν στο EURO, η Φινλανδία με μία διαφορετική σούπα με σολομό.

Φινλανδία: Η σούπα με σολωμό δίνει πρόκριση στον τελικό

Φινλανδία ίσον Λιτμάνεν και αν δεν συμμερίζεσαι αυτήν την άποψη τότε είσαι κάτω από 30 χρονών και κρίμα για σένα που δεν τον έχεις δει στο γήπεδο για να καταλάβεις τι εννοούμε. Το φοβερό όμως είναι ότι τα χρόνια που η εθνική ομάδα είχε στις τάξεις της τον σταρ του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα, δεν κατάφερε ποτέ να προκριθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Καμίας. Ούτε Euro ούτε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτή, λοιπόν, είναι η παρθενική της εμφάνιση σε μεγάλο τουρνουά, οπότε η πορεία της είναι λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη. Δεν περιμένεις μεγάλα πράγματα από την ομάδα που προκρίθηκε στη θέση μας, ωστόσο είναι σοβαρή, στιβαρή και αναμένεται να είναι δύσκολο αντίπαλος για τις Δανία, Ρωσία και Βέλγιο.

Δεν το έχεις με την κουζίνα; Σου φαίνεται δύσκολο να φτιάξεις το αγαπημένο street food των Φινλανδών; Stoiximan και e-food σε έχουν καλυμμένο για τη διοργάνωση με προσφορά* γνωριμίας με efood εκπτωτικούς κωδικούς αξίας 5 ευρώ€!

Μπορείς να περιμένεις όμως πολλά από την κουζίνα της, ειδικά αν είσαι λάτρης του καλού ψαριού. Η σούπα σολομού της Φινλανδίας, το lohikeitto όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι είναι ένα πεντανόστιμο και υγιεινό φαγητό που θα κάνει όσους λένε «ε ρε και να μην παίζει η Ελλάδα στο EURO να τους φτιάξουμε ένα σωστό βρώμικο», να αλλάξουν γνώμη.

Είναι το street food που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, όπως φυσικά και όλες τις υπόλοιπες συνταγές που ετοιμάσαμε για εσάς. Πάρτε μία γεύση και επανερχόμαστε.

Δες τώρα πώς θα φτιάξεις τη μαγική συνταγή.

Η σούπα σολομού της Φινλανδίας

Φινλανδία: Η σούπα με σολωμό δίνει πρόκριση στον τελικό


Υλικά:

  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 μεσαία πατάτα
  • Καπνιστό σολομό συσκευασμένο
  • 1 λεμόνι
  • 60 γρ. Βούτυρο
  • Ζωμό κοτόπουλο
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μαϊντανό
Φινλανδία: Η σούπα με σολωμό δίνει πρόκριση στον τελικό

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε λάδι και βούτυρο, αφού κόψουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια, πρώτα την πατάτα, μετά το καρότο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για μισή ώρα, προσθέτουμε λίγο λεμόνι και σερβίρουμε με τον σολομό μας και τα φύλλα του μαϊντανού.

Φινλανδία: Η σούπα με σολωμό δίνει πρόκριση στον τελικό

Δύσκολα η Φινλανδία θα κάνει τη διαφορά σε αυτό το Euro. Ας την κάνει τουλάχιστον ο σολωμός της.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από 14/6 έως 20/06.

News 24/7

24MEDIA NETWORK