Η εξωπραγματική αλητεία της μάσκας προσώπου από sneakers

Όταν τα αγαπημένα σου sneakers γίνονται αξεσουάρ για την καθημερινότητα της επιστροφής από την καραντίνα. Αυτή είναι μια μάσκα που αξίζει να φοράς σε κάθε σου δημόσια συναναστροφή, μια μάσκα που αξίζει να γίνει μόδα.

Μάσκα από sneakers adidas
Μάσκα από sneakers adidas SCREENSHOT

H καθημερινότητα της επιστροφής μας από την καραντίνα, έχει προκαλέσει άγχος, νεύρα και αγωνία για το αύριο στους περισσότερους εξ ημών. Η μάσκα προσώπου είναι σχεδόν υποχρεωτικό αξεσουάρ στις περισσότερες περιστάσεις συναλλαγών. Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο αξεσουάρ για να το συνηθίσεις, σίγουρα δεν είναι εύκολο να ταιριάξει με τα αγαπημένα μας ρούχα και στην προ-κορονοϊού εποχή, κάθε άνθρωπος που κυκλοφορούσε με μάσκα στο δρόμο του, μπορούσε να προκαλέσει μια υποψία ανησυχίας στους γύρω του.

Κάπου εδώ εμφανίζεται ένα ερώτημα. Μπορούμε να μετατρέψουμε την μάσκα προσώπου σε κάτι fun, που όλοι θα θέλουμε να το φοράμε; Το WeWantMore, ένα design studio από τις Βρυξέλλες, βρήκε μια αρκετά ενδιαφέρουσα λύση.

Μάσκα από sneakers Air Jordan
Μάσκα από sneakers Air Jordan SCREENSHOT

Όπως δήλωσε ο συνιδρυτής/creative director του WeWantMore, Ρουντ Μπέλμανς στο designbloom, στο συγκεκριμένο concept, τα sneakers της Nike και της adidas, διαφοροποιούν τον λειτουργικό τους ρόλο εφαρμόζοντας στο πρόσωπο ως μάσκες, χωρίς όμως να χάνουν το ρόλο τους ως εκφραστές της προσωπικότητας του καθενός από εμάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν η συγκεκριμένη μάσκα προσώπου μπορεί να αντικαταστήσει την χειρουργική μάσκα παρέχοντας το ίδιο αποτελεσματική προστασία, όμως τα δερμάτινα υλικά των sneakers μπορούν να παρέχουν ένα μίνιμουμ ασφάλειας από τον ιό. Οποιαδήποτε μεταποίηση των sneakers σε υλικά χρήσιμα για την καθημερινότητα μας, με ταυτόχρονη προστασία της δημόσιας υγιεινής και πολύ έντονο χρώμα, μπορεί να γίνει κίνηση-ματ στο παιχνίδι της επιστροφής από την καραντίνα, προς την κανονικότητα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK