Nike Killshot 2: Tα sneakers που ξεπουλάνε πιο γρήγορα απ' τη σκιά τους

Ένας αφανής ήρωας του sneaker βασιλείου της Nike, που κατάφερε σήμερα να κάνει επικές πωλήσεις σε κάθε επανακυκλοφορία του.

Nike Killshot 2: Tα sneakers που ξεπουλάνε πιο γρήγορα απ' τη σκιά τους

Tα Nike Killshot ανήκουν σε εκείνη την όμορφη δεκαετία, που έφερε δεκάδες διαχρονικά sneakers, στα 80s. Βέβαια, τα Nike Killshot ποτέ δεν είχαν αυτήν την αβανταδόρικη προσωπικότητα των Air Jordan One, ποτέ δεν θα μπορούσες να φανταστείς έναν ήρωα εμβληματικής 80s ταινίας όπως πχ, το 'Οι Λευκοί δεν Μπορούν να Πηδήξουν', να φοράει τα Killshot, εκτός αν επρόκειτο για μια σοβαρή, δραματική ή ρομαντική στιγμή, αν επρόκειτο να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Όμως τα Nike Killshot όχι μόνο έζησαν, όχι μόνο αγαπήθηκαν και έφτασαν ως τις μέρες μας να κάνουν 'καριέρα' vintage sneaker, αλλά κατάφεραν να γνωρίσουν ανείπωτη, εξωπραγματική επιτυχία.

Όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν η J Crew, ένα ραγδαία ανερχόμενο brand στον χώρο της ένδυσης και της υπόδησης, έφερε τη vintage επανακυκλοφορία των Killishot, τα Nike Killshot 2, στα περίπου 450 καταστήματα που διατηρεί στις ΗΠΑ. Μέσα σε λίγες ώρες είχαν εξαντληθεί. Ακολούθησαν εκ νέου λανσαρίσματα των Killshot 2 στα J Crew, που κατέληγαν με μαθηματική ακρίβεια σε sold out εντός ολίγων ωρών.

Τα sneakers των 90 δολαρίων, που εμφανισιακά παραπέμπουν σε ένα απλό, καθημερινό tennis stylised παπούτσι, έγιναν μια από τις δυνατές μετοχές του χρηματιστηρίου της λαστιχένιας σόλας. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε κι η άμεση διαφήμιση από την τηλεοπτική σειρά 'Master of None', όπου ο πρωταγωνιστής Dev (Αζίζ Ανσάρι) τα φόρεσε σε χαρακτηριστική σκηνή audition, που έγινε αμέσως trending εικόνα στο Reddit, συγκεντρώνοντας σχόλια αποθέωσης από -καταλαβαίνετε ποιους- sneakerheads.

Γιατί, όμως, έχουν τέτοια απήχηση τα Nike Killshot 2 σήμερα; Ο Τζακ Μουρ, δημοσιογράφος του GQ και φανατικός των Killshot, επιχείρησε να εξηγήσει το φαινόμενο: "Είναι σπουδαία παπούτσια, που όταν τα φοράς, δίνεις την αίσθηση ότι νοιάζεσαι πολύ για το στιλ σου, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί και να μην σε νοιάζει καθόλου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK