Ο Πίπεν χαρίζει 3 supercars 1,5 εκατ. για να ξεφορτωθεί μια 'στοιχειωμένη' έπαυλη

Γιατί ο Σκότι Πίπεν και η πρώην σύζυγός του δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν το αρχοντικό τους στη Φλόριντα;

Ο Σκότι Πίπεν στο All Star Game του 2020
Ο Σκότι Πίπεν στο All Star Game του 2020 AP PHOTO/DAVID BANKS

Ο Σκότι Πίπεν και η δεύτερη σύζυγός του, Λάρσα, χώρισαν οριστικά το 2018. Ο κοινός βίος τους είχε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο δεκαετιών, με τη σχέση τους να χρονολογείται πριν από το 1997 που έδωσαν όρκους αιώνιας (;) πίστης, αλλά ήδη από το 2015, όταν έζησαν για λίγο σε διάσταση, είχαν καταλάβει ότι το τέλος πλησίαζε. Χωρίς αυτό να σημάνει τη διακοπή των επαφών τους. Ούτως ή άλλως τούς ένωναν τα τέσσερα παιδιά τους, αλλά και η περιουσία που απέκτησαν ενόσω έκαναν κοινή φορολογική δήλωση. Μέρος της οποίας παλεύουν χρόνια τώρα να εκποιήσουν, για να μοιραστούν το αντίτιμο, αλλά αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Σαν να 'ναι στοιχειωμένη η έπαυλη που έχουν βγάλει στο σφυρί εδώ και χρόνια, μιας και κανένα μεσιτικό γραφείο δεν κατάφερε έως σήμερα να βρει αγοραστή για να φύγει από πάνω τους. Σε τέτοιο βαθμό... απελπισίας έφτασαν που συμφώνησαν να συμπεριλάβουν στην τιμή και τα τρία πολυτελή αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα στο γκαράζ και είναι στο όνομα της Λάρσα.

Πρόκειται για:

  • μία Porsche 911 GT RS
Η Porsche 911 GT3
Η Porsche 911 GT3 PORSCHE.COM/
  • μία Mercedes G63 AMG και
H Mercedes AMG
H Mercedes AMG MERCEDES-AMG.COM
  • μία Ferrari 488 Pista
Ο Πίπεν χαρίζει 3 supercars 1,5 εκατ. για να ξεφορτωθεί μια 'στοιχειωμένη' έπαυλη
H Ferrari 488 festa FERRARI.COM

Εκτιμάται ότι η συνολική αξία των τριών πανάκριβων μοντέλων προσεγγίζει το 1,5 εκατ. δολάρια.

Όπως διαβάσαμε, θα είναι αυτό το απρόσμενο δώρο σε όποιον αποφασίσει να πληρώσει τα 11.5 εκατομμύρια και ν' αποκτήσει το αρχοντικό που βρίσκεται σε οριοθετημένη/προστατευμένη γειτονιά του Φορτ Λοντερντέιλ, παραθαλάσσιας τουριστικής πόλης 40 χλμ. έξω από το Μαϊάμι, με τον τίτλο 'πρωτεύουσα της ιστιοπλοΐας' λουσμένη από τον ήλιο επί 3.000 ώρες ετησίως.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, το ζευγάρι είχε αγοράσει το οικόπεδο στην Harbour Beach το 2000 έναντι 1.3 εκατ. δολαρίων και ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Ράνταλ Στοφτ το χτίσιμο ενός πολυτελούς οικήματος που θα κάλυπτε κάθε, μικρή ή μεγαλύτερη, ανάγκη της πολυμελούς οικογένειας Πίπεν. Το τελικό σχέδιο αφορούσε ένα κτίριο 700 τ.μ. έξι υπνοδωματίων και επτά μπάνιων, με εξωτερική πισίνα, γήπεδο μπάσκετ κανονικών διαστάσεων, αίθουσα προβολών, playroom, γυμναστήριο, μια κάβα αποθήκευσης 450 φιαλών, γκαράζ και αποβάθρα για σκάφη. Όλα αυτά δίπλα στο κύμα και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.

Ο Πίπεν χαρίζει 3 supercars 1,5 εκατ. για να ξεφορτωθεί μια 'στοιχειωμένη' έπαυλη

Ο Πίπεν και η Λάρσα είχαν αποφασίσει από το 2010 κιόλας να πουλήσουν το 'παλάτι' τους στη Φλόριντα, αλλά κάθε απόπειρα που έκαναν έκτοτε έπεσε στο κενό. Αρχικά αξίωναν 16.5 εκατομμύρια και έφτασαν ως τα 10, αλλά ποτέ δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος που θα δώσει έστω τόσα. Μπήκαν στη διαδικασία να το νοικιάσουν έναντι 40.000 δολαρίων για κάθε μήνα χρήσης, αλλά επειδή προκλήθηκαν ζημιές έκριναν προτιμότερο, αφού διεκδίκησαν αποζημιώσεις, να το φροντίσουν και να το θέσουν ξανά προς πώληση. Με τιμή εκκίνησης τα 12 εκατομμύρια πλέον και την ελπίδα ότι θα γρήγορα θ' απαλλαγούν από έναν μόνιμο βραχνά που τους κρατά δέσμιους εδώ και χρόνια.

Ο λόγος που δεν έχει πουληθεί, παρά την πολυτέλεια που παρέχει, εντοπίζεται στην κορεσμένη αγορά της περιοχής και την πληθώρα επιλογών. Πλέον η προσφορά είναι μεγαλύτερη της ζήτησης και εκατοντάδες τέτοια σπίτια, άλλων αστέρων του αθλητισμού, παραμένουν στα αζήτητα. Ίσως το δέλεαρ των τριών supercars να λειτουργήσει προς όφελος των δύο πρώην συντρόφων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK