Γιατί ο ΛεΜπρον Τζέιμς φοράει συνέχεια στενά παντελόνια;

Ο ΛεΜπρόν έχει εμμονή με τα στενά παντελόνια και προσπαθούμε να βρούμε το γιατί.

Γιατί ο ΛεΜπρον Τζέιμς φοράει συνέχεια στενά παντελόνια;
ΑP PHOTO/ALEX GALLARDO

Δε μου αρέσουν τα κλισέ. Τα βαριέμαι φρικτά. Δηλαδή όταν κουβεντιάζω με ανθρώπους που ο λόγος τους είναι γεμάτος με στερεοτυπικές αντιλήψεις, μπορώ να γίνω ο πιο αντιπαθητικός άνθρωπος στον κόσμο. Ειδικά, όταν κάποιος μου μιλήσει για μόδα. Η no.1 fashion expert, με γνώσεις σαν της Anna Wintour, δεν είμαι αλλά πέντε-δέκα πράγματα μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι τα γνωρίζω. Όπως αναγνωρίζω το γεγονός ότι ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι στιλάτος. Και δεν ενδίδει σε κλισέ. Όσο κι αν είναι της μόδας το 'basketball style' -σε κάτι που έχουν βοηθήσει αρκετοί ράπερς παγκοσμίως ώστε να γίνει από τις μεγαλύτερες τάσεις στο ανδρικό ντύσιμο, ο ίδιος καταφέρνει να διαφοροποιηθεί. Ο παίκτης των Λέικερς, εντός και εκτός γηπέδου, έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να κάνει την παρουσία του αισθητή μέσα από τις εμφανίσεις τους.

Η βιομηχανία της μόδας, σαν ένας χώρος που λατρεύει να ανακαλύπτει νέες 'πηγές έμπνευσης' μέσα από το στιλ ανθρώπων που δεν είναι 'του χώρου', από την πρώτη κι όλας στιγμή αντιλήφθηκε την ικανότητα του Τζέιμς να δημιουργεί looks που μόνο αυτός μπορεί να υποστηρίξει με τόση ευκολία. Ναι, ξέρουμε ότι είναι κουλ, ξέρουμε ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να προσλάβει τον καλύτερο στιλίστα του κόσμου για να του 'φτιάξει' την εικόνα, αλλά ακόμη κι αν αυτό ισχύει, είναι το 'δε-με-νοιάζει-τι-λέει-ο-κόσμος' ύφος του, που πουλάει ό,τι κι αν φορέσει. Είναι αυτός εξάλλου κι ένας από τους λόγους που τα deals από τα sportswear brands εξακολουθούν να πέφτουν 'βροχή', βοηθώντας το κασέ του ν' ανεβαίνει όλο και πιο πολύ, όσο περνάει ο καιρός.

Ο παράγοντας 'respect' που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια από τους experts της μόδας είναι η επιβεβαίωση που χρειάζεται κανείς για να μπορεί να συνεχίσει να εκπροσωπεί τον εαυτό του μέσα από τις εμφανίσεις του, με τον πιο ειλικρινή τρόπο. Και επειδή αυτό είναι χαρακτηριστικό του στιλ του, καταλαβαίνεις την απορία μας όταν συνειδητοποιήσαμε το εξής: ο ΛεΜπρον φοράει στενά παντελόνια. Πραγματικά στενά παντελόνια. Σε τέτοιο βαθμό που συχνά μας θυμίζουν κολάν. Και ιδού το βασικότερό μας ερώτημα: γιατί;

Μετά από αρκετή αναζήτηση και μελετώντας τις εμφανίσεις του ταλαντούχου και, κατά τα άλλα, stylish μπασκετμπολίστα, εμείς δίνουμε τις δικές μας εξηγήσεις.

Θέλει να δείξει τα καινούργια του sneakers

Ο ΛεΜπρον έχει συνεργαστεί πολλές φορές με sportswear brands ενώ έχει σχεδιάσει τα δικά του αθλητικά παπούτσια. Φορώντας ένα στενό παντελόνι θα αναδείξει τα sneakers του καλύτερα. Τι πιο απλό απ' αυτό;

Του αρέσουν οι καινούργιες του κάλτσες

Ένα cropped και στενό παντελόνι είναι ο τέλειος τρόπος για να δείξει τις κάλτσες του όταν φοράει παντελόνι. Αγόρασε ένα καινούργιο ζευγάρι σε ένα fun σχέδιο και ήθελε να υπερηφανευτεί γι' αυτές. Κακό είναι;

Έκανε χθες 'πόδια' στο γυμναστήριο

Τα έχουμε δει τα βιντεάκια που ανεβάζει  στο Instagram, όταν κάνει γυμναστική και ενώ εμείς προτιμάμε να τρώμε μπέργκερ(ς) αντί για να γυμναζόμαστε, εκείνος καταφέρνει να αποκτήσει σώμα 'τούμπανο'. Τόση προσπάθεια, λοιπόν, τόσα squats και τόσο ιδρώτα που έχει χύσει και να μην μπορεί να δει ο κόσμος τον κόπο του; Φορώντας ένα στενό παντελόνι θα μπορέσει να δείξει τους τετρακέφαλους που με τόση δουλειά, έχει καταφέρει να αποκτήσει. Λογικό.

Θέλει να δει αν μπορεί να 'περάσει' μέχρι και το πιο περίεργο trend

Ο ΛεΜπρον είναι ένας ανθρώπους που ασκεί τρομερή επιρροή στον κόσμο, καταφέρνοντας να 'αγγίξει' μέχρι και τον χώρο της μόδας. Γνωρίζοντας ότι ό,τι φοράει ακολουθείται από πολλούς, θέλει να τεστάρει πόσο 'μακριά' μπορούν να φτάσουν οι followers του. Αν φοράει συνέχεια στενά παντελόνια και φόρμες θα κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι άνδρες του κόσμου; Μπορεί να κάνει τα στενά παντελόνια, trend; Το καλύτερο κοινωνικό πείραμα.

Θέλει να ξεφύγει από τα κλισέ

Ο Τζέιμς δεν είναι μόνο παίκτης του NBA αλλά και πρότυπο για πολλούς. Όταν πριν μερικά χρόνια, είχε στενέψει και κοντύνει την αθλητική στολή, ξεφεύγοντας από το 'baggy look' που είχε προηγουμένως, εμμέσως ήθελε να δείξει πώς οι στολές του μπάσκετ πρέπει να δείχνουν πιο 'κομψές', άρα και πιο επαγγελματικές. Λόγω του ότι το στιλ αρκετών Αφροαμερικανών μέχρι και σήμερα ταυτίζεται με τα oversized φούτερ και φαρδιά παντελόνια, αυτός ήταν ένας τρόπος για τον James ν' αλλάξει την αντίληψη του ότι οι μαύροι παίκτες φορούν μόνο φαρδιά ρούχα (εντός και εκτός γηπέδου), που προμοτάρουν μια πιο casual και λιγότερο 'επαγγελματική' παρουσία. Το να φοράει στενά παντελόνια ίσως να είναι και αυτός ένας τρόπος για να περάσει το μήνυμά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK