Ο Αγουέρο άφησε στο Μάντσεστερ παραπάνω από 100.000 λίρες, αλλά χαλάλι

Θα 'χουν να λένε για τη γενναιοδωρία του Κουν Αγουέρο. Δεν ξέρουμε πολλούς που φεύγουν από μια ομάδα και ευχαριστούν τους υπαλλήλους μιας ομάδας με πλούσια δώρα και μετρητά.

Ο Κουν Αγουέρο φρόντισε να ευχαριστήσει μ' έναν διαφορετικό τρόπο όσους τον βοήθησαν στη Μάντσεστερ Σίτι
Ο Κουν Αγουέρο φρόντισε να ευχαριστήσει μ' έναν διαφορετικό τρόπο όσους τον βοήθησαν στη Μάντσεστερ Σίτι AP PHOTO/DAVE THOMPSON, POOL

Τα χρόνια του Σέρχιο Αγουέρο στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν στο σύνολό τους δέκα. Μόνο στα τελευταία επτά εξ αυτών τα κέρδη από τις ετήσιες αμοιβές του ξεπέρασαν τα 80 εκατομμύρια λίρες, καθώς με βάση το πιο πρόσφατο από τα συμβόλαια του είχε εγγυημένες αποδοχές 240.000 λιρών κάθε φορά που συμπλήρωνε επτά ημέρες δουλειάς. Ανεξάρτητα από το αν αγωνιζόταν ή όχι. Φεύγοντας για τη Βαρκελώνη ο 33χρονος Αργεντινός δεν πήρε μαζί του μόνο εκατοντάδες υπέροχες στιγμές κι άλλες τόσες έντονες αναμνήσεις. Όντας η αιώνια κραυγή της αγγλικής ομάδας. Άφησε κιόλας. Άφησε φίλους και γνωστούς, οικεία πρόσωπα και κομμάτια από τη ζωή του. Μαζί με τα 2/3 ενός από τα βδομαδιάτικά του. Τόσο σε μετρητά όσο και σε είδος.

Πρώτα απ' όλα έκανε μια γενναιόδωρη χορηγία στο κοινό ταμείο των υπαλλήλων του αγγλικού προκειμένου ν' αγοραστούν χριστουγεννιάτικα δώρα στο φινάλε του 2021. Κατόπιν φρόντισε να προμηθευτεί περισσότερα 60 ρολόγια, αξίας 1.000 ως 1.700 λιρών από δύο δημοφιλείς ελβετικές εταιρίες, με χαραγμένο ένα 'ευχαριστώ' στο πίσω μέρος του καντράν προκειμένου ν' αποδοθούν ως δώρο ευγνωμοσύνης σε όσους βοήθησαν την καθημερινότητά του. Τέλος χάρισε το ένα από τα πολυτελή SUV του, που πρόσφατα είχε αγοράσει, σ' έναν τυχερό που προέκυψε μετά από σχετική κλήρωση.

Επρόκειτο για ένα από τα τουλάχιστον δύο Range Rover που έχει στην κατοχή του, θεωρώντας πως θα είναι περισσότερο χρήσιμο σ' έναν από τους ανθρώπους που φροντίζουν το κλαμπ και τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να λειτουργούν όλα ομαλά. Το κόστος αγοράς του σήμερα υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ και προσφέροντας όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου πολυτελούς πολυμορφικού ΙΧ, ιδανικού για όποιες συνθήκες κληθεί ν' αντιμετωπίσει στο δρόμο, διότι όσο γρήγορο είναι, παρά το μέγεθος/βάρος του, τόσο και ασφαλές.

Η σκηνή της παράδοσης-παραλαβής στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων της Μάντσεστερ Σίτι είχε μπόλικη συναισθηματική φόρτιση. Αλλά και γέλιο. Διότι ο υπάλληλος ζήτησε από τον Αργεντινό να μην ξεχάσει τίποτα μέσα στο αυτοκίνητο.

Ό,τι κι αν είχε μέσα του Αργεντινού είναι βέβαιο ότι δεν θα του λείψει. Ούτε καν το ίδιο το πολυτελές όχημα. Έχει ένα άλλο custom μοντέλο της ίδιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Το περίφημο Lumma, που οδηγούσε ο Ντάνιελ Κρεγκ ως James Bond. Ένα μοντέλο αξίας 150.000 λιρών, το οποίο ο Αγουέρο βολεύτηκε πολύ, γιατί μ' αυτό πηγαινοερχόταν πολλές φορές στην προπόνηση. Πριν από σχεδόν τρία χρόνια μάλιστα ενεπλάκη σε τρακάρισμα, προκαλώντας ζημιές μπροστά δεξιά, χωρίς ο ίδιος να χτυπήσει.

Θα ήταν πολύ εξόφθαλμο να κάνει τις καθημερινές δουλειές με το Nissan GT-R που βάφτηκε κατά παραγγελία στα χρώματα της Σίτι και παραπέμπει ξεκάθαρα παπούτσι που φορούσε κατά τη θητεία του στους 'πολίτες'. Πόσο μάλλον αν έβγαινε για ψώνια είτε με τη Lamborghini Aventador είτε με τη Ferrari GTC4 Lusso. Αυτά τα δύο πανάκριβα 'στολίδια' του γκαράζ του, που ξεπερνούν σε κόστος τις 500.000 λίρες, έχουν παραχθεί άλλωστε για ειδικές περιστάσεις. Είναι για εκείνες τις στιγμές που ο οδηγός τους, εντελώς έξω από τις υποχρεώσεις του, επιθυμεί ν' απολαύσει την ελευθερία που προσφέρει το ελαφρύ πάτημα στο γκάζι, καλύπτοντας τα πρώτα 100 μέτρα σε λιγότερα από 3.5 δευτερόλεπτα!

Με τέτοια 'κομμάτια' στη μίνι, πλην εντυπωσιακή, συλλογή του ο Αγουέρο δεν σκέφτηκε δεύτερη φορά την ιδέα να πριμοδοτήσει κάποιον εκ των υπαλλήλων της Σίτι. Χαλάλι του(ς).

Πλακάτ για τον Σέρχιο Αγουέρο πριν από το τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι
Πλακάτ για τον Σέρχιο Αγουέρο πριν από το τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι PETER POWEL/POOL VIA AP

News 24/7

24MEDIA NETWORK