Η πράσινη φανέλα της Λίβερπουλ επιστρέφει 'μεταλλαγμένη'

Τη σεζόν 1991-1992 η Λίβερπουλ αποπειράθηκε για πρώτη φορά να φορέσει πράσινα. Η 90s πράσινη φανέλα κάνει φέτος μια ξαφνική επιστροφή, με μια ανατροπή.

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση Άρσεναλ-Λίβερπουλ, από τις 13 Φεβρουαρίου 2000. Η Λίβερπουλ φοράει τα πράσινα
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση Άρσεναλ-Λίβερπουλ, από τις 13 Φεβρουαρίου 2000. Η Λίβερπουλ φοράει τα πράσινα EUROKINISSI

Μέχρι και το 1991, η κόκκινη εμφάνιση ήταν το σήμα κατατεθέν, το απόλυτο χρωματικό σημείο αναφοράς της Λίβερπουλ. Η σύναψη χορηγικής συμφωνία με την μπύρα Carlsberg, της οποίας το πράσινο χρώμα ξεχώριζε χαρακτηριστικά στην γραμματοσειρά του logo, έφερε και το λανσάρισμα μιας φανέλας με το αντίστοιχο χρώμα. Αυτή η εκτός έδρας εμφάνιση εν μέρει ταυτίστηκε με την Λίβερπουλ των 90s, μια ομάδα που αγωνιστικά έδειχνε να ξεμακραίνει από τη δοξασμένη εποχή της στα 80s, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό στη 2η φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από την Μπρόντμπι, το φθινόπωρο του 1995. Τα πράσινα επέστρεψαν στις ντουλάπες των αποδυτηρίων του 'Άνφιλντ' τη σεζόν 2008-2009 και σύμφωνα με το Footy Headlines, φαίνεται πως θα έχουν λίγη ζωή ακόμα από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Συμφιλίωση με το 'καλτ' παρελθόν; Κάτι τέτοιο δείχνει.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αθλητικές εμφανίσεις, σορτς και φόρμες, τις οποίες για πρώτη φορά σχεδιάζει η NIke για την Λίβερπουλ, με έμπνευση από την πράσινη εμφάνιση των 90s, αν και οι χαρακτηριστικές, έντονες ρίγες έχουν αφαιρεθεί και έχουν μείνει στα συρτάρια του παρελθόντος (εκεί που τους αξίζει δηλαδή). H κίνηση αυτή ακολουθεί χρονικά την ενέργεια του εκ νέου λανσαρίσματος της κίτρινης φανέλας από την Άρσεναλ, κάτι που μας προβληματίζει για τα υπερβολικά έντονα χρώματα που θα τυφλώσουν τα μάτια μας στους αγώνες της επόμενης Premier League. Ας το σκεφτούν ακόμα μια φορά γι' αυτές τις εμφανίσεις που είναι πιο λαμπερές κι από τα μαλλιά του Γκάνθερ στα 'Φιλαράκια'. Άλλωστε, το 'Άνφιλντ' είναι κόκκινο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK