Ποια ποδοσφαιρικά παπούτσια θα φοράει τώρα ο Μεσούτ Εζίλ;

Η adidas έκανε τάκλιν χωρίς φάουλ στον Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος ψάχνει νέο σπόνσορα αθλητικού εξοπλισμού και κάμποσα από τα 3.5 εκατομμύρια που λάμβανε ετησίως.

Άλλον ένα χορηγό έχασε ο Μεσούτο Εζίλ, καθώς η adidas δεν ανανεώνει το συμβόλαιό τους
AP PHOTO/DARKO BANDIC

Σε όποιο παιχνίδι αγωνίστηκε από το 2013 ως σήμερα ο Μεσούτ Εζίλ άλλο μοντέλο παπουτσιού πλην της adidas δεν φόρεσε. Από τα χρόνια του στη Ρεάλ ως αυτά στην Άρσεναλ και ενδιάμεσα με την εθνική Γερμανίας, ο διεθνής επιτελικός χαφ προμόταρε σταθερά κάθε νέο ζεύγος που κυκλοφορούσε από το εργοστάσιο στην αγορά, φροντίζοντας για την εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου που είχε υπογράψει.

Εκείνο το έτος έκανε πρεμιέρα με τα 'predator', που ξεχώριζαν για τα ψυχεδελικά σχήματα στην αριστερή πλευρά του κάθε παπουτσιού. Ταξίδεψαν μαζί του από τη Μαδρίτη στο Λονδίνο.

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στη διάρκεια του οποίου λάνσαρε την πουά έκδοση του προηγούμενου μοντέλου, άρχισε μια εσωτερική αναζήτηση και πορεύτηκε για καιρό με το 'instict'.

Αυτό έως ότου ταυτιστεί με τη σειρά 'ace' στις διαφορετικές εκδοχές διχρωμίας που κυκλοφόρησαν από σεζόν σε σεζόν. Πρώτα του 2015 που στο λευκό καμβά με τις έντονες μαύρες λεπτομέρειες θύμιζε old school καταστάσεις.

Κατόπιν του 2016, που διευκόλυνε τη ζωή του, καθώς κυκλοφόρησε με τη μορφή κάλτσας που αγκάλιαζε το πόδι και χωρίς κορδόνια.

Και τέλος του 2017, το οποίο είχε μια μάλλον φουτουριστική διάθεση, σαν να 'ρχεται από το μέλλον, 'συγχέοντας' τρία χρώματα παράλληλα.

Επειδή πάντως η πρώτη μεγάλη αγάπη είναι παντοτινή, η επανασύνδεση με το 'predator' ήταν καρμική και από το 2018 δεν το αποχωρίστηκε. Σε όποιο σχέδιο.

Από την άλλη όμως τα 7 χρόνια γάμου με την adidas ισοδυναμούσαν με ισάριθμα χρόνια φαγούρας. Οι αγωνιστικές επιδόσεις του Εζίλ δεν συμβάδιζαν σίγουρα με τα 3.5 εκατομμύρια που λάμβανε ετησίως από τη γερμανική εταιρία για να προβάλει τα προϊόντα της. Ήταν βέβαια μια παράμετρος που θα μπορούσε να καμφθεί και να ξεπεραστεί, αν ο Γερμανός διεθνής δεν φρόντιζε με τις εξωγηπεδικές επιλογές του να 'πληγώνει' διαρκώς το προφίλ του.

Η προ διετίας φωτογραφία του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κουμπαριά που ακολούθησε πέρυσι στο γάμο του στην Κωνσταντινούπολη έφθειραν, εντός Γερμανίας κυρίως, τη φήμη του ηγετικού χαφ των 'κανονιέρηδων', ο οποίος υπερασπιζόμενος τον εαυτό του μάλλον δυσκόλεψε τη θέση του παρά τη βελτίωσε. Καμία φίρμα δεν επιθυμούσε, άλλωστε, να ταυτίζεται μ' έναν αθλητή που δικαιολογεί τις καταδικαστέες πρακτικές του Τούρκου προέδρου.

Ο γάμος της Αμινέ Γκιουλς και του Μεσούτ Οζίλ στην Κωνσταντινούπολη με κουμπάρο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο γάμος της Αμινέ Γκιουλς και του Μεσούτ Οζίλ στην Κωνσταντινούπολη με κουμπάρο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν PRESIDENTIAL PRESS SERVICE VIA AP, POOL

Όπως είχε πράξει πρώτη η Mercedes, η adidas τον ενημέρωσε προσφάτως (πληροφορία που δημοσίευσε αποκλειστικά η Bild) ότι η μεταξύ τους συνεργασία δεν πρόκειται ν' ανανεωθεί πέραν της ποδοσφαιρικής σεζόν που διανύουμε και πλέον ο Εζίλ αναζητά τον σπόνσορα που θα τον προμηθεύει υλικό, για το γήπεδο ή εκτός αυτού. Όταν μάλιστα την ίδια στιγμή ο Μικέλ Αρτέτα δεν θα απέρριπτε μια καλή πρόταση αποχώρησής του. Όπως έστρωσε, θα κοιμηθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK