Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε 10 εκατομμυρία ευρώ λόγω του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ταυτιστεί με επιτυχίες όχι μόνο στο χορτάρι αλλά και μέσα από τις επαγγελματικές δραστηριότητές του εκτός γηπέδων, όμως υπήρχε μία επιλογή που τον έκανε να πετάξει 10 εκατομμύρια στο... βρόντο λόγω του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε 10 εκατομμυρία ευρώ λόγω του Ντόναλντ Τραμπ
@2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η αποτυχία είναι λέξη που έχει διαγραφεί από το λεξικό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου η κάθε ήττα τού προκαλεί αλεργία αλλά και στο επίπεδο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να έχει στήσει αρκετές άκρως επιτυχημένες επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη της Ευρώπης: από γυμναστήρια και ξενοχεία μέχρι κλινικές εμφύτευσης μαλλιών.

Σε κάθε κανόνα όμως υπάρχει και μία εξαίρεση και στη περίπτωση του "Μίδα" των γηπέδων, Ρονάλντο, όπου γίνεται χρυσός ό,τι αγγίζει, υπάρχει και μία μελανή εξαίρεση, η οποία αποτελεί ένα αγκάθι για εκείνον τα τελευταία χρόνια. Αγκάθι που του προκάλεσε μάλιστα μία οικονομική πληγή ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ και το οποίο συνδέεται κατά έναν τρόπο με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η "New York Post", ο 37χρονος πλέον σούπερ σταρ αποφάσισε το 2015 να προχωρήσει σε μία ακόμα δαπανηρή επένδυση, αποκτώντας έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 16 εκατομμυρίων ευρώ ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα 240 τετραγωνικών μέτρων στον Πύργο Τραμπ της Νέας Υόρκης.

Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία αποτελούταν ουσιαστικά τρία διαφορετικά σπίτια και η επιλογή φάνταζε ιδανική αφού βρισκόταν στην Fifth Avenue και είχε πιάτο όλο το Big Apple. Όταν έγινε βέβαια η αγορά, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ακόμα υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου, με την εκλογή του να αλλάζει τα δεδομένα.

Η αμφιλεγόμενη προσωπικότητά του Τραμπ είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στα τάρταρα η δημοφιλία του με το πέρασμα των χρόνων, με ανθρώπους από το περιβάλλον του CR7 να τον συμβουλεύουν να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν από την επένδυσή του, ώστε το όνομά του να σταματήσει να συνδέεται με εκείνο του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αποτέλεσμα; Ο Ρονάλντο πείστηκε και το 2019 έβαλε προς πώληση το διαμέρισμα έναντι ενός ποσού ίσου με 9 εκατομμύρια δολάρια, όπου με την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ήταν ουσιαστικά λιγότερα από τα μισά χρήματα που είχε δώσει για να αποκτήσει το ακίνητο. Σαν να μην έφτανε αυτό, προέκυψε εκείνη την εποχή και η πανδημία που απέτρεψε υποψήφιους αγοραστές από το να προχωρήσουν σε μία τέτοια επένδυση, με αποτέλεσμα η αξία του σπιτιού να πέσει κάτω και από τα 8 εκατομμύρια δολάρια.

Τελικά, μετά κόπων και βασάνων, όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, οι προσπάθειες του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρει νέο αγοραστή απέδωσαν καρπούς, με τη συμφωνία να κλείνει στα 6,3 εκατομμύρια ευρώ και τον Πορτογάλο να χάνει συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε έξι χρόνια.

Κάτι που σίγουρα δεν μας έχει συνηθίσει ο γεννημένος νικητής εντός και εκτός γηπέδων Ρονάλντο, με τη χασούρα πάντως αυτή να είναι ανεκτή αν αναλογιστεί κανείς πως τα κέρδη του όλα αυτά τα χρόνια -σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Forbes- είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK