H κατάμαυρη φανέλα της Ντόρτμουντ που τρέλανε την κοιλάδα του Ρουρ

Ποιος είναι ο έξτρα σημαντικός λόγος που η μαύρη φανέλα της Ντόρτμουντ έγινε τόσο δημοφιλής.

H κατάμαυρη φανέλα της Ντόρτμουντ που τρέλανε την κοιλάδα του Ρουρ

H Ντόρτμουντ λάνσαρε και φέτος μια εμφάνιση με κυρίαρχο στοιχείο το μαύρο χρώμα, ως αναφορά στη, συνυφασμένη με τη γερμανική βιομηχανία του θειαφιού, ιστορία της δημιουργίας της. Θα μπορούσε μια τέτοια κίνηση να προκαλέσει αντιδράσεις από τους λάτρεις του κίτρινου χρώματος. Αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο. Είναι, παρ' όλα αυτά, απόλυτα δικαιολογημένο.

Η κατάμαυρη εμφάνιση της Μπορούσια έγινε sold out μέσα σε 2,5 ώρες. Προηγουμένως, η Ντόρτμουντ είχε προλάβει να διαλύσει τη Φορτούνα Ντίσελντορφ με 5-0, με τους παίκτες της ομάδας να φοράνε αυτήν την εντυπωσιακά μίνιμαλ φανέλα. Γιατί άραγε τέτοιος ενθουσιασμός με αυτή τη νέα φανέλα;

Πέρα από τις αισθητικές προτιμήσεις του καθενός, αξίζει να αναφέρουμε μια ιστορικά δοξασμένη στιγμή, που συνδέεται με την πρώτη μαύρη εμφάνιση της Ντόρτμουντ. Λανσαρίστηκε τη σεζόν 1995-1996, είχε κυρίαρχο στοιχείο το μαύρο με κάποιες κίτρινες λεπτομέρειες και είχε επίσης αντιμετωπιστεί με θετικές κριτικές. Την ίδια χρονιά, η Ντόρτμουντ κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας!

H κατάμαυρη φανέλα της Ντόρτμουντ που τρέλανε την κοιλάδα του Ρουρ

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε 'γούρι' και την επόμενη σεζόν, η ομάδα λάνσαρε ξανά μαύρη εμφάνιση. Τη σεζόν 1996-1997, η Ντόρτμουντ κατέκτησε το Champions League!

Φανέλα Ντόρτμουντ 1996-97
Φανέλα Ντόρτμουντ 1996-97 EBAY.COM

Η μεγάλη ύβρις 

Φανέλα Ντόρτμουντ 1998-99
Φανέλα Ντόρτμουντ 1998-99 EBAY.COM
Φανέλα Ντόρτμουντ 2003-2004
Φανέλα Ντόρτμουντ 2003-2004 EBAY.COM

H Ντόρτμουντ συνέχισε να κυκλοφορεί μαύρες εμφανίσεις, ακόμα και την εποχή που ο σύλλογος μαστιζόταν από σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η μόνη διαφορά ήταν πως στις παραπάνω εμφανίσεις, της σεζόν 1998-1999 και 2003-2004, η δημιουργική δεινότητα είχε εξαφανιστεί και το τέρας του marketing είχε εξαφανίσει το κλασικό 'BVB' στο πέτο της φανέλας, προς μεγαλύτερη προβολή του εκάστοτε χορηγού.

Το μάθημα

Η απόλυτη επικράτηση του μαύρου στη φανέλα της Ντόρτμουντ αισθητικά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Από την άλλη, ο σεβασμός στο σήμα της ομάδας, σε συνδυασμό με μια όμορφη εξωτερική εικόνα, που δεν 'καταπίνει' η παρουσία του εκάστοτε χορηγού, φαίνεται πως εκτιμούνται ιδιαίτερα από τους φιλάθλους. Επίσης, αντικειμενικά, είναι μια ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ εμφάνιση.

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι και οι προβλέψεις για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK