Γιατί οι σταρ του ποδοσφαίρου έχουν κόλλημα με τα σκουλαρίκια

Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Πογκμπά και πολλοί ακόμη ποδοσφαιριστές έχουν κάνει μόδα τα ανδρικά σκουλαρίκια και δεν τα αποχωρίζονται σχεδόν ποτέ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τιμάει τα σκουλαρίκια σε κάθε εμφάνισή του εκτός γηπέδου
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τιμάει τα σκουλαρίκια σε κάθε εμφάνισή του εκτός γηπέδου AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Οι άνδρες φορούσαν σκουλαρίκια από τότε που υπάρχει πολιτισμός. Τα ανδρικά σκουλαρίκια από νεφρίτη μάλιστα χρονολογούνται περίπου στα 3.000 χρόνια π.Χ. και έχουν βρεθεί σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στους αρχαίους χρόνους, οι άνδρες (κυρίως αριστοκρατικής καταγωγής) συνήθιζαν να φοράνε σκουλαρίκια σε περιοχές όπως η Ασσυρία και η Βαβυλώνα. Επίσης, οι Αζτέκοι πολεμιστές τα φορούσαν ως ένδειξη τιμής.

Μεταξύ των celebrities που τα τιμούν σήμερα και με το παραπάνω βρίσκονται και οι μεγάλοι σταρ του ποδοσφαίρου, οι οποίοι δεν κάνουν βήμα εκτός γηπέδου χωρίς το αγαπημένο τους ζευγάρι σκουλαρίκια. Μέχρι και πριν κάποια χρόνια, οι ποδοσφαιριστές που τα επέλεγαν μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πλέον όλο και περισσότεροι ακολουθούν τη μόδα και βάζουν είτε ένα, είτε δύο σκουλαρίκια στις εξόδους και τις εμφανίσεις τους.

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς celebrity ποδοσφαιριστές που έκανε μόδα τα σκουλαρίκια ήταν φυσικά ο iconic Ντέιβιντ Μπέκαμ. Στο δρόμο αυτό βάδισε και ο διάδοχός του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάποτε, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Είναι ίσως το πρώτο όνομα από τους σημερινούς σταρ των γηπέδων που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι ποδοσφαιριστές με σκουλαρίκια. Ο CR7 φοράει πάντα κοσμήματα στις εξόδους του και έκανε μόδα τα διαμάντια στα αυτιά. Πριν μερικά χρόνια προτιμούσε μεγαλύτερα, πλέον επιμένει σε μικρότερα. Τα διαμάντια, όμως, παραμένουν διαμάντια.

Σε μια συνέντευξή του πριν μερικά χρόνια στη βρετανική 'Sun', ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ερίκ Τζεμπά-Τζεμπά είχε παραδεχθεί πως ο Ρόι Κιν του έβαζε τις φωνές κάθε φορά που τον έβλεπε με σκουλαρίκια. Γι' αυτό το λόγο, πριν τον δει στις προπονήσεις τα έβγαζε. Σήμερα, κάποιοι δεν τα βγάζουν ούτε καν στις προπονήσεις. Όπως για παράδειγμα ο Καταλανός μπακ της Άρσεναλ, Έκτορ Μπεγερίν. Κρίκοι, σταυροί ή διαμάντια κοσμούν συχνά τα αυτιά του πάντα στιλάτου 24χρονου ποδοσφαιριστή.

Από μια λίστα ποδοσφαιριστών που αγαπούν τα σκουλαρίκια δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει και ο Πολ Πογκμπά. Ο Γάλλος μέσος εκτός από τα πειράματα στο μαλλί του, συχνά δοκιμάζει διαφορετικά κοσμήματα και στα αυτιά του.

Ο Νεϊμάρ από την άλλη έκανε μόδα τους διαμαντένιους κρίκους. Μάλιστα, δε διστάζει πολλές φορές να φορέσει και περισσότερους από έναν σε κάθε αυτί του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σκουλαρίκια απαγορεύονται αυστηρά εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου από τους κανονισμούς της FIFA. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, "ο παίκτης απαγορεύεται να φοράει ή να έχει μαζί του εξοπλισμό, ο οποίος μπορεί να τραυματίσει τον ίδιο ή άλλο παίκτη. Κάθε κόσμημα (κολιέ, δαχτυλίδι, βραχιόλι, σκουλαρίκια κ.α.) είναι απαγορευμένο και πρέπει να αφαιρεθεί. Το να χρησιμοποιήσει κάποιος ταινία για να το καλύψει, επίσης απαγορεύεται". Αυτό δεν θα μπορούσε να εμποδίσει τον αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Νικολάς Οταμέντι, από το να σταματήσει να φοράει σκουλαρίκια στην καθημερινότητα.

Το ίδιο στιλ ακολουθεί εδώ και χρόνια και ο νυν επιθετικός της Τραμπζονσπόρ, Ντάνιελ Στάριτζ, αλλά και ο πάντα στιλάτος Βραζιλιάνος άσος της Λίβερπουλ, Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Τώρα, αν θα έπρεπε να ψάξουμε τους λόγους που έχει επιλέξει να εντάξει τα σκουλαρίκια στο στιλ του ο καθένας, αυτό διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Άλλοι το επιλέγουν ως επίδειξη πλούτου, άλλοι γιατί θέλουν να είναι στη μόδα και ταιριάζει με το λουκ τους, άλλοι γιατί απλά τους αρέσει. Στο κάτω κάτω ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε;

News 24/7

24MEDIA NETWORK