Ο Τζοακίμ Νοά είναι ο άγνωστος αδελφός του Γιάννη Γιοκαρίνη

Ο σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις, Τζοακίμ Νοά, είναι μια πολυμορφική μηχανή του στιλ, που δανείζεται στοιχεία και αναφορές από κάθε εποχή.

Ο Τζοακίμ Νοά είναι ο άγνωστος αδελφός του Γιάννη Γιοκαρίνη

Ο κάθε φανατικός θεατής του NBA θυμάται τον 34χρονο -σήμερα- Τζοακίμ Νοά από εκείνη τη σχεδόν μαγική εποχή των Σικάγο Μπουλς του Τομ Τιμποντό, ης πρώτης ομάδας των Ταύρων που απέδειξε ότι άξιζε λίγη δόξα, που απέδειξε ότι μπορούσε να σταθεί ανταγωνιστικά στα playoffs και να βαδίσει στο μονοπάτι της ομάδας του Μάικλ Τζόρνταν. Ο Νοά, ένας σέντερ με καταγωγή από τη Γαλλία και ρίζες από τη Σουηδία, που έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στις ΗΠΑ, σε κάθε αγώνα και σε κάθε δημόσια εμφάνιση, έχει αποδείξει ότι είναι μια αντισυμβατική φιγούρα, ένας τύπος που ναύλωσε τη χρονομηχανή του και ταξίδεψε στην εποχή μας για να διδάξει σε όλους μας την απόλυτη 'free your mind' προσέγγιση στο στιλ ντυσίματος, grooming, στα πάντα.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι βαρετή και ο Νοά το ξέρει καλά. Πέρασε από το Σικάγο, έκανε μια -άδοξη- στάση στους Νικς, αποτελώντας κομμάτι της πιο 'πέτρινης' εποχής τους, για να καταλήξει στο Μέμφις, όπου μέχρι σήμερα βιώνει μια μίνι μπασκετική αναγέννηση. Ο Νοά δείχνει πιο απελευθερωμένος από ποτέ, γι' αυτό και πρόσφατα έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, το μοντέλο της Victoria' s Secret, Λαΐς Ριμπέριο, στο φαντασμαγορικό φεστιβάλ Burning Man.

O Νοά είναι ένας από τους ελάχιστους παίκτες που κάθε δημόσια εμφάνιση γίνεται ενδυματολογικό statement, γίνεται σημείο συνάντησης της μόδας και της ποπ κουλτούρας, με κοινωνικά και ιστορικά στοιχεία. Πότε θυμίζει Καλ Ντρόγκο, πότε γίνεται εξωπραγματικό rastafarian monster, πότε μοιάζει με μια μεταμοντέρνα, σουρεάλ εκδοχή του Γιάννη Γιοκαρίνη, πότε μπορεί να χορέψει τον χορό της βροχής με τη φυλή των Ινδιάνων Ναβάχο.

Με μπαντάνα και με παπούτσια που γίνονται αόρατα, γιατί μπορεί

Με t-shirt Μπομπ Μάρλεϊ και hip hop περιδέραιο δίπλα στον ράπερ Common. Τίποτα παράταιρο

Με γένια βαμμένα ξανθά και 'Bro, you look like a bum!'

Αν υπάρχει μια τέχνη που λέγεται 'ντύνομαι όπως γουστάρω' , ο Νοά είναι επίτιμος καθηγητής.

Ινδιάνος

Xωρίς καμία εξήγηση, ένιωθε έτσι, αυτό ήθελε.

Εμφάνιση ημέρας Αγίου Βαλεντίνου, από το 1965

Όπως ο Γιοκαρίνης συστήθηκε τη δεκαετία του '80 ως 'νοσταλγός του rock n' roll', έτσι και ο Νοά, με τις στυλιστικές ακροβασίες που εφαρμόζει σε κάθε εμφάνιση, μοιάζει να νοσταλγεί εποχές που δεν έζησε. Ίσως αυτό να είναι και το νόημα του να ζεις και να δημιουργείς στον 21ο αιώνα. Ίσως κερδίζεις τη μόδα και το σύγχρονο στιλ, αν είσαι ο εαυτός σου και χρονομεταφέρεσαι διαρκώς στις εποχές που νιώθεις πιο άνετα. Ο Νοά το ξέρει καλύτερα από όλους μας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK